Емо музика

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
А да го остаефте вие емото на мира?

Кој го сака, нека го слуша, и ај аман веќе.

За кој чини, ќе си чини, без разлика на се.

Било кој правец на музиката не може секому да му се свиѓа, како што мене на пример не ми се свиѓа рап или турбо фолк. Ама не треба да гледаме што музика слуша некој за да видиме што човек е. На пример ако е некој по trance музиката не значи дека зема таблети или дека ако некој слуша емо музика е депресивен. Едно е дали сакаш некоја музика или или органски да не ја поднесуваш, а сосема друго да им даваш карактеристики на луѓето според правецот на музика кој го слушаат.
Да но јас мислам дека поентата на темата беше да се дискутира за емо музиката. Е сега јас во овој пост ќе се отргнам од музиката и ќе се осврнам на тектсовите како суштински дел на некоја песна.
Ако веќе некој пишува нешто во кое што констатно кажува дека он е срање и дека сите го мразат и сака да се убие, треба или да е Курт Кобејн(кој што како што знаеме е мртов) или да е барем приближно талентиран поет како него-се другото е срање.

А во емото и тој што знае и не знае ги пишува истите работи иако ретко кој поседува талент з такво нешто.

А до кога да бегаме од она што го осеќаме? До кога да ги потискаме работите у себе? Секој си бира правец на музика според свој вкус. А ја што слушам таква музика слушам зашто е по мој вкус, ми лежи мене на уво, ама знам дека не може на секој да му лежи на уво. Јас го почитувам сечие мислиње и сечиј вкус. Инаку ја само слушам емо музика, не го фурам тој филм. А секој имал бедни моменти у животот, без разлика дали слуша емо или не. Затоа остајте секој да се испука на свој начин, а не да потиска у себе.

А до кога да бегаме од она што го осеќаме? До кога да ги потискаме работите у себе? Секој си бира правец на музика според свој вкус. А ја што слушам таква музика слушам зашто е по мој вкус, ми лежи мене на уво, ама знам дека не може на секој да му лежи на уво. Јас го почитувам сечие мислиње и сечиј вкус. Инаку ја само слушам емо музика, не го фурам тој филм. А секој имал бедни моменти у животот, без разлика дали слуша емо или не. Затоа остајте секој да се испука на свој начин, а не да потиска у себе.
Демек само емото е музика за испукување, добро бе мајкуму од 1950 година има рок музика и ти мислиш дека....аааа заеби ме мрзи више. Ако ова се новата генерација рокери тогаш боље слушајте цеца.

Демек само емото е музика за испукување, добро бе мајкуму од 1950 година има рок музика и ти мислиш дека....аааа заеби ме мрзи више. Ако ова се новата генерација рокери тогаш боље слушајте цеца.

Ама Burn ваљда сега нема да се расправаме зашто јас слушам емо музика, не сакам со никој да се замерам особено не ради правец на музика.

Ама Burn ваљда сега нема да се расправаме зашто јас слушам емо музика, не сакам со никој да се замерам особено не ради правец на музика.
Ако сакаш интровертни телстови али квлитетни ќе ти набројам барем 10-тина бенда што се одлични а текстовите им се вистинска поезија.
Ќе ти биде чудно зашо си научена на емо срање ама ќе се навикнеш на квалитетот.

А бе секој предлог е добредојден. А мене ми беше муабетот дека не треба да се гради слика за некој човек врз основа на тоа каква музика слуша. Тоа што слушам таква музика си влече од негде корени. Ама нема везе, последно нешто што сакам е да се замерам со некој за музика, тоа ствар укуса.

А бе секој предлог е добредојден. А мене ми беше муабетот дека не треба да се гради слика за некој човек врз основа на тоа каква музика слуша. Тоа што слушам таква музика си влече од негде корени. Ама нема везе, последно нешто што сакам е да се замерам со некој за музика, тоа ствар укуса.
Кој спомна градење слика за човек?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom