Мене како сакате кажете убаво ми дојде што го изгледав и што ми се направи убава вечерта! не дека беше некоја тешка уметност или некоја замрсена метафизика, или пак да зебегаше до крајности и да се попукавме од смеење т.е. да се фрлевме во очај од тага . . . си држеше убава средина со умерено и професионално искомбинирани реално-надреални кадри, па си имаше по малку од нашата ни препознатлива македонштина со неодминливи примеси на западен мирис, збунувачка безвременост и секако вречатливо пркажување на проклетото идеолошко слепило! Живот и смрт, курва и анѓел, искачување и паѓање. . .имаше и скршени соништа, разбудена совест, неистражени нагони! Задолжително имаше и погреб и умирачка, џганови и лузери, тепачки и пцовки...ама не гледам зошто би биле залудно потрошени пари или зошто филмот би бил срам за државичкава. Едноставно, тоа си е работа на уметноста. . . а ако не боли тоа што филмовите ни се секогаш накрцани со многу насилство и дека не прикажуваат како примитивци, доволно е само да се провртиме наоколу-тоа навистина и ни се случува!!
Јас сепак му давам супер оцена и ако веќе офкаме за повредени национални чувства и разнишан национален идентитет најдобро е сите трк до милениум па прописно да си го испочитуваме како НАШ производ! ! !