Животот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата demkesh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Те прашава ја нешто , ете некој напраил сајт за старо Скопје... со некои убави културни работи за кои теба да биде горд секој Скопјанец...

ај ти кажи у Пирин што придобивки културни имале Македонците ???

Од денес врати се 100 години у назад ...бујрум и не избегавај прашање него ко муж кажи нема и дојден сум да лајам против Србите јебига без аргументи ама така ми е наложено па ке те ценам ко чоек

бујрум вторпат
Смеам ли јас да кажам? :kesa:

Да си го слушал и видел случајно фестивалот "Македониjа фолк" во Благоевград ? :helou:
Но да не забегнуваме од темата !

Е веке не може да го пратиш во "Голи Оток" или "Изиридово". Наj-много да го банират по твоj донос ! :wink:
Немој да ги потсетуваш, ти се молам. Ќе измислат тие некој нов „Голи Оток„ или „Ново Идризово„!

Да си го слушал и видел случајно фестивалот "Македониjа фолк" во Благоевград ? :helou:

Е, има нешто многу поубаво. Се вика „Старата кашча„ во центарот на Благоевград. Таму 90% од песните што ги пеат се македонски. А иди во Скопје и низ Македонија да слушнеш какви песни пејат „пејачките„.?!?

Те прашава ја нешто , ете некој напраил сајт за старо Скопје... со некои убави културни работи за кои теба да биде горд секој Скопјанец...

Од денес врати се 100 години у назад ...бујрум и не избегавај прашање него ко муж кажи нема и дојден сум да лајам против Србите јебига без аргументи ама така ми е наложено па ке те ценам ко чоек

бујрум вторпат

В пиринска Македонија до ден днешен се слуша изклјучително македонска музика.Не можем да кажем с'штото за Вардарската за с'желениел.Дури до преди 8 г кога бех последно в РМ насекаде ехтјаха србежи.В Б'лгарија да не кажа всички но повечето македонски ВМРОвци имат споменици.Дали беше така каj вас

И аз това викам - со с'рбите се помиривте много б'рзо, или по-точно вечно сте си "помирени" со нив, па се смета дека ние сме вечниот непријател ... Е во това е проблемот ! .... Не сам чул с'рбите да са ви признали п'рви, или па да признават МПЦ ... Ама нали сте си "помирени" - ке ги слушате ..... :toe:

Па наj-лесно е да плашиш некого со бан, кога дискусијата не оди во твоjа полза ....

A koj rekol deka narodot makedonski bugarski ne e pomiren? Sega treba da se povlece linija.. bidejki mnogu mal del od vashite bugari go dela istoto mislenje so vashite na forumov! Toa edno,a drugo... bile doeni so propaganda i lagi uste od mali deca.. zatoa im se iskrivuva percepcijata vo deneshno vreme!

Toa shto ima nekolku nacionalisticki kopilinja kaj vas sto ne sakaat POMIRUVANJE tuku go naogjaat lebot vo pravenje nemiri megju lugjeto, ne gi pravi site bugari loshi !
Ama sto da pravime koga Drzavata Bugarska vi ja vodat bivsi AGENTI ,Plateni ubijci i sorabotnici na nacistite..sto mozeme da ocekuvame poveke?
Nisto!
Isto i Srbite.. toa sto ja igraat plitikata na Grcite I vodat spor so MPC vo nivno ime.. a na svoja smetka ( ko za trgovski drushtva da zboram jbt hehe ) a ne radi narodot... e ednakvo na vasheto!

Samo sepak eve ke povtoram.. vie NE STE TUKA ZA POMIRUVANJE , vie ste bezobrazni platenici oboeni so site boi..koi za dobra suma i Albancite bi prifatile da gi pravat Bugari...

Taka..da mozete da prodolzite da sirite gnev i omraza!
A deka sum se zakanuval so ban.. si ima pravila na odnesuvanje druze..posebno koga si na gosti!

Е, има нешто многу поубаво. Се вика „Старата кашча„ во центарот на Благоевград. Таму 90% од песните што ги пеат се македонски. А иди во Скопје и низ Македонија да слушнеш какви песни пејат „пејачките„.?!?
И во софијските клубови и ресторани, многу македонски песни се пejат ! :wink: Во Скопиje - не знам как е, но во Охрид е ОК ! :helou:

Види ја не сум пичка да тужакам кај админи и модератори , ја моите битки сам си ги водам...тој со секирчето е другар ми Зевсус ...зајебанциа е нека не ви се тресат гаки...

Уште чекам јас повелете другари Бугари кои придобивки културни имале Македонците у пирин до ден денес ?

Уствари што Ве ебам отворете тема напрајте сајт ... бујрум таму овде е за Старо СКопје темата

В пиринска Македонија до ден днешен се слуша изклјучително македонска музика.Не можем да кажем с'штото за Вардарската за с'желениел.Дури до преди 8 г кога бех последно в РМ насекаде ехтјаха србежи.В Б'лгарија да не кажа всички но повечето македонски ВМРОвци имат споменици.Дали беше така каj вас

Па ако случање музика ви е аргумент ...ок у Београд и ден денеска се слуша Леб и Сол, Тоше , Калиопи, Маја ... и ?

А за споменици тие вие не кажувате дека се Македонци туку Бугари ке дојде колегата ке покаже и слики ...мада тоа е ноторен факт

В пиринска Македонија до ден днешен се слуша изклјучително македонска музика.Не можем да кажем с'штото за Вардарската за с'желениел.Дури до преди 8 г кога бех последно в РМ насекаде ехтјаха србежи.
В Б'лгарија да не кажа всички но повечето македонски ВМРОвци имат споменици.Дали беше така каj вас

Bas mi milo sto slusaat Makedonska muzika nashite makedonci:)

Vo republikata se slusha sekakva muzika,na tv ima bugarski spotovi so ciclesti bugarki kolku ti dusha saka, pri dobro pienje i jadenje nikoj ne se zamra so politika..tuku se veselat..taka ima razlika vo pricinite na koi ti asociras!
Druga rabota e sto nemase kvalitetna muzika vo MK porano.. nemase pari..nemase psotovi..losa produkcija.. nedovolno razvieno.. i zatoa YU muzikata beshe tolku popularna! Ama koga ke vidis sega... Cela Srbija i Hrvatska go slusha Toshe Proeski,Karolina,Kaliopi,Leb i Sol i dr. i toa ne gi pravi poveke ili pomalce... ''svoi'' !

Za spomenicite od VMRO imas pravo... ne se vodi dovolno griza, megjutoa toa e do nesovesnosta.. kako i vo ostanatite segmenti vo makedonskata realnost! A ne bidejki negi sakame pa ne im pravime spomenici!
Baska nemozes da ocekuvas od bivsa komunjarska vlada da pravi spomenici na dejci od VMRO..znaes kako e... politicki ubeduvanja i sranja popatni!
Megjutoa ne e vo red od vasha strana.. da gi pravite Bugari Makedonskite VMROvci taka? Zasto ne krstite nekoj grad po Han Kuber.. ? Njali ste gordi na nego!?

Za spomenicite od VMRO imas pravo... ne se vodi dovolno griza, megjutoa toa e do nesovesnosta.. kako i vo ostanatite segmenti vo makedonskata realnost! A ne bidejki negi sakame pa ne im pravime spomenici!
Baska nemozes da ocekuvas od bivsa komunjarska vlada da pravi spomenici na dejci od VMRO..znaes kako e... politicki ubeduvanja i sranja popatni!
Megjutoa ne e vo red od vasha strana..
Убаво е, што веке одиме кон разбирателство ! :helou:

Убаво е, што веке одиме кон разбирателство ! :helou:

Ohh... smotano bugarce... ne e ''razbiratelstvo'' togas koga ti ke izberes da se slozis so mene..bidejki ti odgovara taka!

I ajde..lupni uste nekoj bezvezen komentar/post posle mojov!

што е тоа србежи ?

Срби не Србежи

Друго ви реков отворете си тема придобивките на Македонците во Пирин ако имате да кажете повеке од две страни со инфо ја глава сечам... повелете докажете спротивно

Имаме Аспарухово Омуртаг Крумово Симеоновград Тервел исто така градови како Сандански и Гоце Делчев

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom