Животот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата demkesh
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе куртони ...видете го сајтот бе ... за култура се работи за дел од минатото нема ова врска со политика кај рипате само ко да делиме тука памет па работите на смени...

Го видовте сајтот и што ви ка/ува кај има таму политика ?

Ај гит веке ја што сум тоа многу Бугарки знаат сеа ако сакате да ме запознаете подобро и инсистирате да га јебем ке се жртвуем ама ако ми вратите и Вие кусур ?

Доста бе више оваа тема е за културата на едно време ! ајт на други теми

Абе куртони ...видете го сајтот бе ... за култура се работи за дел од минатото нема ова врска со политика кај рипате само ко да делиме тука памет па работите на смени...

Го видовте сајтот и што ви ка/ува кај има таму политика ?

Ај гит веке ја што сум тоа многу Бугарки знаат сеа ако сакате да ме запознаете подобро и инсистирате да га јебем ке се жртвуем ама ако ми вратите и Вие кусур ?

Доста бе више оваа тема е за културата на едно време ! ајт на други теми
И од авион се види дека темава е за ср'бската култура во Вардарска Бановина ! Нема нужда да ме убеждаваш во тоа ! :wink:

Па да га јебем тоа е историја што сум ти ја крив што не било деновите на Бугарската култура...

Зашто да се срамат Скопјани од тие денови ако не гледаат политички ...иди гледај кога се развило Скопје од Паланка што се се изградило и како сето тоа функционирало, па после критикувај ...

- излиза и дека имало мешовити бракови у уста те јебем чупава провокаторска...
излиза
- излиза ... само кусур кога ке му ставиш курац у уста ... ете тоа
- излиза ниту ни ден денес е признат Македонскиот народ од Бугарите само тврдите дека сме едно а не сме ,
- излиза дека има Македонци у цел Пирин со права ко у Афганистан ,
- излиза дека водите политика кон Бугарчење на Македонците со пасошите и
- излиза фајнали дека сте куртони
, подли .

Се на се излиза дека си провокатор невиден и ко те јебе зашта

Еииии...Што интелегентен „ебач„ се погоди малиов, еј...
А бре грижи за тоа што Бугарите мајтап си играат со тебе, а не што „излиза„ а што „влава„.
Убаво кажуваат луѓето. Дали има „добар„ и „лош„ окупатор. Не може едниот да е добар, а другиот лош окупатор.
Убави слики од Скопје има и во периодот 1941-1944.
Треба да се биде принципиелен, конзистентен, развноправен, праведен во третирањето на историските околности.

Samo chudno e shto namesto Makedonci, 'bratjata' se tie shto se zalagaat za 'ramnopravnost' pomegju okupatorite.:pos2: Ne, ne! Siguren sum deka nema zadni nameri!...

Имајте разбирање за т.н. Бугари , таква дијоптрија имаат вградено , таков , Живковистички , им е опсегот на “ боите “

Таму се говори за првото радио во Скопје , они читаат “ српска пропаганда со србско радио со кое србскиот окупатор правел етногеноцит на Бугарите “

Такви се , удрени се во крило па ....

Имајте разбирање за т.н. Бугари , таква дијоптрија имаат вградено , таков , Живковистички , им е опсегот на “ боите “

Таму се говори за првото радио во Скопје , они читаат “ српска пропаганда со србско радио со кое србскиот окупатор правел етногеноцит на Бугарите “

Такви се , удрени се во крило па ....
Да не сакаш да ми кажеш дека п'рвото радио во Вардарска Бановина е сборувало на Македонски ? :toe:
А па голема придобивка е да си имаш радио на туг jазик - нема, што !

Еииии...Што интелегентен „ебач„ се погоди малиов, еј...
А бре грижи за тоа што Бугарите мајтап си играат со тебе, а не што „излиза„ а што „влава„.
Убаво кажуваат луѓето. Дали има „добар„ и „лош„ окупатор. Не може едниот да е добар, а другиот лош окупатор.
Убави слики од Скопје има и во периодот 1941-1944.
Треба да се биде принципиелен, конзистентен, развноправен, праведен во третирањето на историските околности.

Nema dobar okupator! Samo eden del vie ne go sfakjate... a toa e deka ima i pomiruvanje, kako sto bese so srbite. Narodot izziveal 50 godni potoa.. ama vasite pretenzii nikoj nemoze da gi nadzivee.. tie se vecni.. eve i deneska..tipicen primer.
Jas ne gledam Srbi pa ni Grci ovde na forumov da propagirat.. nego samo ''jaki majtaplii'' od Bugarstan!
Vie i vo 21 vek se obiduvate da nametene bugarski karakter na neshto sto nemoze prirodno da se poistoveti, kako Makedonci i Bugari !
Ja barate svojata slava.. svojata istorija na pogreshno mesto!
Zasto be nitu eden Makedonec ne se obidel da posegne neshto bugarsko.. da tvrdi deka Hanovite vasi koso oki bile vsusnost isto so nas makedoncite? Koj bi ja pripojuval veshtacki vashata istorija? Nitu eden makedonec!

Spored nekoja logika bi trebalo da ima nekoja povratna vrska.. na nashiov narod so BugaARite od azija...ama takva povratna vrska nema !

Zatoa.. vie mozete ''majtapi'' da si pravite.. iako samite se majtapite.... i ja unistuvate sekoja tema -NAMERNO ! Zatoa ima moderatori.. koi ke se pogrizat za vas da go dobiete vistinskoto vnimanie i pocit koja ja zasluzivte!

Pa barem imalo radio ajde ti akzi be kakvi pridobivki imale makedoncite vo pirin eve do deneshen preku kurac vishe ... ajde slusam

Nema dobar okupator! Samo eden del vie ne go sfakjate... a toa e deka ima i pomiruvanje, kako sto bese so srbite. Narodot izziveal 50 godni potoa.. ama vasite pretenzii nikoj nemoze da gi nadzivee.. tie se vecni.. eve i deneska..tipicen primer.
Jas ne gledam Srbi pa ni Grci ovde na forumov da propagirat.. nego samo ''jaki majtaplii'' od Bugarstan!
Vie i vo 21 vek se obiduvate da nametene bugarski karakter na neshto sto nemoze prirodno da se poistoveti, kako Makedonci i Bugari !
Zasto be nitu eden Makedonec ne se obidel da posegne neshto bugarsko.. da tvrdi deka Hanovite vasi koso oki bile vsusnost isto so nas makedoncite? Koj bi ja pripojuval veshtacki vashata istorija? Nitu eden makedonec!

Spored nekoja logika bi trebalo da ima nekoja povratna vrska.. na nashiov narod so BugaARite od azija...ama takva povratna vrska nema !

Zatoa.. vie mozete ''majtapi'' da si pravite.. iako samite se majtapite.... i ja unistuvate sekoja tema -NAMERNO ! Zatoa ima moderatori.. koi ke se pogrizat za vas da go dobiete vistinskoto vnimanie i pocit koja ja zasluzivte!

Бреиии....
Што генијалец ќе беше. Јас сум Македонец, не сум Бугарин. Во исто време тврдам дека Бугарите се 100% во право во поглед на македонската Исотрија.
Ние сме тие што сме ги збркале лончињата. Како сме ги збркале, така треба и да ги наредиме. Научно. Историјата е наука, а не политика, како што се се политизира во Македонија.

И аз това викам - со с'рбите се помиривте много б'рзо, или по-точно вечно сте си "помирени" со нив, па се смета дека ние сме вечниот непријател ... Е во това е проблемот ! .... Не сам чул с'рбите да са ви признали п'рви, или па да признават МПЦ ... Ама нали сте си "помирени" - ке ги слушате ..... :toe:

Па наj-лесно е да плашиш некого со бан, кога дискусијата не оди во твоjа полза ....

Опааааа уште еден бугараш... сега ке дојде колегата со секирицата ...биди така ... само те запишам у список

Дур чекаш појасни како Макеоднците измешале историјата ?

бујрум

Бреиии....
Што генијалец ќе беше. Јас сум Македонец, не сум Бугарин. Во исто време тврдам дека Бугарите се 100% во право во поглед на македонската Исотрија.
Ние сме тие што сме ги збркале лончињата. Како сме ги збркале, така треба и да ги наредиме. Научно. Историјата е наука, а не политика, како што се се политизира во Македонија.

Па наj-лесно е да плашиш некого со бан, кога дискусијата не оди во твоjа полза ....
Е, да. Гледаш мене веднаш ми се спремаат да ме банират. И после Македонија била демократска држава. Господ нека ни е на помош :(

И аз това викам - со с'рбите се помиривте много б'рзо, или по-точно вечно сте си "помирени" со нив, па се смета дека ние сме вечниот непријател ... Е во това е проблемот ! .... Не сам чул с'рбите да са ви признали п'рви, или па да признават МПЦ ... Ама нали сте си "помирени" - ке ги слушате ..... :toe:

Те прашава ја нешто , ете некој напраил сајт за старо Скопје... со некои убави културни работи за кои теба да биде горд секој Скопјанец...

ај ти кажи у Пирин што придобивки културни имале Македонците ???

Од денес врати се 100 години у назад ...бујрум и не избегавај прашање него ко муж кажи нема и дојден сум да лајам против Србите јебига без аргументи ама така ми е наложено па ке те ценам ко чоек

бујрум вторпат

Опааааа уште еден бугараш... сега ке дојде колегата со секирицата ...биди така ... само те запишам у список
Е веке не може да го пратиш во "Голи Оток" или "Идризово". Наj-много да го банират по твоj донос ! :wink:

Не сам зачуден дека се возхитуваш от Тито, Лазо и УТБА !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom