Масони

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Напротив - на сите кои имаат нужда, многу им се помага... имам пишувано и за тоа на форумов... како што реков - убаво е прво да се прочита, после да се коментира.
Да те прашам тебе - ако родениот твој брат има продавница за храна, оддалечена на 5 минути пешки од твојата зграда, а долу во зградата имаш исто продавница за храна, која по исти цени ги продава истите производи - дали нема секој ден да го правиш тој дополнителен напор и да одиш до продавницата на својот брат? Истото го правам и јас со мојот брат, зарем не?
Освен тоа - од лично искуство знам (ова особено се случуваше додека живеев во Македонија) - многу пати, дури и кога сум имал писмени договори за завршената работа, нарачателите или не ми плаќале, или ме оставале да чекам со месеци, понекогаш со години. Во неколкуте години работење со масони - такво нешто никогаш не ми се случило. Ако нема да ми плати - ми кажува однапред, за да не се зафаќам со работата. Освен тоа - далеку од тоа дека се што правам во работата и секојдневното живеење, е врзано со масони.
Така што - бесмислена е тезата дека целта е "богатството да се шири меѓу масоните", и е доста грубо извртување на идејата на мојот претходен пост - затоа што целта беше само да го објаснам "феноменот" околу идејата за заговор и да објаснам дека не е тоа заговор, туку е почит и доверба.
А ако тоа што ти помагаш на брат ти и на родителите твои (на пример) го сметаш за заговор, тогаш - имаме доста различни разбирања за работите.
Значи ти имаш 5.000 000 браќа и родители, а другите се никој и ништо.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Значи ти имаш 5.000 000 браќа и родители, а другите се никој и ништо.
Hmmm a moze li vaka ti imas braka i sestri tolku kolku sto gi imas a dali drugite koi te opkruzuvaat(sosedi,drugari,prijateli itn,itn)se nisto za tebe?i koj spomna nekade roditeli? da toj ima 5-6 000 000 braka niz svetot i znae deka kaj i da odi ne e sam ima nekogo koj na samo eden povik ke mu pritrca za da mu pruzi pomos,povtoruvam KADE I DA E!!!!i zapomni MASONERIJATA GO PRAVI DOBRIOT COVEK DA BIDE USTE PODOBAR,povtoruvam DOBRIOT COVEK!!!! za ostanatite nema slobodno mesto tamu, a ako nekoj slucajno se prepoznae vo tie ostanati toa e negov problem bidejki samiot izbral da bide takov kakov sto e.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Spore - повторно ми наметнуваш твои дефиниции. Ти ако имаш еден брат и едни родители, односно 3 члено семејство, дали останатите 6 милијарди луѓе се за тебе никој и ништо?!?!?!
За мене - тие 5 милиони се семејство. Останатите ги сакам, ги почитувам и им помагам кога можам и ми се ближни (така ме учи Библијата), но ни оддалеку немам таква лична врска и доверба каква што имам со тоа мое семејство.

MASONERIJATA GO PRAVI DOBRIOT COVEK DA BIDE USTE PODOBAR
Многу точна дефиниција...

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Spore - повторно ми наметнуваш твои дефиниции. Ти ако имаш еден брат и едни родители, односно 3 члено семејство, дали останатите 6 милијарди луѓе се за тебе никој и ништо?!?!?!
За мене - тие 5 милиони се семејство. Останатите ги сакам, ги почитувам и им помагам кога можам и ми се ближни (така ме учи Библијата), но ни оддалеку немам таква лична врска и доверба каква што имам со тоа мое семејство.

Многу точна дефиниција...
Јас само прашав, не знам зошто тоа го свати како навреда, а мене сите 6 милијарди ми се семејство вклучувајќи те и тебе.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Во ред... на колку од тие 6 милијарди би им го оставил семејството свое да се грижат за него, без воопшто да се замислиш и со полна свест дека ќе бидат целосно згрижени, и апсолутно почитувани? Ајде да бидеме малце реални...

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Во ред... на колку од тие 6 милијарди би им го оставил семејството свое да се грижат за него, без воопшто да се замислиш и со полна свест дека ќе бидат целосно згрижени, и апсолутно почитувани? Ајде да бидеме малце реални...
Не можам да ти одговорам на ова прашање.

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Јас можам да одговорам сосема уверено во врска со моето "семејство"... :smir:

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Знам што сакаш да кажеш, ама и ти не можеш на сите да им веруваш?

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Понекогаш човек на самиот себе си не си верува. Но - на овие луѓе им верувам. Тоа е она што не држи сите нас заедно... (во контекст на претходните дискусии).

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ја ги прочитав постоите и решив и ја да прам тајанствено здружение. Пошо тие се зидари (масони) ја моине ќе ги викам плочкари или армирачи ил паркетари ил нешо слично исто од областа на граѓевина. Сите шо сте заинтересирани да влезете во групата па да го завладејме светот ќе треба да пратите кратка биографија, две слики и по 50 евра за чланарина. Услов е познавање на работа со компјутери, познавање на англиски јазик возачка дозвола Б категорија и да не сте осудувани и да не се води кривична постапка против вас.

Spore

Kalabangaa
Член од
11 јануари 2009
Мислења
148
Поени од реакции
3
Понекогаш човек на самиот себе си не си верува. Но - на овие луѓе им верувам. Тоа е она што не држи сите нас заедно... (во контекст на претходните дискусии).
Ти можеби им веруваш, но длабоко во својата потсвест не му веруваш на никого освен на самиот себе си нели?

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Ти можеби им веруваш, но длабоко во својата потсвест не му веруваш на никого освен на самиот себе си нели?
Напротив! Токму во тоа е разликата за која зборував во претходните постови...

Член од
17 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
34
Spore jas potpolno te razbiram zatoa sto ti ja poznavas samo ednata strana ,stranata koja ja poznavame i jas i Zidarski no za razlika od tebe nie ja poznavame i drugata strana zatoa sto sme dlaboko zacekoreni vo masonerijata taa e del od nasiot zivot,vsusnost nie go ziveeme svojot zivot na toj nacin.Bi rekol deka po mene da veruvas mozes ili vo celost ili da glumis vernik.Zvanicno si vernik a dlaboko vo sebe ne si dovolno ubeden.Zatoa i site masoni pominuvaat niz iskusenija pri sto vo sekoj mig mozat da se otkazat od namerata da vlezat vo masonerijata oti ne e vazno samo da postanes mason tuku moras i zivotot da go zivees masonski.

Член од
10 јануари 2009
Мислења
289
Поени од реакции
3
vidi be brat mojot zivot spored procitanovo e masonski,mozat da dokazat tie sto me poznavaat(ako ne sum mason)......nikoj drug.......ja se pronaogam megu niv ali ne mozam da bidam,mason ne znam zosto?????????????????????????????stvarno NE ZNAM.........ali ke probam koga ke bidam spremen...........sega ne sum.................i toa ne znam ZOSTO..............ali mozebi ke BIDAM EDEN DEN..............zdravje.........samo gospod da e so mene....pozz:toe::uvo::salut:

Ја ги прочитав постоите и решив и ја да прам тајанствено здружение. Пошо тие се зидари (масони) ја моине ќе ги викам плочкари или армирачи ил паркетари ил нешо слично исто од областа на граѓевина. Сите шо сте заинтересирани да влезете во групата па да го завладејме светот ќе треба да пратите кратка биографија, две слики и по 50 евра за чланарина. Услов е познавање на работа со компјутери, познавање на англиски јазик возачка дозвола Б категорија и да не сте осудувани и да не се води кривична постапка против вас.

TI STVARNO SI ZIVA LEGENDA........na ovoj post najmnogu se iznasmeav:pos2::pos2::pos2::pos2:..................................................STVARNO ne lazam...........se imam slusnato ama za plockarive NEMA GRESKA.........:vozbud::vozbud::vozbud:

Понекогаш човек на самиот себе си не си верува.
za ova postov na zidarski......... MOLIM.........pozzz......

ali za ovoj post zidarski-koga mene ke me nema........semejstvoto bi go ostavil samo na sebe da razmisluva i da se hrani,kako sto sum se hranel jas,moite roditeli,(i zdravje)moite deca i potomci.......ne mozam jas da predviduvam kako ke se hrani moeto semejstvo i moite bliski rodnini,nivnite i moite,vnuci i pravnuci........kako sto odi opstesvovo napred mozebi(da ne dade gospod)moite deca,vnuci ili pravnuci da bidat narkomani ili paraspurdzii.....i da ne cenat toa sto nivniot tatko ili dedo im ostavil..........ima mnogu takvi sto ne cenat SEGA(sto im ostavil nivniot tatko ili dedo)a ne pa po 100 godini.....pozz

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Секој си има право на сопствени видувања, размислувања и ставови. Јас го пренесувам мојот став, кој е единствено исправен за мене самиот - соодветно никогаш не сум се обидел да го наметнам на други.

Kajgana Shop

На врв Bottom