Дискусии околу vBulletin

E

Elipsis

Гостин
vBulletin Setup - како?

Dali znae nekoj da mi objasni kako se stava vBulletin i ako moze da objasni

Г

Грејвдигер

Гостин
Биди малце попрецизен кога сакаш нешто да побараш...
Прво треба да го хостираш некаде па потоа name.hosting.com/vbulletin/install.php треба да ја стартуваш[мислам дека така нешто беше] инсталацијата, треба да ги пополниш таму податоците што ти ги бара... име на дата база , јузер, пасврод... Но доколку сакаш да не ти прават проблем вБулетин треба да си купиш лиценца , мислам дека беше 160$ ...

mkdpro.AceBoy

Кајгана 24/7
Член од
14 јуни 2007
Мислења
520
Поени од реакции
13
Пиратски вБулетин ако сакиш да го ставиш на интернет,ќе ти излезе повеќе од да си купиш лиценца :)

mkdpro.AceBoy

Кајгана 24/7
Член од
14 јуни 2007
Мислења
520
Поени од реакции
13
Е за тоа незнам как е :) Требе да објасниш

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
Каква лиценца бе шо ви е на вас, изгугли ја море верзијата, даунлоадири ја и мислам дека со неа доаѓа нешо као Read Me за инсталација ... абре Македонче , кај ние со лиценци .... :uvo:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Инсталација на vBulletin се врши на следниот начин:
  1. Upload-ирање на vBulletin фајловите на хостинг (сервер) // фолдерот upload се закачува само
  2. Фајлот config.php се изменува според поставките и вредностите на серверот // пр. име на база на податоци, username, password, тип на база на податоци, име на сервер, патека до форумот и сл. Повеќе тука.
  3. Третиот чекор е инсталирање на vBulletin. Откако ќе се помине вториот чекор, третиот чекор е лесен, во Mozilla или IE во address bar се внесува http://imenaserver.com/install/install.php // зависно каде сте го upload-ирале форумот, во кој фолдер на серверот, обично /forum
  4. Потоа се следат чекорите на инсталацијата
Се надевам ќе се снајдеш со инсталација, и откако ќе се инсталира доаѓа фазата уредување на форумот, и изменување на некои поставки. :)

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Каква лиценца бе шо ви е на вас, изгугли ја море верзијата, даунлоадири ја и мислам дека со неа доаѓа нешо као Read Me за инсталација ... абре Македонче , кај ние со лиценци .... :uvo:
На интернет не владеат Македонските закони и македонскиот судски систем .

Giso`Yo

The Real YoYo
Член од
29 јануари 2007
Мислења
119
Поени од реакции
0
На интернет не владеат Македонските закони и македонскиот судски систем .
Ок друже , само знам дека ретко овде кој лиценцира една вБуллетин скрипта.

mkdpro.AceBoy

Кајгана 24/7
Член од
14 јуни 2007
Мислења
520
Поени од реакции
13
Ретко лиценцираат во Македонија,но во Македонија има од 1-2 пиратски VBulletin ,а 10-18 лиценцирани

Г

Грејвдигер

Гостин
[Marko];1087278 напиша:
Најдов нешо: http://it.com.mk/forum/showthread.php?p=29396

^^ се надевам не е SPAM :))))
:eek:ftopic:
:rofl: Ме банираа на форумот пред 1ипол месец... Админите многу се курчат на тој форум таму, ако видат некој пост дека ти си во право одма ти го бришат... Ако им се допаѓа мислењето го остават, ако не го бришат... и од тогаш ми се смачи де пишувам по цели реферати а тие истите да ми бидат бришани, го отерав еден од администраторите у 300 и ме банираа до 24 Декември 2009 год. хахах...

Бадијала сеа за сеа не работи, немам погледнато како им е статусот, пошто имаше отворено за донација за да си ја платат лиценцата мислам (или нешто друго беше)...

---
Јас имам инсталирано вБулетин нудел верзија од порано, не ми беше во план да прам форум но така и јас незнам што ми текна... па еве до ден денес стои,никој го нема чепнато... иако има некои хостинзи кои ги пријавуваат на вбулетин па го бришат...

mkdpro.AceBoy

Кајгана 24/7
Член од
14 јуни 2007
Мислења
520
Поени од реакции
13
:eek:ftopic:
:rofl: Ме банираа на форумот пред 1ипол месец... Админите многу се курчат на тој форум таму, ако видат некој пост дека ти си во право одма ти го бришат... Ако им се допаѓа мислењето го остават, ако не го бришат... и од тогаш ми се смачи де пишувам по цели реферати а тие истите да ми бидат бришани, го отерав еден од администраторите у 300 и ме банираа до 24 Декември 2009 год. хахах...

Бадијала сеа за сеа не работи, немам погледнато како им е статусот, пошто имаше отворено за донација за да си ја платат лиценцата мислам (или нешто друго беше)...

---
Јас имам инсталирано вБулетин нудел верзија од порано, не ми беше во план да прам форум но така и јас незнам што ми текна... па еве до ден денес стои,никој го нема чепнато... иако има некои хостинзи кои ги пријавуваат на вбулетин па го бришат...
Пред 2-3 часа кога го разгледував ИТ Форумот и Гледам А1Тим Баниран:) И си велам овој форум не е за мене :)А Бадијала не збираат донација за ВБуллетин туку за хостинг .Им паднал Европскиот Сервер:)И сега треба да се префрлуваат :)

Kajgana Shop

На врв Bottom