„Форбс“ и „Дуинг бизнис“ рангирања за Македонија

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Следниот пат кога ќе ми поставиш прашање, ќе те игнорирам...
Овојпат ми постави прашање, културно ти одговорив... За да ти станат работите појасни, ти дадов и линк... Иако не ми беше побаран...
Ти повторно се обидуваш да се занимаваш со Стрелец, наместо со темата за која што се дискутира!?

Билтенот од Светска Банка го прочитав и ги дадов тие коментари што јас сум сакал да ги дадам... А не ти што сакаш... И за во иднина биди сигурен дека пред да постирам некој коментар, повторно нема да те прашам кои податоци да ги презентирам и како да ги искоментирам...

Како и да е, сите работи што ги кажав во претходните мои постови се точни... Ако некој манипулирал со тој билтен, тоа е Груевски!

Chill out!
Aко Груески има толкаво влиание и во Светската банка БЛАЗЕ НАС.

Благодарам за претходно изнесените ФАКТИ...може многу да се научи :smir:

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Aко Груески има толкаво влиание и во Светската банка БЛАЗЕ НАС.
Не си ме разбрал добро... Не манипулира Груевски со Светската Банка, туку со народот во Македонија... Односно, погрешно го интерпретира билтенот на Светската Банка... И сигурен сум дека тоа свесно го прави!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Не си ме разбрал добро... Не манипулира Груевски со Светската Банка, туку со народот во Македонија... Односно, погрешно го интерпретира билтенот на Светската Банка... И сигурен сум дека тоа свесно го прави!
А што е тоа со кое манипулира? како мислиш грешка го интрепетира билтенот?

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
А што е тоа со кое манипулира? како мислиш грешка го интрепетира билтенот?
Како што кажав во една тема, Груевски има необична способност да си ја наврти водата во неговата нива, ако ме сваќаш шо сакам да кажам.
Така нецеолосното селективно (веќе вообичаено за него)прикажување, на листата е пак манипулирање со јавноста, или продавање магла.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Како што кажав во една тема, Груевски има необична способност да си ја наврти водата во неговата нива, ако ме сваќаш шо сакам да кажам.
Така нецеолосното селективно (веќе вообичаено за него)прикажување, на листата е пак манипулирање со јавноста, или продавање магла.
Сакам да знам што е тоа? толку ти е тешко да објасниш? за нивата и водата и за ланскиот снег е само ПРАЗНА РЕТОРИКА, искрено незнам каде е манипулацијата со извештајот на СБ сакам тој што наведе дека има да објасни каде е тоа.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Сакам да знам што е тоа? толку ти е тешко да објасниш? за нивата и водата и за ланскиот снег е само ПРАЗНА РЕТОРИКА, искрено незнам каде е манипулацијата со извештајот на СБ сакам тој што наведе дека има да објасни каде е тоа.
Pere напиша:
Анализата на Светска банка била направена врз основа на десет клучни индикатори како што се условите за започнат бизнис, дозволи и лиценци, регистрација на фирма, заштита на инвеститорите, даночното олеснување.
.
Анализа извршена по 10 критериуми а ни сме добиле преодна оцена само за три, и во конкуренција на Гана, Египет и други афрички земји сме биле на четврто место.

А груевски се фали што бил 4 во конкурнција на афрички земји, кој успех жити се......

Нека анабијат тоа глаите да се фатат со сериозна работа па кога ке се рамњаме со Словенија, Хрватска, Романија тогаш може да аплаудираме...

И жално е кога секој потег сакате да го глорифицирате до звездени височини.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Анализа извршена по 10 критериуми а ни сме добиле преодна оцена само за три, и во конкуренција на Гана, Египет и други афрички земји сме биле на четврто место.

А груевски се фали што бил 4 во конкурнција на афрички земји, кој успех жити се......

Нека анабијат тоа глаите да се фатат со сериозна работа па кога ке се рамњаме со Словенија, Хрватска, Романија тогаш може да аплаудираме...

И жално е кога секој потег сакате да го глорифицирате до звездени височини.
Ај друже види го пдф то што го има закачено Стрелец па после кажувај искрено не ми се полемизира на празна реторика ... АФРИКАНСКИ ЗЕМЈИ !!! знаеш ли каде е Египет, Мароко, ЈАР, ... те молам види го ПДФ-то пред да пишиш

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Ај друже види го пдф то што го има закачено Стрелец па после кажувај искрено не ми се полемизира на празна реторика ... АФРИКАНСКИ ЗЕМЈИ !!! знаеш ли каде е Египет, Мароко, ЈАР, ... те молам види го ПДФ-то пред да пишиш
Не бе кај се наогаат, не се во Африка?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Од таа пуста иронија !!!!!

Тие се во АФРИКА ама се многу поразвиени од Македонија !!!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Абе пере ај гледај реално малце

ајде наброј ги другите држави од списокот кои се позади Македонија а ја ке земам атлас да проверамда ен се и тие на Исланд ...ајде идеме редоследно... ти набрајај ја ке штиклирам

nacional

непобедлив
Член од
3 октомври 2007
Мислења
135
Поени од реакции
2
Од таа пуста иронија !!!!!

Тие се во АФРИКА ама се многу поразвиени од Македонија !!!
Остај ги не и се нервирај на комуњарите, ќе им се затнат устите до крајот на ваа година.
Криво им е оти Груевски нижи успеси.......

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Па ајде нека наброи да не барам од комуњарите да извадат списокот кој е под нас и да земам атлас у раце

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Па ајде нека наброи да не барам од комуњарите да извадат списокот кој е под нас и да земам атлас у раце
Ради знања и равнања :salut:

http://maps.google.com/maps?tab=wl
http://maps.google.com/maps?utm_campaign=en&utm_source=en-mapshpp-na-us-gm&utm_medium=mapshpp&utm_term=tour
http://maps.google.com/maps?utm_campaign=en&utm_source=en-mapshpp-na-us-gm&utm_medium=mapshpp&utm_term=tour

Kajgana Shop

На врв Bottom