Дали можам да си ставам тремоло рачка ел. гитара?

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
сакам едно прашање да поставам.бидејки на форумов има искусни гитаристи ке мозе ли некој да ми кази дали доколку немам тремоло рачка на електрична гитара, дали ке мозе да си ставам? ве молам за одговор пошто јас не се разбирам многу баш во електрични гитари. секој совете добредојден.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Каков ибанез де? Инаку знаеш што е тремоло? Си користил некогаш?

Не знам каков мост имаш и дали може да се смени...

И темава да се спои со таа за гитари...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
мозес, само и кобилица ќе мораш да мењаш и одпоново да се буши и тоа ќе те кошта... кхм... а да ти предложам едно ефтино џексонче со тремало? има и за слична цена со флојд роуз :)

:pos: сори ноу хард филингс - може да се стави тремало прво мора да се провери кобилицата дали е способна ако не ке мора и таа да се мења и да се види дали има простор целиот корпус.
дај слика од гитарата ќе ти прашам кај еден пријател на татко ми и ќе ти кажам ориентационо цени.

а море кога подобро ќе размислам постојам милиони финти кои можат да имитираат тремало :) само финтата е што - метаљика че прајш?

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Ма не може накнадно да стави тремоло, не го дупите детето.
Ти, гитарата под мишка и иди во Артист, онде карши главна пошта, во блок 10 и опитај го чичко Тоше што можеш, а што не можеш да направиш. Фор фри.

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Човекуууу, буши ја гитарата!
Ич не му ја мисли!
Брррр-Бррррр со бор машина, покажи и кој е шефот!
БУШИИИИИИИИИИ!!!!:pipi:

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Пеери, колеги гитаристи тремолото е играчка за мали деца... само ти одвлекува внимание кога свириш и зјапаш во него, чекај сеа кога да го користам... на ова соло или на следното...

Не ти треба тремоло (освен за dive bombs, ама за тоа ти треба floyd rose мост за да креваш, на обичните можеш да спушташ само), за се друго ти дал господ прсти па ти влечи вибрата... I dare you.. :)

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
мозес, само и кобилица ќе мораш да мењаш и одпоново да се буши и тоа ќе те кошта... кхм... а да ти предложам едно ефтино џексонче со тремало? има и за слична цена со флојд роуз :)

:pos: сори ноу хард филингс - може да се стави тремало прво мора да се провери кобилицата дали е способна ако не ке мора и таа да се мења и да се види дали има простор целиот корпус.
дај слика од гитарата ќе ти прашам кај еден пријател на татко ми и ќе ти кажам ориентационо цени.

а море кога подобро ќе размислам постојам милиони финти кои можат да имитираат тремало :) само финтата е што - метаљика че прајш?
Па така нешто:)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Моеш нормално, ама искрено нема многу многу да ти треба. На почеток ќе се дивиш и послеќе заборавиш дека е таму. Додуша ја после секое соло го користам ама ај

pcjodamaster

Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Јас не сум го видел Кирк да користи тремоло... искрено, скоро сите познати (добри) гитаристи имаат тремола на гитарата, ама ретко ги користат....

MSV

Член од
24 март 2005
Мислења
2.423
Поени од реакции
38
Мојот случајно создаден floyd rose владее!
Иако ме кошта многу жици, сепак владее! :smir:
Знам, се испофалиф....
Ама тоа е...
Можете само да се прашувате шо е работата, и да пафтате со тремолцата! :back:

П.С.... Типот шо ја отвори темава....
Се додека Кирк ти е на аватар, и ради него бараш тремоло...
ИЗБУШИ ЈА ЦЕЛА ГИТАРА БРААТ, ЦЕЛАААА!!! СО БОР МАШИНАААА!

moskva_bojan

Kirk Hammett
Член од
28 јануари 2007
Мислења
470
Поени од реакции
3
Мојот случајно создаден floyd rose владее!
Иако ме кошта многу жици, сепак владее! :smir:
Знам, се испофалиф....
Ама тоа е...
Можете само да се прашувате шо е работата, и да пафтате со тремолцата! :back:

П.С.... Типот шо ја отвори темава....
Се додека Кирк ти е на аватар, и ради него бараш тремоло...
ИЗБУШИ ЈА ЦЕЛА ГИТАРА БРААТ, ЦЕЛАААА!!! СО БОР МАШИНАААА!

иначе брат јас фино лепо си прашав бидејки не знам многу околу гитарите али фала на советот ке ја избушам цела гитара има биено сирење да ја направам!!! многу добри совети даваш!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom