Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eh sega i ti BOZINO me pogodi, na "skojanistana" reshi da im go iskalish besot. Jas sum skopjanec i nikako ne gledam na prilepchani kako "prilepchanishtana", tuku bash kako na svoi, kako i jas da sum od Prilep, ili pak Strumica ili Ohrid. Taka se chuvstvuvam koga i da odam vo tie gradovi, ete na temata za Ohrid ne napishav nishto zoshto mnogu me pogodi kritikata kon Ohrigjani, a jas tamu dozhuiveav prekrasni migovi i se beshe na nivo.
Mnogu me zasega centralizacijata na se' vo Skopje na smetka na drugite delovi na Makedonija. Mislam deka kje e zdravo za site Bitola -- kon koja bi gravitirale i profitirale ushte nekolku gradovi -- da sozdade balans na Skopje. So segashnava postavenost izgleda se' povekje kje izleguvame od ramnotezha. I zatoa mozhebi treba poleka da se misli na Bitola kako na nov glaven grad. Tehnichki mozhebi ne e izvodlivo sega ili pak nabrzina, no toa ne znachi deka ich ne e izvodlivo. Se' pochuva so zamisla; ako mozhesh da go zamislish - mozhesh da go napravish.
Eve povtorno da ja vmetnam Bolivija so nejzinite dva glavni grada:
http://www.coha.org/2007/10/04/‘cap...s-battle-plans-and-his-skills-as-a-tactician/
Боооо конечно некој шо сфаќа дека не е муабето од локал патриотизам. Едноставно здраво е на економски и финансиски план да се создаде рамнотежа во државата, премногу е централизирано. Како шо спомна, ако Битола е главен град тогаш многу ќе добијат и градови како Прилеп и Охрид шо се многу блиску до Битола.
Не е за инает, држи вода муабето.
Зошто никој не го рачуна и Неготино?
Баш е добро...
А и некако се наоѓа во центар...