Македонија без ЕУ и Нато... Што после?

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Na covekot mnogu nesta od daleku mu se gledaat rozovi,
taka i nie so EU,demek rajot e tamu, a oni uste sega si kupuvaat kukji po nasite sela za da mozat da preziveet tie, nekoi i pod mostovi na evropskite metropoli.Penzioneri i sega se naseluvaat vo Bugarija i ja cicaat taa zemja,koja e prinudena da im plakja socijalna pomos vo visina na zemjata od koja poteknuvaat.
Sme naebale ako ne primat.......

Ова со социјалната помош не е точно !

Ко прво тебе ти плака матичната земја не таму кај си се доселил , а дека пензионери и луге кои зимаат социјално у УК идат по Бугарија да живеат е точно

Imase eden Germanec na TV ja tuzese Bugarija za problemov.

Нема да добие , знам дека наизглед има основ но сега за сега нема , не може ретроактивно да се делува после Уставот кога се ке биде еднакво ке може евентуално да се бара такво нешто... ама пак нема да влијае пред устав него потоа правните последици ке можат да бидат користени како адут во спорот

Sozialna pomost ili penzija e vse edno-po golemi sa ot platite v Bugarija i Makedonija.Za nas ova si e 100% profit.

О ти глуп...дечкото збори од Ваша каса да се исплати на Германецот... за тоа е тужбата :uvo: :uvo: :uvo::tapp: :tapp: :tapp:

Kako vikas sveden? Znaci nekoj bugarin se preselil vo Anglija na primer ,
i nego tamu Bugarija da mu prakja socijalna pomos?
Vo Germanija imas iljadnici Francuzi koi visat na germanska cicka.
Zosto mislis deka za Germancite vo Bugarija e dolzna Germanija da im plakja socijalno. Toa e slucaj samo dokolku tie (Germancite) toa go pravat ilegalno so cel za uste pogolemi primanja.

Ако црвено светло, тогаш ќе си напредуваме, здравје. Ене ја Швајцарија шо и фалиТ? :wink:

Kako vikas sveden? Znaci nekoj bugarin se preselil vo Anglija na primer ,
i nego tamu Bugarija da mu prakja socijalna pomos?
Vo Germanija imas iljadnici Francuzi koi visat na germanska cicka.
Zosto mislis deka za Germancite vo Bugarija e dolzna Germanija da im plakja socijalno. Toa e slucaj samo dokolku tie (Germancite) toa go pravat ilegalno so cel za uste pogolemi primanja.

Jas kolku sto znam provereno deka Italija na pr. im prefrla penzii na site nejzini gragjani koi ziveat vo stranstvo na nivna bankarska smetka.
Mozebi ima i isklucoci,ne znam,megjutoa spored mene zemjata vo koja imas staz e dolzna da ti isplaka na smetkata penzija,bez razlika ti kade zivees.

пензија е друг муабет а социјална помош друг !

Социјална помош не може да зима Германецот од Бугарија од нивна каса Бугарска тоа јас го зборам !

Нити Французот во Германија не може да зима социјалка директно од каса на Германија... може се префрлаат фондови за старите членки
... ама директно да се сиромаши Германија за сметка на Француз не ми е веројатно.

Па ако е така тоаш од еден до последен Енглез ке се префрли у Бугарија да живее со 600 фунти социјална помош ... кој би работел тогаш у УК ?

Нема логика

Мада ако е некој дијаболичен план они да лежат други да работат могуче само за сеа правно неизводливо барем кон Бугарите

Penzii i socijalna pomos ne e isto.
Pa se prefrluvaat,vo Bugarija imas 40000 Britanci koi imaat vekje svoj imot, se interesiraat i germanskite penzioneri i nevraboteni.........
Prasaj gi nasite pecalbari,koj im plakja socijalna pomos vo Germanija?
Germanija ili Makedonija? A Evropjanite imaat pogolemi prava od nas vo samata EU!

Ко друго да зимаш социјална помош мораш да се пријавуеш кај живееш и ако измамиш у УК за тоа праиш криминал и идеш у затвор така да курац ке добијат социјална помош и да живеат у Ук освен ако не се вракаат секој месец да се пријавуваат кај се кај социјалниот радник ...не е толку лесно

da da moja greska :kesa:

Inaku se slagam so Sweden... ne mi se veruva da e taka so socijalnata pomos!

Pa se prefrluvaat,vo Bugarija imas 40000 Britanci koi imaat vekje svoj imot, se interesiraat i germanskite penzioneri i nevraboteni.........
Germanija ili Makedonija? A Evropjanite imaat pogolemi prava od nas vo samata EU!
Plaka ti drzavata kade si rabotil i osigurjaval.Nema znachenie kakov si,vaznoto e dorde si rabotal na koja drzava si plakaal.

Не можеш бе ти да зимаш социјалка а да трошиш пари у Бугарија

тоа е измама се иде у апс за тоа !

друго тие друго праат у Бугарија , така беше порано у Шпанија

зимаат пензии или издаваат куките имотите бизнисите по Англија и купуваат вили у Шпанија, Португаија сеа е атрактивна Бугарија ама тоа е друг муабет веке

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom