Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу висока, не мислам дека може да се измери. Непреценливо богатство! Кога некој ќе може да стави бројка на духовниот развој - тогаш ќе може да одговорам поконкретно.колкава е масонската плата?
K.r u g.z, a bogami i u mozok, sekoj den imas besplatno... a pari...pa ke ti dadat, normalno, kolku sto ti treba...(u princip "sekomu spored zaslugite", pa ste go gledale toj film, "VALjDA" u SFRJ...)колкава е масонската плата?
„ПУУ... ПИЧКО МАСОНСКА“ - рече Џанго Сапун, во „Балканкан“ - И Јас целосно го подржавам... Дотичнот лик, е стварно криминалец и најдолен тип, ама имаа и од него подолни, па и тој ги презира...Многу висока, не мислам дека може да се измери. Непреценливо богатство! Кога некој ќе може да стави бројка на духовниот развој - тогаш ќе може да одговорам поконкретно.
Многу висока, не мислам дека може да се измери. Непреценливо богатство! Кога некој ќе може да стави бројка на духовниот развој - тогаш ќе може да одговорам поконкретно.
вчера бев на саем и ја купив книгата МАСОНИ - Бревијар за древното братство од ЈОВАН БРИГИСКИ.
во неа највеќе се зборува за југословенските масони, македонските масони и има кратка историја за формирањето на Големата Ложа на Македонија, со текст одобрен за оваа книга од истата. Ви препорачувам да ја купите има многу интересни работи во неа. Ја издава КУЛТУРА
Темнината ја створија (или светлината ја угаснаа, сеедно) самите такви здруженија, организации...таа не е производ на обичните луѓе кои не членуваат во нив.Sirete gi svoite vidici oti znaenjeto e sila a drugoto temnina.Neka bide svetlina vo dusite na site ovdeka prisutni
масоните се кројачите на новиот светски поредок, тие колку и да кажуваат се припадници на новата религија која го чека пристигнувањето на сатаната или во некои религии познат како деџал, кој ќе владее со светот и ќе биде едноок..
сето тоа е она на кое тие не наведуваат, а за да се биде дел од нив не е лесна работа, според мене македонциве само си замислуваат дека се дел од таа организација или дел од вистинските масонски движења, но тие се само нивни марионети и ништо повеќе, само се во нивна служба а за парите и платите, не може масон да има плата, бидејќи како прво тој самиот не знае колку пари и имање поседува, и како второ тој не е во тие редови поради својата желба за пари и имање, туку едноставно поради својата желба за надвласт над другите и желба за моќ!!!
.....