10-те најголемите убијци на 20-ти век (фото)

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
sps_20-najgolemi-ubijci-20-vek.jpg
Германскиот магазин Bild ја составил листата на најголемите масовни убијци кој го обележале 20-тиот век. На "Топ 10" се пронашол и маршалот Јосип Броз Тито.

Уверливо првото место на листата на најголеми убици во 20-век го завземал кинескиот диктатор Mao Ce-tung. Тој е одговорен за смртта на 50 милиони луѓе.

Авторите на оваа вест, на десетото место го ставиле маршалот Јосип Броз Тито. Тој ја организирал и водел НОБ (Народно ослободителната Борба 1941-1945), бил на чело на Социјалистичка Федеративна Република Југославија (СФРЈ) цели 35 години.

Германскиот Билд притоа истакнува дека Тито за време на своето владеење бил одговорен за смртта на еден милион луѓе.

На второто место е Сталин кој на душа ставил 40 милиони животи, а веднаш позади него е Хитлер кој убил 20 милиони луѓе. Четврт на листата е долгогодишниот кинески диктатор Чанг Кај Шек, одговорен за смртта на 10 милиони луѓе, а веднаш позади него е Ленин со бројка од 4 милиони.

На шестото место е Јапонецот Тојо Хидеки (3 милиони жртви), а позади него е лошиот Пол Пот (2 милиони).

Осми е етиопскиот марксист Менгитс, убиецот на царот Haile Selassija и одговорен за смртта на 2 милиони жртви, а предпоследен е Yahya Khan од Пакистан со еден милион жртви.​

20-najgolemi-ubijci-20-vek-02.jpg

Mao Ce-tung уверливо е најголем убиец на 20 век

20-najgolemi-ubijci-20-vek-03.jpg

Сталин е веднаш позади него

20-najgolemi-ubijci-20-vek-04.jpg

Хитлер е на третото место

20-najgolemi-ubijci-20-vek-05.jpg

Четврт на листата е диктаторот Чанг Кај Шек

20-najgolemi-ubijci-20-vek-06.jpg

5-ти е Ленин

20-najgolemi-ubijci-20-vek-07.jpg

6-ти е Јапонецот Тојо Хидеки

20-najgolemi-ubijci-20-vek-08.jpg

7-дмото место го држи Пол Пот

20-najgolemi-ubijci-20-vek-09.jpg

Осми е етиопскиот марксист Менгитсу

20-najgolemi-ubijci-20-vek-10.jpg

Предпоследен е Yahya Khan од Пакистан

Тито бил срце и не заслужуе да влезе у овие убијци како ни сликата на Ленин не е за тука кој не убил никој непотребно... Билд шмилд не знаат ни како личи Сталин ленин ке карактѕеризираат убијци какви дилетанти...

За другиве се слагам 90 посто

Тито бил срце и не заслужуе да влезе у овие убијци како ни сликата на Ленин не е за тука кој не убил никој непотребно... Билд шмилд не знаат ни како личи Сталин ленин ке карактѕеризираат убијци какви дилетанти...

За другиве се слагам 90 посто
Значи има "потребно" и "непотребно" убиванье ? Така ли ?

А ти па еден компетентен кој што има направено 10 годишно истражување за животот на тито, знаеш дека он е срцка, убав на мама, и нема згазнато ни мравка. Зашто се иде секогаш против нешто што е документирано, со докази и факти, ама ич не ми е јасно, или вистината некого го боли?

А ти па еден компетентен кој што има направено 10 годишно истражување за животот на тито, знаеш дека он е срцка, убав на мама, и нема згазнато ни мравка. Зашто се иде секогаш против нешто што е документирано, со докази и факти, ама ич не ми е јасно, или вистината некого го боли?

што има мене да ме боли тој бил Хрват ме заболе курот за него... поголем добробит напраил з анарод него зло затоа не е злотвор еве на пример на шипците им даде покраина, Дестан го имаше на слика и ден денес го има .

Друго да не беше Тито по земјотресот Скопје ке го изградеше куров мој нероден ...сите помагаа ради Тито ...

Јебига не бил ангел ама да го праи некој убиец злотвор не се слагам не е вистина

А па зошто тогаш има толку лошо пишано за него ? :toe:

Фактите зборуваат едно, желбите друго. А за тоа дека Скопје го изградил, извини друже, ама не ја знаеш историјата на градот. Тоа дека градот требаше сосема друго да заличи со градскиот зид, ама Тито и компанија се уплашиле дека Скопје ќе се прољепша и Београд ќе губи дел од акциите како метропола. Скопје е осакатено од Тито. А не изградено. Скопје го изградија Македонците и македонскиот народ во Македонија, заедно со албанци, бошњаци, срби и кој и да живеел во овие предели. Не негирам дека имала помош, ама не до толку колку што го увеличуваш.

Фактите зборуваат едно, желбите друго. А за тоа дека Скопје го изградил, извини друже, ама не ја знаеш историјата на градот. Тоа дека градот требаше сосема друго да заличи со градскиот зид, ама Тито и компанија се уплашиле дека Скопје ќе се прољепша и Београд ќе губи дел од акциите како метропола. Скопје е осакатено од Тито. А не изградено. Скопје го изградија Македонците и македонскиот народ во Македонија, заедно со албанци, бошњаци, срби и кој и да живеел во овие предели. Не негирам дека имала помош, ама не до толку колку што го увеличуваш.

Колку врска немаш значи само инат да се водело

1. Тито паралела Белград демек боље ке било па го осакатил како не бе го заболе Тито за Белград...Хрват докажан непријател на србите 70 посто од тие кои изгинале од негова рака биле баш Срби.Најмалце Словенци и Хрвати .

2. Кој ке дал пари да се гради Скопје ако не бил Тито најголема курва од политичар на прошлиот век ? Кој кур ги заболе тие неврзани за едно Скопје да не беше Тито ? Абе се тепаа кој повеке да даде за да му се умилкуваат на махерот и они и арапи и Руси и запад. Сите пари се од Тито не биста на сред плоштад треба споменик да му се гради у Скопје колку он заду`ил Македонија.

3. Државност да не беше Тито Македонија никогаш немаше да има .

Ако некој треба се буни за убиства и терор се Србите кои се третирани и измаѓени најмногу од негова рака ама кој им е крив коа не биле послушни и не кутеле .

За Рм Тито е устав!

Парите од Тито биле за земјотресот? Да, да, затоа во Ченто и ден денеска постојат данските бараки кои беа дадени како хуманитарен поклон кон Македонија во тоа време. Не знам кој испаѓа дека врска нема...али ај, да не сереме на тема за убијци..

Па бе тие Дански бараки се дадени заради Тито не ради Ченто, Лазар Мојсов, Колишевски ...што се праиш на триипол кој покрена акција кој ?

Тито он беше јак играч тоа е поентата ради него ко лидер даваа сите капом и шаком не ради што некој не сакал аман ама си наивен или неинформиран не знам веке

Да се разберемепрво нешто, весникот Bild не е ништо повеќе од дневнополитички трач весник во германија, така да многу многу не си ги земајте при срце написите во него, тој е повеќе како забава на локално германско население. За разлика од него сериозни весници се Die Welt, Die Zeit, Frankfurter Rundschau, Die Sьddeutsche Zeitung.

rymz дека има дел саслуга за толкавата помош што ја има добиено скопје по земјотресот Тито има, ама јас не би му доделувал толку голема заслуга. Освен тоа помири се дека има јаки Југоносталгичари како SWEDEN кој најверојатно го доживеал да го види тито и останал маѓепсан од него, како што ми раскажуваше мојата професорка од средно кој сама признава дека и она била заслепена од појавата и харизмата на тито. Но секако истата таа професорка е тежок националист сега и не тераше кога имаше нешто за историја на балкан и македонија секогаш сите соседи ги плукаже и пцуеше на час, дури не тераше бугарија со мало б да ја пишуваме, луда жена од кумановските краишта.
SWEDEN мислам дека почнуваш да стануваш досаден повторувајќи ни дека Тито и неговата творба наречена Југославија се според тебе алфа и омега, на постоењето на македонски народ и држава.
Само да те потсетам дека со тој твој став ги поддржуваш бугарите кои тврдат дека не постоел македонски народ пред 1945 година , што и ти и јас и rymz многу добор го знаеме дека не е точно.

Ја не викам дека не постоел народ , викам дека не постоела држава има разлика... никогаш не сум негирал македонски народ остај тоа Бугари фалсификатори

ја не сум таков

А дека алфа и омега така си беше не е тоа опиеност тоа беше реалност... повеке имаше заслуги неголи негативности на времето кон народот а особено кон Македонскиот народ

И на крају краева да не се врати од гроб да ми даде орден можеби?

Не е убаво да се збори за некој великан дека е у топ 10 убијци коа не е , релативно е тоа

Држава постоела Свиден...таквите како србите ја расцепале...ете таа е вистината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom