Интернет на мобилен

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Nokia 6630 го нема на сајтот на Т-Мобиле. Хелп. Како да го подесам?

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Sakase da kaze deka 30 den zemaat pri konektiranjeto a tarifata odi 1 Mb 1 Den.

I koga vece ne veruvas deka vaka kazaja vo t-mobile ne e vazno barem kazi mi dali moze gprs-ot sedi upalen dali e izvodlivo?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Sakase da kaze deka 30 den zemaat pri konektiranjeto a tarifata odi 1 Mb 1 Den.

I koga vece ne veruvas deka vaka kazaja vo t-mobile ne e vazno barem kazi mi dali moze gprs-ot sedi upalen dali e izvodlivo?
Ниту зимаат 30 денари при конектирањето, ниту 1 мб е 30 денари.
1 мб = 30 денари, а кога ќе се конектираш според тоа колку си направил сообраќај толку ти тарифираат кога ќе се исклучиш. Пример, ако си направил 100 кб, ќе ти тарифираат 3 денари.

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
ниту знам ниту ме интересира колку е цената :pos2:
па до вчера немавме дома интернет а сега ... бре,бре па на мобилен :baeh:

патем речено на Cosmofon60 сум и во претплата имам 5mb фрее а после ... ммм...ццц .... ?!? .... незнам ама ефтина са

доволно е за проверка на e-mail, да се симне клипче, да се контактира на Mеssenger и слично /// задоволен сум

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Цени како пресметуваат незнам, бидејки никогаш не сум доплатил за GPRS, имаме у претплата 10Mb бесплатни и секој нареден 1Mb е 15 денари (за големи корисници цена).

Што се однесува до конфигурирањето јас сум немал проблеми со Sony Ericsson. Одам на нивниот сајт, одбирам модел на телефонот и има линкови за конфигурација со кој ти се праќа конфигурационен смс и завршена работа. Така да проверете на сајтовите на производителите, сигурно имаат.

@The Macedon - дека побрзо ќе ти отиде батеријата ќе ти отиде, но повеќе зависи што ќе имаш уклучено од програми кој ќе бидат on-line
Ако пуштиш Messenger он стално проверува на нет и ја троши повеќе батеријата додека ако е е некоја страна и ја читаш не толку (освен светлото на екранот :) ) . А за тоа дали можеш да примаш повици ваљда зависи и од телефонот, јас на М600 можам да сум закачен на GPRS и да примам и остварувам повици.

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Цени како пресметуваат незнам, бидејки никогаш не сум доплатил за GPRS, имаме у претплата 10Mb бесплатни и секој нареден 1Mb е 15 денари (за големи корисници цена).

Што се однесува до конфигурирањето јас сум немал проблеми со Sony Ericsson. Одам на нивниот сајт, одбирам модел на телефонот и има линкови за конфигурација со кој ти се праќа конфигурационен смс и завршена работа. Така да проверете на сајтовите на производителите, сигурно имаат.

@The Macedon - дека побрзо ќе ти отиде батеријата ќе ти отиде, но повеќе зависи што ќе имаш уклучено од програми кој ќе бидат on-line
Ако пуштиш Messenger он стално проверува на нет и ја троши повеќе батеријата додека ако е е некоја страна и ја читаш не толку (освен светлото на екранот :) ) . А за тоа дали можеш да примаш повици ваљда зависи и од телефонот, јас на М600 можам да сум закачен на GPRS и да примам и остварувам повици.

Fala Krepiev, najkorisen mi bese tvojov post samo da te prasam na koj operator si i dali imas poseben dogovor i na sto mislese "za golemi korisnici"

Член од
8 мај 2007
Мислења
250
Поени од реакции
1
Значи Т-Мобиле така ги нарекува тие корисници кои потпишуваат договор за ците вработени. Е тука сега не даваат исти цени. Пример МВР има бесплатни неограничени разговори во својата група (ние имаме 4 ден нормална и 1 денар евтина тарифа во кругот на фирмата) , но бидејки користиме некој нет пакет со наша VPN мрежа преку GPRS затоа имаме поевтина тарифа за GPRS. Значи тие цени зависат од договорот а ваљда и големината на компанијата. Така да тебе ти останува тарифата која е за сите корисници (мислам дека нема ни различни цени за post-paid и prepaid) и е 30 денари за 1MB

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
na t-mobile tarifiranjeto e ili na 10 ili na 100 kb, a toa deka u start naplakaat 30 den, ne mi se veruva zosto imam koristeno i ne mi izgleda taka,
nekoj spomna deka go odrale, neka si proveri da ne koristel WAP a ne GPRS, zosto u t-mobile razlicno gi tarifirat.

za podesuvanjata ne mora da go barate bas vasiot model na telefon,
moze da zavrsite rabota so setinzi za telefon koi ima slicen softver kako na vasiot,
pr. setinzite za 6600 odgovaraat i za 3230

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Zejte si cela familija biznis zakon jas sum na biznis 120 10mb internet I nisto pojke ne ti trebit

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Ако имате мобилен од космофон треба да одите таму да кажите да ви го активираат. Исто и за мобимак.

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Тарифирањето на Т-Мобиле е за WAP na 10 KB a WEB 100 KB. 1 MB = 30 денари. Во Т-Мобиле има и посебен постпејд план со кој даваат 500 MB за 1200 денари, само што мислам дека треба да се потпиши договор на 2 години.Истата работа ја имаат и во Cosmofon само што за таму незнам какви се цените.За подесување на мобилниот, ако имате Nokia, SonyEricsson или Motorola(а може и некои други модели) се јавувате на телефонот за грижа за корисници и од операторот ви пуштаат инсталациски SMS со кои што ви го сетираат мобилниот апарат. Кога примате Voice call GPRS-от привремено се исклучува додека трае разговорот и потоа си продолжува.Инаку јас користам интернет преку GPRS PCMCIA картица на лаптопот, и засега не е лошо доколку се користи за mail, messinger или некои други полесни работи. :salut:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
на ВИП е премногу лесно за сетирање, спомнав и во една друга тема само ти стига порака и самиот сетингз е подесен со пораката. Ама едно не ми е јасно - немаат никаде цени за трансферот. На почеток не ми се гледаше скапо, по 4-5 саати праев муабет преку мсн и ми одземаше по некои 5-6 денари преку сила, тоа зборам за последниве 2 дена а разговор и смс многу ретко. И сабајлево гледам и пресметувам во рок од 3 дена сум ставил скоро 700 денари кредит :| онака неприметно си идат парите... а идам во Дата Counterot да видам колку имам потрошено и сето тоа ми пише во сент дата 2400кб во рисајв дата 4800кб

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Ако имате мобилен од космофон треба да одите таму да кажите да ви го активираат. Исто и за мобимак.
Aбе ај?

А божем сам неможеш да активираш и подесиш?

Бреее...готовани.

Kajgana Shop

На врв Bottom