Обид за атентат врз Љубиша Георгиевски?

Дали мислите дека ова е обид за атентат врз Георгиевски?

• Да

Гласови: 12 20,3%
  • Не

Гласови: 38 64,4%
  • Не знам

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Њет... :) иако сите знаеме дека позади атентатот на Трајковски и на Глигоров стојат СДСМ, сепак не верувам дека се спуштиле на ниво да убиваат
Го заборави и Јордан Мијалков.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Фала м,у на господ што Георгиевски е жив и здрав, во спротивен случај фабриката на ДПМНЕ ќе спакуваше уште една афера на СДСМ дека за се во државата е криво СДСМ.

Е само незнам Латас шо рекол на сител???
Ма батали го латас, и онака сите знаат за кого навива.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Латас навива за КДВ(Кај дувне ветер), класична сончоглетка....сеедно е што и да рече...

Досега од Латас имам слушнато само една „паметна“ изјава...

„Министерот за внатрешни, Фрчковски, му вети на претседателот Глигоров дека ќе ги фати атентаторите до мај...само не му кажа која година“ :)

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Македонец се удари в кортежа на македонскија председател на парламента крај Радомир (ОБЗОР)
04 октомври 2007 | 18:34 | Агенција "Фокус"

Около 15 часа днес кортеж'т на председателја на македонскија парламент Лјубиша Георгиевски прет'рпја п'тен инцидент, п'тувајки за Софија, к'дето Георгиевски трјабваше да получи орден “Стара планина” – п'рва степен. Катастрофата бе причинена от 38-годишнија Горан Стојковски, македонски гражданин, постојанно живеешт в Б'лгарија.
Нјама сериозно пострадали при инцидента. Прод'лжава изјаснјаването на случаја.

ба ти случајността
чуваш, овојпат морам да се сложам со тебе! Навистина господа која е веројатноста токму Македонец да удри во возилото Љубиша? Колку, 1:100 000? Нешто ми смрди во целава оваа ситуација.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
чуваш, овојпат морам да се сложам со тебе! Навистина господа која е веројатноста токму Македонец да удри во возилото Љубиша? Колку, 1:100 000? Нешто ми смрди во целава оваа ситуација.
Јордан Мијалков, втора верзија...

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Im porasna standardot ,porano upotrebuvaa "Lada":

"Затоа, и загинувањето, но и причината за самото заминување на пат на Јордан Мијалков од една седница во Собранието, до денес остана мистерија. Дали станува збор само за несреќа или, пак, за првиот политички атентат во поновата македонска историја?! Имено, според нејасните околности и по чиј повик од Белград и по чија сугестија од Скопје тој заминува на пат, но уште повеќе според кажувањата на очевидците на настанот, оние што имаат некаква поврзаност со увидот од местото на несреќата и од обдукцијата на Мијалков, постојат многу сомневања дека не се работи за обична сообраќајка. Интересно е да се напомене дека како еден од причинителите на несреќата се споменуваше возило лада со регистерски таблички од Врање, управувана од Албанец од Бујановац, а за кој подоцна ништо не се слушна. Исто така, интригантно е што исто таква лада со врањски таблички по две години беше апострофирана како предизвикувач на незгода, којашто, за среќа, не заврши фатално, на службениот автомобил на Стојан Андов, тогашен претседател на Собранието. Набргу по загинувањето, или убиството, на Мијалков, беше лиферувана информацијата дека воениот врв на ЈНА планирал и физичка ликвидација на премиерот Никола Кљусев, како дел од плановите за отворање “Јужен фронт”, со цел на Македонија да не #163; се дозволи отцепување од планираната трета Југославија, којашто тогаш многумина ја нарекуваа Србославија."

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Spored mene ne se pocituvala osnovnata procedura za propustanje na diplomatski visoki pretstavnici!
Kade sto lentata od sprotiva mora da stoi,miruva a ne da se dvizi! Toa e edna somnitelna rabota!
Druga e kako bas Makedonecot se nasol tamu i kako bas vo voziloto na Georgievski udril koga bile 3 nasi vozila!?

I neli treba da ima pridruzba od Bugarskata policija kade sto policiska kola treba da signalizira i da ja vodi kolonata?

Ama sepak.. ima slucajni greski i namerni greski.. ne bi mozel da presudam vo slucajov.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па кога се знае кој го повикал Љубиша да му додели оскар за најмајмунска присутност по медиумите(како на Клинтон за со Левинска),тогаш може да има индиции и за атентат,затоа што Парванов бил доста активен во тајните служби на Бугарија,барем според отворените досиеја.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Абе не се будалете тој камиказа е па сеа директ у него ма дај

и тоа против блиндиран мерцедес со полесна кола еден тон мава го убија на место или планот бил скока низ шофершајбна и го коле со зуби ???

Дај бе малце

Тој што сака да убива убива со камион и крај не со опел крнтија ова смао да одвратат јавност од политички теми или обична случајност

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Bratot, Spored mene ti si neupaten vo procedurite.
Ako e oficijalna najavena poseta deckite od MNR-to treba da pobaraat od nivnoto MNR pridruzba od granica do mestoto na patuvanje.
Ako nemalo prodruzba zanaci ne bila ni pobarana od vladata na RM. Ah, ovie SDSMovci be, do koga vaka kje sabotariaat.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Абе не се будалете тој камиказа е па сеа директ у него ма дај

и тоа против блиндиран мерцедес со полесна кола еден тон мава го убија на место или планот бил скока низ шофершајбна и го коле со зуби ???

Дај бе малце

Тој што сака да убива убива со камион и крај не со опел крнтија ова смао да одвратат јавност од политички теми или обична случајност
Плус го полнат со песок тоа камионот.:)

Ako e oficijalna najavena poseta deckite od MNR-to treba da pobaraat od nivnoto MNR pridruzba od granica do mestoto na patuvanje.
Ako nemalo prodruzba zanaci ne bila ni pobarana od vladata na RM. Ah, ovie SDSMovci be, do koga vaka kje sabotariaat.
Всушност тој е и најупатен,ама му кажале дека треба да се преупати случајот во друг правец.:)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Spored mene ti treba da se lecis! Gledam si me pikiral pa sega i koga treba i koga ne treba davas glupi komentari!
Procedurite se jasni..a ti izgleda si malce priglup bidejki ako ne pobarale naseto mvr pridruzba togas koj bil toj sto ja stopiral lentata sto odela vo ist pravec so nas na Bugarska teritorija?
Ama bitno e da ripnes kontra protiv mene makar bilo i neosnovano!

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Abe ne bidete budali nekoj ke se zrtvuva za Ljubisa Gjorgievski da go ubie jakiot covek..klosar najgolem, hostapler kako i site drugi vo parlament..
Do koga ke vi treba da svatite deka I Vmro i Sdsm se apasi i da gledate za opstite interesi i opsto dobro..A ne ke dade 2kg brasno vmro i ajde za vmro sme :pos2:

Inace ovoj Ljubisa go gledam vo Lazaropole na vikend dosol so 7 luge obezbeduvanje..ili ne mu e cista dusata ili saka da bide fraer u selo

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Сега по радиото чух интервју с момчето дето предизвикало катастрофата. То е в болницата с'с счупени ребра и други по-леки травми.
Неговата версија е че виновни за катастрофата са колите от кортежа, т. е. охраната на г-н Георгиевски. Склонен с'м да му вјарвам, заштото знам как карат правителствените коли в Б'лгарија. Много п'ти са ставали инциденти, преди нјаколко години и с президента на Малта.
Просто гледат да изкарат момчето виновно.
Не мислја да има нјакаква конспирација.

Kajgana Shop

На врв Bottom