Интернет на мобилен

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Dali nekoj moze da mi kaze kako se ostvaruva pristapot od mobilen na internet razbrav deka za da priklucis gprs na mobilniot treba da odis vo salon da ti podesat nesto ili ne e taka? Kolkava e cenata za pristap i kako odi transferot? Kako se naplaca?
Vo T-mobile mi rekoa deka pri sekoe vlkucuvanje na gprs se naplaca so start 30 den i 1mb e 1 den dali e ova vaka i kako stojot ponudite kaj drugite operatori?

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Dali nekoj moze da mi kaze kako se ostvaruva pristapot od mobilen na internet razbrav deka za da priklucis gprs na mobilniot treba da odis vo salon da ti podesat nesto ili ne e taka? Kolkava e cenata za pristap i kako odi transferot? Kako se naplaca?
Vo T-mobile mi rekoa deka pri sekoe vlkucuvanje na gprs se naplaca so start 30 den i 1mb e 1 den dali e ova vaka i kako stojot ponudite kaj drugite operatori?
Друже, ако дознаеш, пиши, молим те, веќе некое време се обидувам да сурфам преку мобилен на компјутер, ама никако да успеам.

п.с. не успевам ни на мобилен да сурфам.

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Momentalno Cosmofon imaat najbolji ponuda za GPRS (barem spored mene). Za 90 denari dobivas 3mb, a transferot e dobar znaci mozes da koristis Messenger, da otvaras strani, da simnes nekoj klip nekoja igra i posle sekoe gasenje mozes da se javis u Cosmofon da ti kazat uste kolku MB imas preostanato. Inace za podesuvanje na telefonot idi www.cosmofon.com.mk i ke si izberes model na telefon i GPSR internet...... P.S ako go nema tvojot model izberi nekoj slicen na tvojot i napravi go podesuvanjeto. P.P.S ako neso ne ti e jasno javi se na 124 ako si postpejd ili na 1221 i posle 0 ako si pripejd :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ај следната недела ке одвојам некое време да ви ги испастам на форумов сетинзите ориентационо - а доколку има прашања за модели кои не се сл. мени како стандардните може тука да се постават и одговорат тука тие сетинзи.

пример пред 3 недели за едно блекбери се мачевме со денови да подесиме гпрс и ммс и на крај некако успеавме :)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
И јас се мачам со тоа еве некое време. На стариот мобилен кој ми беше Siemens SGH65 мислам дека така беше, идев на нет и барем читав пошта. А за N95 нема подесување на страните на T- Mobile и Cosmofon. Или јас не сум видела убаво?:toe:

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Нема ни за 6290...S60 симбианец..

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Momentalno Cosmofon imaat najbolji ponuda za GPRS (barem spored mene). Za 90 denari dobivas 3mb, a transferot e dobar znaci mozes da koristis Messenger, da otvaras strani, da simnes nekoj klip nekoja igra i posle sekoe gasenje mozes da se javis u Cosmofon da ti kazat uste kolku MB imas preostanato.
Истата цена е и кај Т Мобиле, 30 денари е 1 МВ.

Имаше тема за оваа проблематика, детално беше објаснето се што е поврзано со GPRS интернет, подесувања, цени...

Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
јас го направив тоа на наједноставен начин.. на t-mobile sum свртев 122- за инфо центар го следев упатството и си го конфигурурав телефонот за 2 минути... ништо тешко

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Истата цена е и кај Т Мобиле, 30 денари е 1 МВ.

Имаше тема за оваа проблематика, детално беше објаснето се што е поврзано со GPRS интернет, подесувања, цени...

Ama mene vo T-mobile mi rekoja pri sekoje konektiranje na gprs se zema 30 den e toa ne e malku znaci odposle kolku ce si spustis ce si platis ama pred toa 30 den ti odat a kaj cosmofon pri konektiaranjeto nisto ne se placa

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Ama mene vo T-mobile mi rekoja pri sekoje konektiranje na gprs se zema 30 den e toa ne e malku znaci odposle kolku ce si spustis ce si platis ama pred toa 30 den ti odat a kaj cosmofon pri konektiaranjeto nisto ne se placa
Tocno taka, i na toa mislev posto iam koristeno GPRS i na T-Mobile uste me boli kicmata od so me utepaa :pos2:

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Zosto nemam koristeno gprs moze nekoj da mi kaze dali e izvodlivo da ne go gasis gprs-ot ili ce otide baterijata odma kako da pravis razgovor ?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Не шири дезинформации, користам gprs откако постои, а во детална сметка гледам како ми го тарифираат.

Член од
14 мај 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Не шири дезинформации, користам gprs откако постои, а во детална сметка гледам како ми го тарифираат.

Dobro be zosto bi sirel dezinformacii koga oficijalno lice od T-mobile mi go kaza ova. Mi rece deka pri sekoe vklucuvanje se zema 30 den i deka 1 MB e 1 Den. Ovde prasuvam nekoj sto ima iskustvo kako funkcionira ova, dali moze da se ostavi gprs-ot vklucen i kako odi kaj pre paid i kako kaj post paid

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Dobro be zosto bi sirel dezinformacii koga oficijalno lice od T-mobile mi go kaza ova. Mi rece deka pri sekoe vklucuvanje se zema 30 den i deka 1 MB e 1 Den. Ovde prasuvam nekoj sto ima iskustvo kako funkcionira ova, dali moze da se ostavi gprs-ot vklucen i kako odi kaj pre paid i kako kaj post paid
Затоа што или не си ги сфатил убаво или си се збунил.
Ме мрзи да скенирам детална сметка.

Член од
10 септември 2007
Мислења
184
Поени од реакции
1
i ja bev u salon na t-Mobile i sTvarno :) ni rekoja na mene i macedon deka sekoe konektiranje e 30 denari i posle sekoj 1 Mb e 1 denar... cuekot ne siri dezinfomacie.
a za site so sakaat da si podesat gprs mozat da idat na t-mobile.com.mk da si najdat mail za kontakt i da si pratat so prasanje kako se podesuva Gprs za toj model (mora da se naglasi za kakov model se raboti), jas go napraev ova ali neso pogresno mi napisale ui mailot i sea cekam pak da mi prata upastvo za konekcija:)

Kajgana Shop

На врв Bottom