Нострадамус

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Prvior covek e Napoleon Bonaparta, a vtoriot e Adolf Hitler. A ovoj tretiot ne e Bus. Covekot treba da e od Balkanot ili Makedonce. Ako e Makedonce siguren sum deka e Boskovski.
Грешка сте.

Приказната за ова е дека откако настанал светот имало 3ца луѓе кои сакале да го освојат светот, првиот е Александар Македонски, вториот Наполеон Бонапарта, третиот Хитлер, а сега се чека четвртиот, да видиме кој ќе биде.:vozbud::salut:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Доброоо .. Кој ги има мемоарите на Нострадамус ?? Вистинскиот ракопис не изданијата од АЛБА ....
Пред 2 години на Discovery имаше емисија за Нострадамус . Он рекол дека во летото 2008 температурите ќе се искачат над 52 целзиусови степени и многу голем број на народот нема да ги издржи. Тој не рекол дека последната војна ќе биде меѓу муслиманите и христијаните туку дека во последната војна набројните кој ќе преживеат ќе бидат Евреите . Тој самиот бил Евреј иако го криел тоа поради политички цели плашејќи се за сопствената глава. Оригиналното дело "Les Propheties" e сместено во Турските архиви (Кој воедно содржат голем број на уникатни историски книги и НЕ смеат да се отворат ) и е сочувано како такво бидејќи Масоните сметаат дека таквите предвидувања се од голема важност. Книгата која ние можеме да ја најдеме како „Предвидувањата на Нострадамус“ е всушност Масонска лага која кружи низ светот ....

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Нострадамус си го толку секој како сака! :tapp: Еве еден интересен прмер:

Here I will continue my discussion of the future of Russia under the new Russian President Vladimir Putin, and the possibility that President Putin is the evil Antichrist (a Satanic imitation of Christ who brings the world to Armageddon, and who is somehow connected to the number 666) described in the Book of Revelation, Chapter 13, who is also the third Antichrist of the Prophecies of Nostradamus.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Нема врска Буш. Веќе нема власт он. Бај д веј, читав на некое место али не ми текнува каде, дека Нострадамус НИШТО не предвидел, туку дека се ПРЕПИШАЛ од негде,т.е. од некои шифрирани книги кои биле пишувани од нашите предходни цивилизации. Колку што знам, ние сме 4та цивилизација на земјава.
Исто.. секако дека ние не сме ги изградиле пирамидите кои имаат ненормално прецизна и точна конструкција, која и денешни инжињери не можат да ја изведат(sorry малце офтопик).

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
хмммм....:nesvest: интересно, но сепак мое мислење е дека никој не може во целост да ја предвиде иднината затоа што иднината секој момент се менува.

п.с. баш ме интересира.... дали баба Ванѓа има некои вакви предвидувања за светот или пак таа само поединечни судбини гледала?

Член од
6 јули 2008
Мислења
458
Поени од реакции
10
Baba vnagja:uvo:...

Toa deka masonite imaat pusteno fake kniga da kruzi mesto originalot ne mi se veruva posto nikat ne sum veruval deka ima takva organizacija..ali aj ne pocinjam sea za toa...

A za Nostradamus.. mislam deka bil bolen i vo progonstvo pocnal da gi zapisuva svojte "vizii" i zatoa mislam deka nikoj nemoze da desifrira nesto pred da se sluci tuku sekogas odkoga nesto ke se sluci pr. 9/11 posle toa kazuvaat "Aaaa da eve go tuka ubavo si pisuva gledas.. da da u kulite ke udrat":helou::helou:

DDvl

Иден Психијатар
Член од
13 април 2008
Мислења
166
Поени од реакции
2
Pa jas ne deka neso veruvam vo Nostradamus ... ali so znam mozda i bil vo pravo tipot ... nego se cudef koa citaf ... delime ist rodenden ... 14 dekemvri ...

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
A za Nostradamus.. mislam deka bil bolen i vo progonstvo pocnal da gi zapisuva svojte "vizii" i zatoa mislam deka nikoj nemoze da desifrira nesto pred da se sluci tuku sekogas odkoga nesto ke se sluci pr. 9/11 posle toa kazuvaat "Aaaa da eve go tuka ubavo si pisuva gledas.. da da u kulite ke udrat":helou::helou:
E sto k*r baral da g pise sifrirano. Neli mozel da gi napise site da mozat da procitaat. Od kade ke znaeme sega nie sto sakal toj da kaze. Ako napisal kako sto treba ke sme mozele da ja menjame idninata a sega k***c.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Pa jas ne deka neso veruvam vo Nostradamus ... ali so znam mozda i bil vo pravo tipot ... nego se cudef koa citaf ... delime ist rodenden ... 14 dekemvri ...
Abe probaj mozno e i ti da imas nekoji vizii.:pos2: Se salam. Kako i da e covekot bil mnogu moken. Najinteresno bese toa sto na mestoto kade sto go zakopale na grobot bila napisana datata koga ke go otkopaat. Koga go otkopale za vreme na Francuskata Revolucija lugeto padnale vo nesvest.

DDvl

Иден Психијатар
Член од
13 април 2008
Мислења
166
Поени од реакции
2
Ееее обеќавам утре ќе пробам ... Ако добијам визија ... ке ви ја раскажуем ...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Abe probaj mozno e i ti da imas nekoji vizii.:pos2: Se salam. Kako i da e covekot bil mnogu moken. Najinteresno bese toa sto na mestoto kade sto go zakopale na grobot bila napisana datata koga ke go otkopaat. Koga go otkopale za vreme na Francuskata Revolucija lugeto padnale vo nesvest.

Бабини приказни....

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.972
Поени од реакции
143
Паднале во несвест!! Го немало ли? или нешто друго

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
E sto k*r baral da g pise sifrirano. Neli mozel da gi napise site da mozat da procitaat. Od kade ke znaeme sega nie sto sakal toj da kaze. Ako napisal kako sto treba ke sme mozele da ja menjame idninata a sega k***c.
Па тоа е финтата бе, уште ве лажат комунистите! Нострадамус си напишал некој роман, и после неколку векови, некој сиромав, но паметен човек земал и го “толкувал“ романот! Сите позначајни работи што се случиле ги “дешифрирал“ во романот и направил едно чудо пари, а вие тука навистина верувате дека Нострадамус навистина предвидел нешто :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom