- Член од
- 23 март 2007
- Мислења
- 2.370
- Поени од реакции
- 62
pa ti mnogu licno si mi ja prepishal temava:wink:јаооо госпожа :podsmev: ај малку на оптимизам да свртиме:nesum:
Jas zboruvam opsto za percepiranjeto na "emotivniot" svet,ok?:helou:
pa ti mnogu licno si mi ja prepishal temava:wink:јаооо госпожа :podsmev: ај малку на оптимизам да свртиме:nesum:
Проста причина, за да можеш добро да ја работиш работата не ти требаат емоции, ти треба свесно, рационално размислување непоматено од субјективниот суд.Ziveejki vo svetot na dinamikata i modernizacijata,trkata so vremeto se poveke i poveke im se dava prioritet na nekoi drugi raboti otkolku na emociite. Nekako kako da se staveni vo vtor plan posle rabotata, karierata, materijalnite dobra....I onoj koj e emotiven e "glupak unazaden so vremeto"....
Можеби, но не секогаш.Neli emotivnata sostojba e osnovniot dvigatel vo zivotot i taa e pojdovna tocka vo natamosno dvizenje i prosperiranje vo zivotot?
Не дека немаме време, ги потиснуваме е вистинскиот збор, скоро да се плашиме од нив и контролата која можат да ја воспостават во нашите животи.Ili pak edinstvenoto nesto koe ne ispolnuva i dvizi se nashite pari, materijalnata obezbedenost i napredokot vo karierata, pa za emociite nemame vreme i gi potisnuvame?
Јас сум емоционално-дисфункционална, многу ретко чувствувам уште поретко тоа е силно.Dali spored vas emociite se luksuz koj samo ve blokira i vi sozdava dodatni problemi i obvrski vo zivotot ili se nesto na koe rabotite i bez koe ne mozete da ziveete?
Dali vo ova novo vreme istite stanuvaat luksuz?
Патриотизам-Силна Емоција. Бугарско државјанство - Безвизен Режим. Контрадикторност? ДА! Или... Подобро... Ако немате леб, јадете колачи... Од емоција не се живее... Но е прекрасен дел од еден человек. Од битисувањето му, од психичката рамнотежа. Почитувам чувства, им се препуштам и луѓето знаат тоа да го ценат. Засега. Парите и емоциите, од секогаш оделе одделно, си се спротивставувале едни со други, се срцепарале, за на крај мора да ги имаш двете ако сакаш да си среќен... Барем во прост сооднос, но сепак да се присутни... Одлагањето на бракот , заради кариера и материјално создавање, тоа е само една од формите на егоизмот ни`...Ziveejki vo svetot na dinamikata i modernizacijata,trkata so vremeto se poveke i poveke im se dava prioritet na nekoi drugi raboti otkolku na emociite. Nekako kako da se staveni vo vtor plan posle rabotata, karierata, materijalnite dobra....I onoj koj e emotiven e "glupak unazaden so vremeto"....
Neli emotivnata sostojba e osnovniot dvigatel vo zivotot i taa e pojdovna tocka vo natamosno dvizenje i prosperiranje vo zivotot? Ili pak edinstvenoto nesto koe ne ispolnuva i dvizi se nashite pari, materijalnata obezbedenost i napredokot vo karierata, pa za emociite nemame vreme i gi potisnuvame?
Dali spored vas emociite se luksuz koj samo ve blokira i vi sozdava dodatni problemi i obvrski vo zivotot ili se nesto na koe rabotite i bez koe ne mozete da ziveete?
Dali vo ova novo vreme istite stanuvaat luksuz?
Патриотизам-Силна Емоција. Бугарско државјанство - Безвизен Режим. Контрадикторност? ДА! Или... Подобро... Ако немате леб, јадете колачи... Од емоција не се живее... Но е прекрасен дел од еден человек. Од битисувањето му, од психичката рамнотежа. Почитувам чувства, им се препуштам и луѓето знаат тоа да го ценат. Засега. Парите и емоциите, од секогаш оделе одделно, си се спротивставувале едни со други, се срцепарале, за на крај мора да ги имаш двете ако сакаш да си среќен... Барем во прост сооднос, но сепак да се присутни... Одлагањето на бракот , заради кариера и материјално создавање, тоа е само една од формите на егоизмот ни`...[/quote]
ооо мими какви емоции предизвикуваат парите.. да не пружаа немаше да ,,го вртат светот``
Луѓето ги сакаат парите повеќе од себе си, а за тоа да се случи треба некоја бога ми голема емоција
Во грешка си голема планетава земја околу нејзината оска се врти благодарение не физички закон, а не на парите.Тоа со парите е само празна фраза.какви емоции предизвикуваат парите.. да не пружаа немаше да ,,го вртат светот``
па наводниците служат за да кажат дека тоа е фразаСекој човек во секое време има некоја емоција, дури и кога мисли дека ја нема и тоа е емоција.Основните емоции се апатија, тага, страв, лутина, антагонизам, досада, расположеност и ентузијазам.Е сега во секоја пригода си има соодветна емоција, не може човек на погреб да се смее, а на свадба да плачи, уствари можи ама тогаш сериозно нешто не во ред со него.
Во грешка си голема планетава земја околу нејзината оска се врти благодарение не физички закон, а не на парите.Тоа со парите е само празна фраза.