Фан Клуб : Фени Индустри

• Креатор на темата Креатор на темата gento
  • Време на започнување Време на започнување
Каа прво фала за честитките. А тоа е квалитет тоа е работа што да шутниш се да влезе, и какви проигрувања, какви асистенции, какви банани имаше од страна на Фени тоа не го кажуваш а. А Мзт не можеше да поентира поради нашата цврста одбрана што не можеа да ја поминат вашите "професионалци" шо толку и фалите :pos2::pos2::pos2:

Абе кажете навивање како беше.Остајте тоа кошаркта има слики нешто ова она...

Одбраната денеска беше перфекција, мислам дека Ѓуров заработи некоја повреда ама изгледа не е сериозна.

Да да мислам дека не е сериозна повредата, иначе многу добро изигра до заработената повреда, не му дади на Тачи да мрдне а не па ли да шутне:pos2:

Абе кажете навивање како беше.Остајте тоа кошаркта има слики нешто ова она...

Абе дојдија 3 автобуси навивачи и почнаа да се глупират да мават со разни предмети по гледачите. А за кој повеке викаше не можам да ти кажам зошто ја беше во лозари и нормално каа викат сите околу мене и коа викам јас не можам да проценам кој повеќе викал. Само змнам дека викаа ООООО Скопјее само тоа цело време. А ни Скопје скопје на ку* Скопје :pos2::pos2::pos2:

haha a be ne se srami kazi si koj bea podobri vo navivanje sto ima vrska nema sea da se lazeme:) a za toa deka ne si slusal nema veze (moze celo kavadarci slusase koa navivavme ali imalo i bolji navivanja) za brojka kolkava bevme ne mi se pravi muabet zatoa sto bevme troduplo poveke od vas a i za navivanje bevme isto taka mn podobri
cestito za pobedata i mislam deka ke naucite nesto od nas vo pogled na navivanjeto,bodrenjeto i sakanjeto na eden klub
FAMILY AERODROM

haha a be ne se srami kazi si koj bea podobri vo navivanje sto ima vrska nema sea da se lazeme:) a za toa deka ne si slusal nema veze (moze celo kavadarci slusase koa navivavme ali imalo i bolji navivanja) za brojka kolkava bevme ne mi se pravi muabet zatoa sto bevme troduplo poveke od vas a i za navivanje bevme isto taka mn podobri
cestito za pobedata i mislam deka ke naucite nesto od nas vo pogled na navivanjeto,bodrenjeto i sakanjeto na eden klub
FAMILY AERODROM
Абе до кога ќе се палите само на навивање, дај напрајте со тоа клубот нешто мизерни сте, ние очекувавме нешто појако од Мзт они губат со 20 разлика. И како после да иде публика у салата да гледа после ваква утакмица? Фени води 30 разлика, публиката како на театар да се дојдени чекаат само побрзо да дојде крајот, нормално дека нема мотив ни за публика ни за навивачи ни за ништо. И после вас ви е сатисфакција што многу јако сте навивале. Епа на здравје нека ви е и повелете пак.

haha aj aj aj toa e dokaz samo deka i koa gubime i koa vodime sme najdobri i najverni a ne kako vas kako da ste dosle na tenis
a toa so imate podobar tim ok si e ali dzabe koa navivacite .....

Абе до кога ќе се палите само на навивање, дај напрајте со тоа клубот нешто мизерни сте, ние очекувавме нешто појако од Мзт они губат со 20 разлика. И како после да иде публика у салата да гледа после ваква утакмица? Фени води 30 разлика, публиката како на театар да се дојдени чекаат само побрзо да дојде крајот, нормално дека нема мотив ни за публика ни за навивачи ни за ништо. И после вас ви е сатисфакција што многу јако сте навивале. Епа на здравје нека ви е и повелете пак.
Ви покажавме како се навива, учете од нас. Ние и 50 разлика кога водиме навиваме ко луди. За тимот што ние да направиме навивачите? Сите си знаеме дека е тапа тоа е.

и јас мислам дека МЗТ имал поголеми сили да се спротистави на Фени, а до фемили, дај престанете со тоа фалење дека сте најдобри во навивање, тоа ни е јасно на сите, знаеме дека се најдобри навивачи. ама не замарајте со тоа, од прегеска 5 поста прочита "остајте утакмицата кажете како навивавме". Кај бевте во Струмица да ве видам ?

Каа прво фала за честитките. А тоа е квалитет тоа е работа што да шутниш се да влезе, и какви проигрувања, какви асистенции, какви банани имаше од страна на Фени тоа не го кажуваш а. А Мзт не можеше да поентира поради нашата цврста одбрана што не можеа да ја поминат вашите "професионалци" шо толку и фалите :pos2::pos2::pos2:

Фени го надигра тотално Мзт, ама како би било поинаку за тим со 6 пати поголем буџет... И никој не рече дека ние имаме професионалци ниту пак добар тим

Ајде да ти подобјаснам некои работи. Јас сум навивач, а не играч. Значи без разлика колку силна и конкурнтна екипа имам, јас ке навивам за мзт Скопје, без оглед на се. Мене сатисфакција ми е групата да изнавива добро, тоа ми е во преден план, а после тоа резултатот на тимот, пошто за разлика од некои инстант тимови кои ако не освојат титула се распаѓаат, Мзт Скопје нема неизвесна иднина.

Зар има поголем мотив за еден навивач да навива од неговиот тим да води 30 разлика???????????????????????????????? Нескромно можам да кажам дека, многу навивачки групи надвор од МКД можат да му завидат на ФА за начинот на бодрење на својот тим дури и при негатива поголема од 30 разлика.

Значи уште еднаш ке кажам, ние сме навивачи, нашата битка е на трибините, за утакмиците...тоа е тоа, Мзт нема екипа, ама има навивачи, затоа и опстои тимот. Фени лани имаше екипа со слични амбиции како оваа сегашнава на Мзт и имаше просек 250 луѓе на домашна утакмица, тоа е идентично колку што ФА дојдоа на гости во Кавадарци да го бодрат својот тим.

и јас мислам дека МЗТ имал поголеми сили да се спротистави на Фени, а до фемили, дај престанете со тоа фалење дека сте најдобри во навивање, тоа ни е јасно на сите, знаеме дека се најдобри навивачи. ама не замарајте со тоа, од прегеска 5 поста прочита "остајте утакмицата кажете како навивавме". Кај бевте во Струмица да ве видам ?
Вие лани не прекинавте со фалење дека имате најдобар тим, Фени годинава исто така, затоа гледај си маусот и доста мрсиш муда. Бевме во Струмица и вашите т.н навивачи кои бојкотираат зашто не им платил клубот струја се чудеа како може некој така јако да навива на -25 и не сликаа со телефони, така да бевме во Струмица и не виде Струмица, ако не си не видел ти, прашај си некој другар од т.н навивачка група ке ти даде кличиња од нас да не гледаш

До оној што кажа дека сме почнале да маваме...влагам во сала уште не влезен, некој од вашите соселани фрли со упаљач накај навивачката група и ми помина на 20 сантима од глава. Да знам, сега си викате како не ме погодил, али јеби га, па јас автоматски мојот упаљач го упатив накај тој што мавна. Него не го погодив, ама затоа погодив друг. Значи КОЈ Е СЕЉАКОТ ТУКА? Кој прв фрли? Многу храбро бегаа вашите соселани надоле по трибините. Ке дојдете тука, е тука ке ви вратиме за дочекот што ни го приредивте со упаљачите. Минатиот пат кога дојдовте, жал не фати зашто имавте младичи со пречки во развојот па поминавте така лесно. За месец ипол, ке ви дадеме дочек како што трешае и порано да вида дадеме

И за крај...ФА беше на многу ниско ниво, јас лично не сум воопшто задоволен од навивањето, ова е едно од послабите навивања во последно време...бар по моите стандарди

Абе луѓе тука се зборува за кошарка, тоа е спорт што има своја посебна убавина и за гледање и за играње. Штета е темата така да се упропастува избегнувајќи да се разговара на конкретната тема, а после се чудиме колку некои од нас се кошаркарски неписмени без основни познавања од овој спорт. Ако се разбирате нешто од кошарка кажете, критикувајте, фалете, давајте свои мислења, слушајте мислења од другите. Зошто цело време ја вртите работата околу навивање, покажување сила, вреѓање, фалење.. Нели гледате дека со тоа не се постигнува ништо, само фалење, два три збора, вреѓање..па пак фалење и така до бескај. Ако сакате тема навивање и навивачки групи мислам дека има тука таква тема па таму може да се зборува за навивачките способности на поедини групи. Рековме еднаш како стојат работите на навивачки план во кошарката и тоа на сите им е јасно и да не се повторуваме по сто пати. Ја мислам дека барем сега кога има интересни утакмици и колку-толку квалитетна кошарка би требало да се врати муабетот на утакмици, резултати, прогнози и слично.

Како што ти кажав во претходниот пост, Мзт беше мизерен, во секој поглед, не личеше ова на екипа, туку на дезориентирана маалска банда. Фени играше на високо ниво и вака ако продложи без проблеми ке биде шампион.

а тоа за навивачите ти е реплика на твојата за 30-те разлика која држи вода исто колку што држи и цедалката вода

Мене не ми се проблем 30-те поени разлика, ама на 98% од луѓето што беа во салата вклучувајќи ги и нашите навивачи им се проблем затоа што они дошле онака да видат нешто интересно а поима немаат за противникот дали е квалитетен или е под нашето ниво ниту знаат кои се тие таму што дошле и се дерат како ненормални. Токму во тоа е причината кај нас се нема критериум за тоа што е лошо а што добро и за играта и за атмосферата на утакмицата. И јас не сум задоволен од публиката, не само на оваа утакмица туку на сите утакмици до сеа. Оваа што се случува на утакмиците не е тоа што стварно треба да се случува. Кај нас конкретно ретки се тие што знаат како да се понашаат на утакмица било да се во улога на навивач или во улога на обичен гледач

Јави се шериф ! Свињо дебела ! Хахаха кој ви е тој навивач бе жити се? Инаку да, МЗТ беа мизерни вчера со право победивте. Честито

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom