Што е љубовта?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.778
Поени од реакции
8.228
За мене,ништо.
Тоа е можеби единствената филозофија која мојата лична суровост не ми дозволила да ја разберам.
И давам шанса ако дојде,ама скромно ќе изјавам дека незнам што е и глупо ми е да филозофирам за неа.I am but a simple one night dude:)
 
Член од
27 јули 2008
Мислења
79
Поени од реакции
0
srceto ima svoi pricini koi umot ne gi znae

postoi samo edna nadez za samotijata
toa e ljubovta
taa prodira niz site zidovi i doaga i do najosamenoto srce,no samo ako toa dozvoli

ljubovta e kako solza:se raga vo ocite a paga na srceto

eden den ljubovta go prasuva prijatelstvoto:
zosto postois ti koga postojam jas?
a prijatelstvoto odgovara:
da stavam nasmevka tamu kaj sto ti ostavas taga
 
Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Да сакам и да бидам сакана...прекрасно чувство од кое сум незаситна...чувство од кое ми се крева адреналинот и од кое ги чувствувам прочуените „пеперутки“ во стомакот...Љубовта е се она што го имам со една прекрасна личност...чувство поради кое не можам да престанам да мислам на него и поради кое ја одбројувам секоја секунда до следниот пат кога ке го видам...чувство за кое не знаев дека постои се додека не го сретнав него...
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Љубовта неможе да се опише ни со 1000 зборови..колку и да пробуваме да ја опишеме тоа ке биде само приближно,како јас сега..
Љубов..кога ке го слушнеш тој збор,веднаш ти асоцира на внимание,нега,грижа и блискост мегу две личности.
Во љубовта страдаме,но сепак неможеме без неа и ја бараме повторно.Многу пати таа знае сурово да ве удри по лицето,но истотака знае и да биде нежна со вас,да ве негува и пази,да се почуствувате сакани и истовремено да сакате.
Тоа е чуство..кога иако сте скарани..неможеш да издржиш без да му кажеш збор во наредните 5минути,кога сеуште не сте се разделиле а веке ти недостига,кога уживаш во секој момент со партнерот и светот за тебе застанал едноставно не ти е грижа за ништо друго.Кога спремен си да подариш,но и да примиш подарок.Да се жртвуваш..
Да знаеш како се чуствува партнерот во билокоја ситуација..без ни збор да ти каже за истото.Го гушкаш партнерот..и лебдиш на седмо небо,се бакнувате..а тебе безброј пеперутки во стомакот ти летаат.
Љубовта е светлина која ја гледаш низ очите на партнерот,чуствуваш топлина во срцето иако е минус 20 степени,потреба да се биде со него за да бидеш осполнет.
Љубовта е волшебство,а јас само пробав приближно да ја опишам.
 

Only*ME

Kaлимеро... :/
Член од
2 август 2008
Мислења
249
Поени од реакции
4
Љубов е кога ми се топи срцето кога го гледам, и само тоа ми е доволно за да бидам среќна...:love2:
 

Sally

Paranoid android
Член од
22 август 2008
Мислења
1.279
Поени од реакции
170
Љубов...една душа поделена во две човечки тела:back:
 

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Незнам како би ја дефинирала љубовта.Ако таа ти е возвратена е најубавото чувство.Пеперутки во стомакот,светнати очиња ти се сечат нозете секогаш кога ќе го видиш и почнуваш да трепериш.Вака би ги објаснила тоа чувство.Две срца споени во едно...:wub:
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.864
Поени од реакции
23.676
Изидеализирана мисловна именка потикната како заменска форма од човековата потреба за розевување на следните потешки термини за прифаќање-интерес, навика, потреба...

Извадок од култниот "животна школа" филм

 

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
Степен на допаѓање.
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Шознам, некој чуден процес што ги здивува хормоните, излегуваат вон контрола, урлаат од секоја можна клетка, ти предизвикуваат скокотливо чувство во стомакот, нешто им се случува, те бодат одвнатре кога си далеку од саканиот, врескаат од среќа кога си во негова близина. :)

А што е потребно за ваков хормонски поремечај, зависен од времето и од уште неколку фактори? Човек. Или жена. Зависи на кој пол се палат твоите хормони. :icon_lol: Некој што едногласно ќе биде хормонски изгласан за погоден. :)

А и што е важно, на крај краева. Има потреба од дефиниции? Ја не знам што состојки има во бајадера, па уживам додека ја јадам и ич не ми ни текнало да ѕирнам позади што содржи. Така и со љубовта; што и да е, од кај и да е, ќе уживам додека трае. :back:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom