Помош и совети

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Ја спуштив Just Cause 2 од Skidrow и не работаше,па кладов крак од релоадед и работаше,само не ми ја зачувит играта.Помош .

Член од
11 септември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
@ ONE... не сака, фајлот веќе беше одштиклиран за read-only, отидов во фолдерот и го одштиклирирав и пак не сака да ми го зачува ми вика access has been denied.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Ја спуштив Just Cause 2 од Skidrow и не работаше,па кладов крак од релоадед и работаше,само не ми ја зачувит играта.Помош .
RUN AS ADMINISTRATOR, така уклучија и ке сака

@ ONE... не сака, фајлот веќе беше одштиклиран за read-only, отидов во фолдерот и го одштиклирирав и пак не сака да ми го зачува ми вика access has been denied.
Па пробај на фолдерот да не има ставено READ-ONLY, доколку и така нејке на фаилот стај му FULL CONTROL во PROPERTIES на фајлот

Член од
11 септември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
Не сака. Си имаше full control и претходно.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Не сака. Си имаше full control и претходно.
Ај направи му CUT на фајлот, стави го на DESKTOP, прави му што треба да му се прави, и на крај врати го, би требало така да сака :)

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
НЕМА ЈУНАК ЗА МОЈОВ ПРОБЛЕМ...!!!???

Еве неколку скриншотови за да се види што е проблемот...

СКРИНШОТ 1

СКРИНШОТ 2... Прво нешто што почнува да се инсталира е токму тоа C++ 2005 ...

СКРИНШОТ 3...

Тоа е друже... Ако знаеш помогни...
А оваа слика подоле е кога пробав самостојно без играта да го инсталирам C++ ...дава нешто друго... :toe:

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Eпа вака сега сакам да ја уклучам конзолата во Dragon Age Origins ама како што читав туторијали пишеше дека треба да се пиши нешто во шорткатот од играта шо ми е на десктоп и требало да е лоцирано незнам ти каде се правам како што треба и пак не оди помош некој или нека ме адни на мсн да му дадам ремоте да ми го намести ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ај да си ја пробам среќата пак... Можеби ќе се најде некој што ќе ми го реши проблемот што може да се види на сликиве подоле... Да појаснам: На самиот почеток на инсталирањето прави проблем со "Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable"
ПОМООООШШШ...!!!
А да пробаш да исчистиш registry problems со CCleaner? Незнам колку би ти помогнало ова. Јас имав слични проблеми со Frameworks, исто несакаа да се инсталираат, па ставив веќе инсталирани, си ги префрлив со УСБ од кај другар, пробај вака направи и ти.

:(
Ако може данлоуд линк на драјверот nVIDIA GeForce 8600

Поради ОВА !!
:nesvest:
http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us

Иди тука и селектирај, и симни го најновиот драјвер.
Eпа вака сега сакам да ја уклучам конзолата во Dragon Age Origins ама како што читав туторијали пишеше дека треба да се пиши нешто во шорткатот од играта шо ми е на десктоп и требало да е лоцирано незнам ти каде се правам како што треба и пак не оди помош некој или нека ме адни на мсн да му дадам ремоте да ми го намести ?
Направи shortcut од оригиналното daorigins.exe на десктоп. Оди десен клик на shortcut-от, па иди properties и во "Target" пиши го ова: " -enabledeveloperconsole" (без наводниците).
Вака би требало да изгледа: "C:\Program Files\Dragon Age\bin_ship\daorigins.exe" -enabledeveloperconsole

Исто така внимавај да оставиш празно место меѓу наводниците и цртата.

Сеа иди во \BioWare\Dragon Age\Settings\KeyBindings.ini, во My Documents. Најди ја оваа линија: OpenConsole_0=Keyboard::Button_Grave и смени ја во OpenConsole_0=Keyboard::Button_Tilde. Зачувај го документот. Конзолата ќе ја отвараш со " ` " (копчето под ЕЅС) додека играта е уклучена.

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
А да пробаш да исчистиш registry problems со CCleaner? Незнам колку би ти помогнало ова. Јас имав слични проблеми со Frameworks, исто несакаа да се инсталираат, па ставив веќе инсталирани, си ги префрлив со УСБ од кај другар, пробај вака направи и ти.
Мислиш да ја инсталирам играта на друг компјутер и да ја префрлам така инсталирана на мојот...??? Ќе може ли така...??? Да не прави после некој друг проблем...??? Ако може така тогаш решена работа... :vozbud:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Мислиш да ја инсталирам играта на друг компјутер и да ја префрлам така инсталирана на мојот...??? Ќе може ли така...??? Да не прави после некој друг проблем...??? Ако може така тогаш решена работа... :vozbud:
Пробај така. Иначе јас мислев само тие redistributable да ги префрлиш инсталирани од друг компјутер, како што јас направив со frameworks и се работеше без проблем.

Член од
11 септември 2009
Мислења
24
Поени од реакции
0
@ ONE... Бате успеа така... ми спаси денови и саати денгубење и така ги немам. Thks

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Пробај така. Иначе јас мислев само тие redistributable да ги префрлиш инсталирани од друг компјутер, како што јас направив со frameworks и се работеше без проблем.
А да пробам прво со redistributable ... Само незнам каде се наоѓаат... Можеш да ми кажеш...?

Член од
29 март 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Сакам да купам волан до 2000 денари. Ама гледав на youtube Logitech g25 и работата е што има игри кој работат на кумплуг а овие ефтини волани немаат три педали. Сега ме интересира дали е можно на било кој ефтин волан кога ќе притиснам на некое од копчињата на воланот истата педала (десната) да се префрли од гас на кочница и пак кога ќе притиснам пак да биде гас. Дека секако гаста и кочницата ги работам со една нога, а левата педала да ми биде кумплуг.

Kajgana Shop

На врв Bottom