- Член од
- 20 март 2007
- Мислења
- 8.493
- Поени од реакции
- 308
Листам низ форумот, гледам нема тема за Ајвар!
Добро на никој не му текнало да отвори тема за најдобриот специјалитет на македонските домаќинки или ве потплатиле словенците па молчите?:raz:
И ти велам така, шетам јас низ маало гледам комшијата цепи дрва. Од позадина гледам чад... и одеднаш ете го тој препознатлив мирис на пиперки. Ајвар да ти правеле комшиите....
Знаеш со тек на времето полека ја исфрлуваме оваа традиција. Се откажуваме од еден од најстарите и најпрочуени балкански специјалитети. Прво не претркаа словенците па сеа сме должни да употребуваме (Е) АјвЕр наместо Ајвар, па после пиперките ги поскапеа па дрвата, па домаќинките немале време да прават ајвЕр пошто биле на презентација на новата крема на Авон. Ми недостига мирисот на свежо печени пиперки, на палењето на ќумбето, на чистењето семки... на теглите ''Хелманс''
И шо сеа?
Со шо ќе го мачкам јас лепчето оваа зима... а?
Добро на никој не му текнало да отвори тема за најдобриот специјалитет на македонските домаќинки или ве потплатиле словенците па молчите?:raz:
И ти велам така, шетам јас низ маало гледам комшијата цепи дрва. Од позадина гледам чад... и одеднаш ете го тој препознатлив мирис на пиперки. Ајвар да ти правеле комшиите....
Знаеш со тек на времето полека ја исфрлуваме оваа традиција. Се откажуваме од еден од најстарите и најпрочуени балкански специјалитети. Прво не претркаа словенците па сеа сме должни да употребуваме (Е) АјвЕр наместо Ајвар, па после пиперките ги поскапеа па дрвата, па домаќинките немале време да прават ајвЕр пошто биле на презентација на новата крема на Авон. Ми недостига мирисот на свежо печени пиперки, на палењето на ќумбето, на чистењето семки... на теглите ''Хелманс''
И шо сеа?
Со шо ќе го мачкам јас лепчето оваа зима... а?