Што по раскинување на долга врска?

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Фураме понатаму.Ок да тажно ќе е, жално ќе е, ќе плачиме и све остало ама појма немам шо е фркава со овие муабетиве кога делче ќе си изгубел никогаш немало да си можел појќе да сакаш ќе го немало жарот или шознам шо...
Ова вие озбилно?Стварно постојт таква 'љубов' да не можам да се опоравам цел живот?
Времето е лек за сите рани.Ќе поминит се,ќе запознам друга особа можда ќе преминит во нешто уште посериозно(ќе завршит со брак или нешо сл).
Како то скршено срце немојт да сакат или нешо слично?
Скршено немојт цел живот да е!
Со тек на време ќе поминит болката ќе се опоравит срцето и личноста ќе ја најт вистинската љубов awwwww<3 :love:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Сметам дека скршеното срце знае да сака, но никогаш како првиот пат. Од искуство кажувам дека само првата љубов е онаа вистинската за која би дала се во животот и кога таа љубов ке се скрши секоја наредна ке биде само бледа копија и никогаш нема да биде онаа вистинската!
Јас не се согласувам со тебе.:nenene:Не мора да значи дека првата љубов мора да биде и вистинска.Зависи како си ја доживеала и пред колку време ти била.Јас исто така од искуство кажувам дека мојата прва љубов не беше вистинската.Ова сега што го имам е она што навистина го сакам.И не е бледа копија туку за милион пати ми е поубаво сега.Размислувам и со срцето и со умот.:helou:

@Dule@

Бананамен )))
Член од
24 ноември 2009
Мислења
119
Поени од реакции
1
Imas prekrasna i (po)dolga vrska,se ubavo znaci postojat emocii ljubov i slicno...Prva mi kaza TE SAKAM i postojano mi go potencirase toa,se razbira i jas popustiv i mi bese preubavo,ja sakam iskreno seuste...i ne znam dali nekogas ke mozam da prestanam da ja sakam...probuvam..no ne mi odi...znaci probuvam izleguvam ali se e toa momentalno iako pomina malku vreme samo skoro 2 nedeli kako ne sme zaedno sepak...imam cuvstvo deka nema da mozam da ja zaboravam,zasto znam deka iskreno se sakavme,i seuste sakam, za nea ne znam :toe:...kako da se prodolzi ponatamu i kako setoa toa ke vlijae,koga potajno mozebi i taa te saka no e premnogu slepa od od x faktor koj sekogas postoi...DALI SE MOZE posle edna iskrena ljubov pak da sakas so polno srce ????
znaci da dopolnam ne zboram za vrska na 15 -17 godini...znaci vrska na 19 20 godini

eee stvarno ne znam..

јас идев со девојка неколку месеци и претходно 1 година се мувавме од некави неразјаснети причини стана ладна јас и раскинав па ја барав назад па таа нејкеше па пак се мувавме се додека еден ден не се изнервирав и изнакажав многу лоши работи и од тогаш не ја имам бацено а толку сакам ( јебига
тоа ти е животот сеуште ја сакам и нема ден да не помислам на нејзе со која и да бидам се надевам дека ке бидеме пак заедно ама само се надевам лол
темава е болна хахахаха

Член од
24 септември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
идевме 2 год и ич не се кравме преубаво ни беше ни љубомора доверба премногу ама многу убаво не е на убаво и ете ну се здосади стана монотоно се договоривме секој по своите патишта сега се глеаме идеме на кафе не се дружиме нешо многу ама сме во многу ок односи кога ми е тешко ќе му се јавам ....ќе ми се јави:toe:
идеално е со оглед на тоа што не сме заедно односот ни е префектен!

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
прво многу е тешко за обајцата ама повеќе за оној кој сакал..:(
треба време да се опоравиш и тоа многу...најмногу тешко ми беше првиот месец дур се соочив со факто дека го губам и дека не е мој. сега сум слободна и не сум со него ама премногу ми е тешко да помислам за друго машко или за друг дечко неможам сеуште имам нерасчистнени сметки со срцето...ова е процес кој ќе трае а незнам колку ...

I

InF3cTeD

Гостин
идевме 2 год и ич не се кравме преубаво ни беше ни љубомора доверба премногу ама многу убаво не е на убаво и ете ни се здосади стана монотоно се договоривме секој по своите патишта сега се глеаме идеме на кафе не се дружиме нешо многу ама сме во многу ок односи кога ми е тешко ќе му се јавам ....ќе ми се јави:toe:
идеално е со оглед на тоа што не сме заедно односот ни е префектен!
би рекол дека има лек и за досадата и монотоноста во една врска,а тоа е со заеднички разговор да се договориш што и како да направиш за да ја разбиеш таа досада и монотонија.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас веќе практикувам кратки врски. Убаво ми стоеле.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Не сум осетила уште на своја кожа којзнае колку долга врска, но за досегашните бев неподнослива.. паѓав во тешки депресии :tapp: кога ќе ми текне..
Свртев нов лист и научив да одам натаму.. нема бескрајно и бесцелно цмиздрење.
Секако дека нема да ми е сеедно, се работи за релативно долго време, ама на оваа возраст не планирам да го трошам времето залудно леејќи солзи по некој, а свесна за ситуацијата.
Ете, за најдолгата моја врска ми е ептеееен криво и ден-денес се сеќавам на него, ми недостигаат некои моменти поминати со него, бевме буквално сродни души во се и за се, ама тој ја сјеба работата за ситница, се исподесија уште куп срања и нашето заврши. Како и да е, помина многу време, знае да ми недостига некад после се, факат, ама назад нема па не знам што да е... Никогаш не би си дозволила.
Никого не чекам, особено не несозреани личности.. одам само напред.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Убавината привлекува,а карактерот задржува!!!

Така да никогаш после долга врска нема да се нервирате заради тоа што сте изгубиле убав човек...туку затоа што со тој карактер секој ден ви било преубаво...и многу јасно дека после тоа ќе треба време да ја прифатите реалноста дека тој карактер(личност) не е со вас за да ги правите истите глупости и изненадувања што ви го исполнувале тој период од животот!!!:smir:

M

marsovka

Гостин
Imas prekrasna i (po)dolga vrska,se ubavo znaci postojat emocii ljubov i slicno...Prva mi kaza TE SAKAM i postojano mi go potencirase toa,se razbira i jas popustiv i mi bese preubavo,ja sakam iskreno seuste...i ne znam dali nekogas ke mozam da prestanam da ja sakam...probuvam..no ne mi odi...znaci probuvam izleguvam ali se e toa momentalno iako pomina malku vreme samo skoro 2 nedeli kako ne sme zaedno sepak...imam cuvstvo deka nema da mozam da ja zaboravam,zasto znam deka iskreno se sakavme,i seuste sakam, za nea ne znam :toe:...kako da se prodolzi ponatamu i kako setoa toa ke vlijae,koga potajno mozebi i taa te saka no e premnogu slepa od od x faktor koj sekogas postoi...DALI SE MOZE posle edna iskrena ljubov pak da sakas so polno srce ????
znaci da dopolnam ne zboram za vrska na 15 -17 godini...znaci vrska na 19 20 godini

eee stvarno ne znam..

шала на страна си викаша People come and go . :tepam vreme:
И после некое време ќе се јадосуваш зошто не вака туку така :) Можело да биде поинаку :)
И после стига нова жртва и пак јово на ново
И онака I suck in relationships од секаков вид :треп:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Зошто запаѓате во шпански серии и клишеа не ми е јасно.
Ко да се сака само на 17-18 години ебаве.

Д

ДаркхарТ

Гостин
^ Не мислев на тебе и марсовка туку на оние дека "скршеното срце незнае да сака"...

Kajgana Shop

На врв Bottom