Се полагаше и минатата година, па ќе ти кажам за математика:Јас не сум матурант и ги подржувам.Ние пред 2 години ја полагавме пилот матурата,и 90% ја паднавме.Едноставно нели, за матура треба да се подготвуваат децата од 1 година,а не да седнат и да набубаат за 2-3 месеци,пошто неможе.Нити да се прочитаат сите лектири од 4-те години.
шо не тераше да бегаме,сеа треба оваа сабота да учам и плус да имам предчасови нареднава неделаБреее збеснати дечиштаsd абе опамете се ке скапете у саботи на школо или ке ви скинат некоја екскурзија за да одработите па ке се чешеате после бе ејј на вреди ова толку и така таа матута ке биде жив курташак не глумте хипиции бунтовници за џабе
па ваљда да постигнеме нешто,да не се полага матура,па сеа ќе учиме и во сабота што да правиме,битно е да го добиеме тоа што го бараме т.е. неполагање на државна матура оваа година!шо не тераше да бегаме,сеа треба оваа сабота да учам и плус да имам предчасови нареднава недела
нема шанса,баш денес зборевме со класната и нема шанса да се одложи матурата зашто светска банка има дадено пари и тоа е еден од условите демек нешто за у ЕУ зашто во сите земји во Европа има полагање на матури.во ноември ќе има пробна матура а после во мај или јуни е вистинската а проектите треба да се предадат до мартпа ваљда да постигнеме нешто,да не се полага матура,па сеа ќе учиме и во сабота што да правиме,битно е да го добиеме тоа што го бараме т.е. неполагање на државна матура оваа година!
Исто и мојата генерација. Се` се полагаше и не плачеше никој.Ебаго!
Мојата генерација можеше да полага приемен испит за средно, матура, приемен на факултет...
Вие плачете од една матура.
Срамота!
А демек сите ќе седневте да учите преку летото ако знаевте претходно?ja sum maturant od Tetovo i ne se soglasuvam so mnozinstvoto mislenja za ovaa tema so velat deka site maturanti odat na strajk kolku da gubat chasovi.
1. Deka ke polagame matura ni beshe kazano u treta godina 1 mesec pred kraj na skolska godina a potoa bese receno od premierot deka matura ne nema ni za generacijata 2007/08 i taka site raspusteni si zaminavme na leten raspust. doagjame godinava u skolo ni velat ke imate matura i aj sea?
2. Materijalot e preobemen za da se nabuba za 5,6 meseca imas 4 premeta so materijal od site 4 godini, a da ne zboram deka mekdonski imas 60 lektiri od koi max 30 ni bile za vo skolo a drugite 30 prv pat gi slusham
3. MATURA= tortura !
ajde se gleame u ponedelnik u sk
Aбе решено е да се полага и ќе се полага, ако ви допуштат сега уште што не ќе измислите посе, ЗАШТО часовите траат по 45 минути, одморот бил мал од 20 минути, цигари зашто не сте смееле да пушите, професорите на вас не ви кажуваат добар ден кога ќе ве видат а вие мора да им кажете, јадењето во школото не е убаво сакате седмица/мекдоналдс/вегера, кога полагате за дозвола да ве ослободуваат од часови И ШТО УШТЕ НЕпа ваљда да постигнеме нешто,да не се полага матура,па сеа ќе учиме и во сабота што да правиме,битно е да го добиеме тоа што го бараме т.е. неполагање на државна матура оваа година!