Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
braka iskreno: ni trebaat promeni.. praneli bese dobar.. ali izdrve so formacijata ovaa godina i ja utnavme.. so sinisa ke ja vratime 4-3-3.. i atakuvame na visok plasman

Frey e eden od najdobrite golmani na svetot, edina mana mu e so pred nego ima slaba odbrana, vo timov na fiorentina sezonava samo toj odraza visoko nivo na igra site dr potfrlija
a vargas ako ostane bi go vratil u sredina
....................................Frey

....LDS........Gamberini............Felipe...........Kolarov

..................Bolati.......Montolivo.........Vargas

.....................Dembele.........Jovetic

....................................Gila

--- надополнето ---

braka iskreno: ni trebaat promeni.. praneli bese dobar.. ali izdrve so formacijata ovaa godina i ja utnavme.. so sinisa ke ja vratime 4-3-3.. i atakuvame na visok plasman
da da golema greska mu bese so igrase celo vreme so ista formacija, ne naucija kako igrame ni gi zatvaraa krilata i bez topki za gila nito ne praevme , ama ajde valjda ke upali sea nova formavija, mada ako e bas 4-3-3 moze da ni ja oslabne sredinata prethodno so 5 u sredina sea ke bide epten ofanzzivna ako se isfrlat napred krilava, zatoa jas ja sakam 4-3-2-1 poso iovie 2 pozadi gila moze da se vrakaat i da pomagaat u sredina

Kako be Frey ne bil biten igrac.Aj da ne baram klipce od nego so negovi odbrani.Noralno deka sekoj igrac e zamenliv,ali Frey e mnogu biten za nas.Ubavo kaza Gigliati deka odbranata pred nego e slaba,a so podobra bi bil uste podobar i on.On da e vo Barsa,Inter,Manchester...bi bil definitivno pomegu 2-3 najdobri golmani na svet.A za slednata sezona ja bi igral i so formacija 4-4-2,normalno ako e izvodliva i bi sakal vaka da izgleda.

--LDS---------Gamberini---------Ivanovic----------Vargas

--Dembele----Bolatti-----------Montolivo---------Martinez

------------------Jovetic------------Gilardino---------------

Ako Vargas uspee da se snajde kako bek pod vodstvo na Sinisa.On samiot bese bek i toa bas na taa pozicija pa mozebi moze da go posovetuva okolu toa.Ivanovic bi mozelo da se donese so urgencii na Mihajlovic.Dodeka so Dembele i Martinez ke dobieme mnogu jaka ofanziva po krilata.Bolatti ke dobie samodoverba po svetskoto i ke se uklopi so Monto.Ova e samo moja zamisla,znam deka nema da bide taka.Mene iskreno pobitno mi e da investirame vi kvaliteten bek otkolku da go vratime Vargas nazad,iako e malce rizicno sepak sakam jak bek!

--- надополнето ---

Plus tuka ke bidat i Felipe,Zaneti,Ljajic,Markioni,Keirrison,Kroldrup i uste nekoj novi fudbaleri koi ke ja napravat konkurentna Fiorentina gogodina.Mislam deka ova e kvaliteten sostav ako se uigra pravilno i na vreme.

и јас последно време повеќе сум наклонет кон 4-3-3, значи во напад постевени
јоветич - џила - икс мен и сите тројца да се стремат да даваат голови и да прават комбинации, а не сите акции да идат како нафрлања на тиквата на џила.
обрнував внимание на типот на формацијата кај барса на неколку натпревари и мислам дека и тие подобро изиграа кога играа со мин. 2-ца напаѓачи напред, а не само со ибра напред!
да се мрдне од типот на класични крила (што е у принцил old school - фергусон тактика) кон играчи кои имаат квалитети за повеќе позиции, не само да нафрлаат.
затоа на неколку наврати го нафрлав касано како опција, нешто слично на тактиката на интер оваа година, баш ме интересира како ќе ги постави реал догодина.
дугачка е приказнава али мислам дека држи.
друга работа,
точно е тоа дека никој не е незаменлив, али јас не би го продал варгас, ни фреј, никој у принцип, само саната и муту. штом тие си отидат ах...

Santana pod hitno da se prodade, a vargas za 22-25 mil sakam da go prodademe
radi nego ja smenivme cela formacija godinava i se zaebavme

Mutu e poveko od jasno deka ke si odi.Ne se podnesuvaat so Mihajlovic.Za Vargas nisto ne se znae,dodeka pak za Frey mislam deka ke ostane.Eve denes se spomnuva deka Martinez e skoro igrac na Fiorentina,a MIrales od Porto vo ponedelnik deka ke dojde vo Firenza i deka dogovor postoi.Ova se samo spekulacii kolku ima vistina vo toa ke vidime

Cenata za Luisao od Benfika opredelena 10 mil, ne e mn ako se zeme predvid deka e standarden prvotimec vo benfika sampion na portugalija i vo brazilskata reprezentacija, mislam deka i ovoj Meireles ke bide dobro zasiluvanje isto taka standarden reprezentativec na Portugalija. so vakvi zasiluvanja ke imame prilicno dobar tim

od ovie 3 raboti: mihajlovic, martinez i meireles ... 2 ca da dojdat jas ke bidam sreken

Pa Mihajlovic e veke nas tuka nema dilemi!Neznam zasto tripas :) E sega za drugive neznam,so ogled na toa sto transferot e nepredvidliv.Moram da si priznaam deka najveke od SVE posakuvam eden DOBAR BEK kako Luisao,Demichelis,Ivanovic...znaci za mene toa e prioritet.Posle lev bek,eden srednjak i edno ofanzivno krilo.Znaci toa se 4 zasiluvanja

Pa Mihajlovic e veke nas tuka nema dilemi!Neznam zasto tripas :) E sega za drugive neznam,so ogled na toa sto transferot e nepredvidliv.Moram da si priznaam deka najveke od SVE posakuvam eden DOBAR BEK kako Luisao,Demichelis,Ivanovic...znaci za mene toa e prioritet.Posle lev bek,eden srednjak i edno ofanzivno krilo.Znaci toa se 4 zasiluvanja
се сложувам, ама само искусни и квалитетни да се...
пр. луизао, коларов,гаго(афелај), кварезма... чисто пример на такви мислам кои вредат, освен квазимодото португалско де, кој би требало да се снајде кај нас или дренте

Prandeli i oficijalno naznacen za selektor na Italija, neka mu e so sreka vo noviot predizvik i bravo za toa so ne otide vo juventus ( iako jako pritiskaa) So nego fiorentina se probi vo vrvot na italjanskiot pa i evropskiot fudbal, pokazavme deka mozeme da se nosime so najgolemite Lyon, Liverpool, Bayern. FORZA FIORENTINA

Prandeli i oficijalno naznacen za selektor na Italija, neka mu e so sreka vo noviot predizvik i bravo za toa so ne otide vo juventus ( iako jako pritiskaa) So nego fiorentina se probi vo vrvot na italjanskiot pa i evropskiot fudbal, pokazavme deka mozeme da se nosime so najgolemite Lyon, Liverpool, Bayern. FORZA FIORENTINA

нека му е со среќа, највероватно време беше да се излезе од сатурација во која што ја најде фиорентина.
направи стварно многу за нас, луѓе не веруваа дека го гледаат името на фиорентина на европска сцена како ги пегла најдобрите.
за прв пат оваа сезона видов дека фиорентина може да земе било кој тим во европа, што не било можеби 15 години наназад.
јебига, многу срања со раковотството, и пак не знам што планираат да прават со тимот, али ќе видиме.

инаку, баш сега гледав на CNN во врска со светско имаа постевено прашање од типот дали сте за тоа судиите да имаат можност да гледаат видео реприза за одредени ситуации во натпреварот.
дури 65% одговориле ДА, а само 15% НЕ.
се надевам ова ќе се реализира во не толку далечна иднина.

Bravo i fala za Prandelli za sve sto napravi.Ja vrati Fiorentina onamu kade sto pripaga i kade sto pripagala.Sekoja cest za covekot,pokaza deka znae da se nosi vo mnogu situacii i dokaza deka e eden od najdobrite stratezi.So sreka neka mu e i se nadevam eden den pak ke se vrati vo Firenza!!!FORZA CESARE

опааа и џила ќе си оди а. .... баш фино хахаха
нек се исчисти фиорентина од сите следбеници на прандели, значи и маркиони и фреј кој уште дојде од парма .... сите нек си отидат
и така клубот да го вратиме кај што беше пред 5 години, све ново на ново :) ццц

--- надополнето ---

а меѓувремено јуве го бара пацини .. ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom