Масони

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
kazete nesto novo POSTAVETE NEKOE PRASANJE................ako ima nekoj ziv(na temava)...............VE MOLAM............:salut:

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
moze li tuka da pisuvate za masonite i za iluminatite i za tie "marsovci" sto rakovodat so svetot............:salut:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Еве и ја да се уклучам по прочитаните 50 страници....... Против што се масоните, еве добро им е нивното мото, цел ,, Од добар човек да се направи подобар.. Ама се борат ли тие против нешто.. Знам дека сите 6милиони масони си помагаат меѓу себе и автоматски се борат против сиромаштијата и неправдата, ама кога веќе имаат таканаречени непријатели и ги напаѓаат (не мислам физички), дали тие возвраќаат на нивните провокации......
2. Кое е мислењето за Хитлер.... Зошто тој бил толку против нив, јас знаев дека Хилтер бил против Евреите, Словените и Ромите, ама и против масоните?:? И зашто?
3. Како реагираат масоните на белестриката на книгите на Ден Браун и уште милион писатели кој на масонска слава заработуваат огромни пари, а изнесуваат невистини, сепак е малце навредливо (бар за мене)....
4. Дали фамилијата Кенеди била прикучена во Масонството? прочитав дека 30години немало претседател масон

5.Дали масоните и нивните главни функционери (Големите Мајстори) склучуваат некакви договори со еве Черепи Илуминати и таканатаму се со цел за подобро утре, а за тоа да не знаат останатите масони (дали се има случувано порано и се знае за тоа)

6. Знам дека претерав со прашањава и најчесто поставувано прашање е ,, Која е улогата на масоните.. Ама еве јас да прашам, која е вистинската моќ на масоните, знам дека доаѓа од нивната доверба итн, меѓутоа што можат тие да направат за светот. Традицијата, пишувањата за нив не ми казжуваат дека се обично братство, кое влијае само индивидуално на некоја личност, тоест се придружуваш на Масонеријата само за да од тебе стане подобар човек.... Сигурно имаат во некои работи вмешано прсти и имаат направено штета меѓутоа за подобро утре... ИЗвинете за долгиов пост, знам дека тешко е да се чита

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Еве и ја да се уклучам по прочитаните 50 страници....... Против што се масоните, еве добро им е нивното мото, цел ,, Од добар човек да се направи подобар.. Ама се борат ли тие против нешто.. Знам дека сите 6милиони масони си помагаат меѓу себе и автоматски се борат против сиромаштијата и неправдата, ама кога веќе имаат таканаречени непријатели и ги напаѓаат (не мислам физички), дали тие возвраќаат на нивните провокации......
2. Кое е мислењето за Хитлер.... Зошто тој бил толку против нив, јас знаев дека Хилтер бил против Евреите, Словените и Ромите, ама и против масоните?:? И зашто?
3. Како реагираат масоните на белестриката на книгите на Ден Браун и уште милион писатели кој на масонска слава заработуваат огромни пари, а изнесуваат невистини, сепак е малце навредливо (бар за мене)....
4. Дали фамилијата Кенеди била прикучена во Масонството? прочитав дека 30години немало претседател масон

5.Дали масоните и нивните главни функционери (Големите Мајстори) склучуваат некакви договори со еве Черепи Илуминати и таканатаму се со цел за подобро утре, а за тоа да не знаат останатите масони (дали се има случувано порано и се знае за тоа)

6. Знам дека претерав со прашањава и најчесто поставувано прашање е ,, Која е улогата на масоните.. Ама еве јас да прашам, која е вистинската моќ на масоните, знам дека доаѓа од нивната доверба итн, меѓутоа што можат тие да направат за светот. Традицијата, пишувањата за нив не ми казжуваат дека се обично братство, кое влијае само индивидуално на некоја личност, тоест се придружуваш на Масонеријата само за да од тебе стане подобар човек.... Сигурно имаат во некои работи вмешано прсти и имаат направено штета меѓутоа за подобро утре... ИЗвинете за долгиов пост, знам дека тешко е да се чита
Kako odgovor na 1to prasanje e deka masonite se borat za nesto a ne se borat protiv nesto,za sto tie se borat e veke odgovoreno i nema potreba da se povtoruvam.Za toa koj kako odgovara na provokaciite se zavisi individualno no vo celina se drzat do onaa narodnata prosti mu na onoj koj e siromasen so znaenjeto i probaj kolku sto si vo moznost da mu pomognes da ja osoznae svetlinata.
2-Za Hitler kakvo moze da e mislenjeto koga i samiot kaza deka toj gi progonuval masonite i gi ubival,znaci negativno.
#-Ne reagiraat voopsto oti toa e beletristika vodena od motivot da se napravi biznis i dojde do nekoja paricka.Samite pisateli vodeni od procenite deka ke pominat dobro na pazarot sto e i fakt gi pisuvaat i publiciraat ovi knigi.Znaci si pravat biznis sto e normalno.Znaci ovie knigi imaat ist tretman kako i crtanite filmovi so popaj mornarot.
4-Nekoi clenovi od semejstvoto Kenedi bile clenovi na masonerijata no toa ne znaci deka celoto semejstvo bilo.
5-Za mene i spored informaciite koi jas gi imam Iluminatite ne postojat ili barem ne zvanicno.Toa e sto jas go znam a dali sum vo pravo ili ne sum ke pokaze vremeto(ne tvrdam deka ako jas ne znam deka gi nema)no so sigurnost tvrdam deka i da postojat nemaat nikakva vrska so masonerijata.
6-to ulogata na masonite i masonerijata i samiot ti ja iznese vo postov e sega dali ke veruvas vo toa ili nema e tvoja licna rabota,no vistinata e taa.Sto mozeme nie da napravime ?kako prvo da dademe doprinos licen i kako grupa vo podobruvanjeto na okolinata vo koja ziveeme kako prvo ,potoa vo zemjata vo koja ziveeme a pravejki gi tie dobri raboti nie voedno go podobruvame i svetot vo celina.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Zelenasite - ајде едно по едно...

1. Против што се масоните? Против незнаењето, против немаштијата, против неморалноста, против ограниченоста, против ограничувањето на правата на другите луѓе. Како се борат за тоа? Со знаење, со промовирање на наука и уметност, со овозможување на подобри услови за учење на луѓето, со организирање на добротворни настани и цели, со почитување на другите, на нивните права и определби...

2. Мислењето за Хитлер? Исто како за Сталин, Франко, Мусолини и сличните ним... Зошто тие биле против масонството? Сам одговори си - масонството е организација која промовира демократија, еднаквост на сите, неправење на разлика врз основа на раса, нација, вера, која промовира знаење и ја промовира слободата на личноста... спореди со се она што погоре наведените промовираат и ќе ти стане јасно.

3. Како реагираат на Ден Браун? Како на белетристика и фикција. Како поинаку да реагираат?! Ни прв, ни последен е што прави милиони изнесувајќи измислици што добро се продаваат. Братството е присутно јавно од 1717 година. Стотици автори од тогаш се збогатиле пишувајќи глупости на таа тема. Не се занимаваме со нив - имаме попаметни и поважни работи.

4. Ниеден од фамилијата Кенеди не биле членови на ниедна ложа. Последниот претседател на САД масон, беше Џералд Форд (мандатот му завршува во 1976-та година). Картер, Реган, двајцата Буш и Клинтон - не биле никогаш масони.

5. Не. Структурата на масонството е таква што Големиот Мајстор нема таква улога каква што ти опишуваш. Освен тоа - дури и некој таков да склучи каков било договор - тоа нема никаков начин да се спроведе од страна на ложите, затоа што не постои систем на наредби и на извршување. Едноставно не функционира така. Никој не може да ти каже што треба да направиш, како да постапиш, кого да слушаш. Не е таков вид на организација. Соодветно - таквите претпоставки се апсурдни.

6. Вистинската моќ на масоните е во довербата која ја имаме меѓу себе. Во тоа што веруваме во иста цел - подобро утре. Но, за разлика од стотици милиони кои само декларативно го прават тоа - ние навистина веруваме во таа идеја и работиме на тој план. Погледни ги последниве 300 години - стотици видни масони учествувале во речиси сите значајни откритија во науката, медицината, во уметностите...
Штета? Каква штета имаат направено? Како што многу пати велам низ форумов - ајде со факти да зборуваме, а не со муабети...

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Ок се разбираме, јас само се интересирам и подлабоко гледам на работите...... Меѓутоа, премногу работи се масоните погрешно се толкуваат, еве Македонците на масоните гледаат како ,,дувло на богаташи,, кои прават интереси во свои работи... Јас знам дека не е така и целта им е поголема....
Еве онака лаички, имаат ли масоните нешто направено со што се гордеат, и ја потврдубаат причината за нивно постоење?? Не дека деактевирале атомска бомба која спасила милиони животи, ама некој настан, поголем (покрај собирањето на средства како штп наведе Зидарски)....
И искрено, за Хитлер мислам дека имало поголем повод, одошто спроведувањето на демократијата, со која цел толку ги гонел масоните, која е причината за ривалството....... Најголем непријател на Хитлер му бил самиот Сталин, анти теза на демократијата.... Да бе бегам офтопик за Хитлер, ама сите знаеме дека бил инспириран од историјата и колекционер на уметнички дела, како и обожавател на митовите, во кој веројатно се вклучени и масоните.....Која е причината што се плашел еден од најголемите злосторници на светот од Масоните??
За Кенедиеви за негирате, но тоа е релевантно....
Не сакам да навредам некој, туку стварно се интересирам, ама сметам дека не е можно Слободното Зидарство да е обично Братство, туку има поголема моќ одошто ја прикажувате вие двајца, и ова што го кажувате е во рамките на дозволеното:smir::smir:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Едно прашање до постручните за масонството во Македонија: Постојат ли Македонци-масони? Ако постојат, знаете ли кои се, или кои би можеле да бидат?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.052
Поени од реакции
83.494
.....Која е причината што се плашел еден од најголемите злосторници на светот од Масоните??
Па не се плашел само од Масоните. Хитлер покрај нив се трудел да ги елиминира и другите окултни редови и братства*, потоа комунистите, либералите. А најсмешно е што денес малкумина знаат дека една од главните цели му била елиминацијата на Христијанството.

*ова пред се е така заради тоа што нацистите си имале свое

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Едно прашање до постручните за масонството во Македонија: Постојат ли Македонци-масони? Ако постојат, знаете ли кои се, или кои би можеле да бидат?
Da se razbira deka postojat no sekoj mason resava samiot dali javno ke go iznese toa ili nema.Vprocem vo MK Golemiot Majstor zvanicno izleze na TV i se deklarira kako mason.Inaku na forumot sme uste 2ca makedonci masoni no ne pripagjame na GLM(golemata loza na makedonija)

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Da se razbira deka postojat no sekoj mason resava samiot dali javno ke go iznese toa ili nema.Vprocem vo MK Golemiot Majstor zvanicno izleze na TV i se deklarira kako mason.Inaku na forumot sme uste 2ca makedonci masoni no ne pripagjame na GLM(golemata loza na makedonija)
А кој е тој Големиот Мајстор?

F

FallenHypaspist

Гостин
Баш ќе видам шо е пишувано...

Иначе во последно време ја проучувам сумерската култура .......и погоди што, над една капија симболот на Илуманатите,а исто така мислам дека ги имам видено истите змии на некој египетски саркофаг заедно со пентаграмот...така неш беше не ми оди сликата в глава....
The deeper you go the more you know:D

a koj e znakot na iluminatite......ako sakas da mi kazes......mislis na dijamantot ili??????[/quote]

Повеќе на пентаграмот и вкрстените змии...можеш да ги сретнеш скоро насекаде во античките култури...Тие симболи биле посветени на тие што дошле од небото на земјата - попознати како Ануманаки,Наги,Змејови итд итд....Тие биле пратени од боговите да им ''помогнат'' на земјаните....тие што останале на земјата успеале да заземат човечка форма и почнале да се парат со нас луѓето....така настанале династиите на светската влада...кои нормално ги има и денес...поздрав

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Fallen - тие филмови за рептили и слично - извини, ама тука сум за сериозна дискусија...
Пентаграмот е присутен во сите антички култури, и е силно застапен и во Христијанството. Како "анти-христијански" симбол почнува да се користи многу многу подоцна и се утврдува како таков некаде во втората половина на 19-тиот век.
Zelenasitе - малку подоцна ќе одговорам подетално.

F

FallenHypaspist

Гостин
Fallen - тие филмови за рептили и слично - извини, ама тука сум за сериозна дискусија...
Пентаграмот е присутен во сите антички култури, и е силно застапен и во Христијанството. Како "анти-христијански" симбол почнува да се користи многу многу подоцна и се утврдува како таков некаде во втората половина на 19-тиот век.
Zelenasitе - малку подоцна ќе одговорам подетално.
Не знам брат...твој е изборот,секој има право на свое размислување,демократија нели:D

Инаку пред некој момент се изврши процес на филтрирање на факти во кој беа исфилтрирани мислења шо некако не се вклапаа со проклетата исперена човекова историја...

Еј и кога сме веќе кај пентаграмот....
Шо поточно претставуваат 5те крака во христијанството??Раните на екстремитетите + раната на главата (од круната мислам) или пак раните на екстремитетите + раната направена од страна на римското копје..???

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Пентаграмот е земен е од раното еврејство(Јудеизмот,прва монотеистичка религија и да не се лажеме, од неа е преземн целиот концепт за христијанството и исламот). така да иако во Христијанството се претставува како раните на Исус, во денешното Еврејство претставува Давидова Звезда, а мислам дека претставува и знак на Масонството (мислам!). Сепак употребуван е и во Антички Вавилон, Египет и Грција, и мислам дека религиите само го присвоиле.....

Сеа ми текна дека имаше нешто врска со астрологијата, пет планети (не знам кој)претставувале еден вид пентаграм

Kajgana Shop

На врв Bottom