Црнците тешко да ги задржите а за другите имате реални шанси...Сепак не глеам екипа кај нас кадешто некој од мак-играчите би сакал да дојде , од едноставна причина што кај вас да игра и со намалена плата сепак би имал поголема отколку да дојде во МЗТ на пример...Шуш и Ѓуров на куров идат заедно, првиов ќе остане што значи дека и вториот ќе остане, Носевски тешко да си оди пошо за надвор нема квалитет а нема друга опција во екипите од лигата...Слично е и со Соколов,Михајловски...Не знам со Станко како е ситуација ,иако има лоша полусезона сепак може да се проба надвор од МК ...Големи пари одат на него и само за него не можам да претпоставам како ќе биде...Прековиќ останува мислам,на залез е на кариерата, има избор да игра втора српска или прва македонска лига и ова нашево боље му доаѓа...Ако испуштив некој играч исправете ме...
Пак имате јака екипа иако сте без најдобриот играч и еден од подобрите организатори на игра ...До финале може да дојдете ама тешко да го освоите пошо педериве баш се наоштриле оваа година....
На место ти е се :wink:
Се слагам за Кол и Браун, малку нереално е да се надеваме да останат за пола плата, Кол имаше понуди да си замине уште летото за иста плата која шо ја зема(ше) до сега у Фени, така да и по малку нефер е да очекуваме од него да остане, за Браун не сум сигурен, пошто кога извиси Мекензи кај нас Браун експресно се врати по повикот на Емил, поради тоа не сум сигурен дека се тепаат за него други клубови.
Со заминување на Кол ќе се ослободе голем дел од буџетот, кој иако преполовен сепак е солиден, и мислам дека ќе може да најдиме еден просечен балкански центар за половина од платата на Кол, а и Станко очекувам да си замине, со оглед на перформансите до сега а и големата платата шо ја зема.
Уште една екстра информација, Цобето Михајловски си купил стан у Кавадарци и се вдоми, немал намера да се враќа у Гостивар
Без црнците губиме надеж за БИБЛ ама титулата од мак лигата не ја даваме така лесно, доколку се случе само таа промена у ростерот шо ја предвидуваме нормално.