- Член од
- 12 септември 2007
- Мислења
- 24
- Поени од реакции
- 0
Dobiv eden kompjuter i ima SATA hard disk i mi trebaat drajveri za da pokrenam instalacija na xp diskot e Mahtor 6l160 SCSI Device 160GB 7200RPM sata .
Ех, не знам. Кога го инсталирам XP со SP2, без драјвери неможе да го препознае SATA хардот кај мене.Ако го наместиш хадот у биос на IDE mode ондак не ти требаат Ф6 драјвери. Или пак ако најдеш XP со SP2.
Toa vazi za ponovite kom .САТА хардот у биос има опција да го наместиш у RAID/AHCI mode или у IDE mode. Првото секогаш ке ти бара драјвери на Ф6, дури и ако имаш само еден хард, ке вози ко AHCI и ке му требаат, а втората опција биосот ти го прави хардот ко да е IDE и Виндовсот го регистрира најнормално. Во секој биос го има тоа, прочачкај малце.
Епа чорба, ондак напрај им slipstream на САТА драјверите на инсталационото цеде или стај ги на флопи.Toa vazi za ponovite kom .
Не е n-force, туку е nlite. Линк [SIZE=-1]www.nliteos.com[/SIZE] . Со ова не ти треба ни F6 нит ништо само направи slipstream и завршена работа. Еве ти и линк со инструкции и како тоа да го изведеш ЛИНК(n-force ) deXterche daj link za tooa programce ako moze .