Помош и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
^ Фала на одговорот...Ај, иам уше некои прашања..

1. Значи, во сите игри што ги играм, звукот во видеата сецка, а звукот во gameplay си тече без никаков проблем. Значи коа ке се упалат видеата, има звук 1 секунда, па 2 секунди нема, па пак 1 секунда има, па 2 секунди нема. Сецка, ме разбирате? А во гејмплеј звукот си е најнормален. Вака ми праи на сите игри. Не е до торентите..сум проверил кај другар, истите игри, и кај него не сецка(кочи) звукот..Конфигурација ми глеате у потписот..Помош?

2. ..Иам една игра..Сеа оваа игра бара излеа Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable. Се беше ок додека не инсталирав Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable. Кога ја палам играта сеа, ми покажува некој ерор поврзан со ова. Ги избришав сите С++, и инсталирав Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable од поново, и играта пак нејке да се упали, го дава истиот ерор? Помош?
1. Избриши ги сите кодеци и драјверите за звучната. После инсталирај најнови драјвери за звучната (или ако имаш Windows 7, остај го сам да ги најде) и на крај стај си K-Lite Codec Pack 5.2.0 FULL.

2. Која игра?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Играм SAW и по некое време, поточно кога ке заврши лоадингот, треба да продолжи играта, и ми се појавува овој ерор...Незнам што е проблемот..Знам дека за ова неможе да се посочи во што е точно проблемот, али да не има некој идеа што може да е? При инсталирање ми покажа некои ерорчиња, ама не требаше да стиснам ни аборт, ни игнор, ништо такво, едноставно фајловите ги пишуваше како црвени, и најверојатно мисинг. Дали е до ова проблемот незнам..Има некој некаква идеа..? Ако ми помогнете, истиот го частам зеленко се додека сум присутен на форумов. Ептен е закон играта, али заебава.........

Едит - лол, сликата:

axxxxxxxxxxxxxxxxaxaxaxax.JPG

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Играм SAW и по некое време, поточно кога ке заврши лоадингот, треба да продолжи играта, и ми се појавува овој ерор...Незнам што е проблемот..Знам дека за ова неможе да се посочи во што е точно проблемот, али да не има некој идеа што може да е? При инсталирање ми покажа некои ерорчиња, ама не требаше да стиснам ни аборт, ни игнор, ништо такво, едноставно фајловите ги пишуваше како црвени, и најверојатно мисинг. Дали е до ова проблемот незнам..Има некој некаква идеа..? Ако ми помогнете, истиот го частам зеленко се додека сум присутен на форумов. Ептен е закон играта, али заебава.........

Едит - лол, сликата:

Прегледај го приврзокот 13447
Пробај инсталирај ја пак, и глеј да нема ерорчиња. Ако има, најди ја од друго место, симни ја/купи ја и инстлирај ја пак.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Пробај инсталирај ја пак, и глеј да нема ерорчиња. Ако има, најди ја од друго место, симни ја/купи ја и инстлирај ја пак.
Ја инсталирав од поново. Пак ми покажа некои ерори, демек фајловите недостигале и неможеле да се пренесат во директориумот. Еве кои фајлови се тоа, па доколку некој ја има играта, може да ги побара и да ми ги прати. Може да ги најде преку опцијата search во директориумот или .rar -от од играта (спуштена):

SawGame\Movies\trap_fail.bik

SawGame\CookedPC\Packages\Characters\CH_Minion_Xavier.upk

SawGame\CookedPC\Maps\Low\Low_Tulip_DecoE.saw

SawGame\CookedPC\Maps\Chapel\Chapel_Basement_Main_LOC_INT.upk

SawGame\CookedPC\Maps\Chapel\Chapel_Basement_Main.saw

SawGame\CookedPC\Maps\Base\Base_Core_Main.saw

Него, сеа ке пробам да видам дали ке се гаси пак, па ке пишам..

Едит - Нишо, пак се гаси...

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Неможам да ја играм играва на FULL SCREEN, стегам на то квадратчето, ама џабе.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Неможам да ја играм играва на FULL SCREEN, стегам на то квадратчето, ама џабе.
Друже, зависи што резолуција ти е мониторот и колку јака графичка имаш.

Некои игри не можеш да ги играш фул-скрин на одредени монитори (пример 4:3 на 16:9 или 16:10 на 16:9), или пак графичката не поддржува фулскрин мод на таа резолуција (ми се случило со PES 2010).

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Друже, зависи што резолуција ти е мониторот и колку јака графичка имаш.

Некои игри не можеш да ги играш фул-скрин на одредени монитори (пример 4:3 на 16:9 или 16:10 на 16:9), или пак графичката не поддржува фулскрин мод на таа резолуција (ми се случило со PES 2010).
20" LCD Resolution 1680x1050 Brightness 300cd/m2 Contrast 1000:1 170/160 Response time 2ms Analog DVI Rose/Black т.е. имам монитор Samsung T200 a графичка имам GeForce nVidia 9800+ GT (мислам дека вака се пишеше).

Не верувам да е од графичката или од мониторот... :toe:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
20" LCD Resolution 1680x1050 Brightness 300cd/m2 Contrast 1000:1 170/160 Response time 2ms Analog DVI Rose/Black т.е. имам монитор Samsung T200 a графичка имам GeForce nVidia 9800+ GT (мислам дека вака се пишеше).

Kако може 20 инчен монитор да има 1680х1050 резолуција?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Пробај стисни ALT + ENTER

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Aj aко може некој кодот да ми го даде за Pes6 ?!
Ги имаше следниве кодови: J52F,7366 Инт..
Aj ако може некој да ми го каже за брзо време, ве молам !

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Треба ми итно клуч за Фифа Менаџер 2010
Помагајте!!!!!!!:smir:

Edit Najde fala!

Kajgana Shop