LCD телевизори

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Нема. тие што се наведени како 100хц се обично чиста превара, зборам генерално и користат метод motion compensation, а уствари максималнате херцажа пак им е 50/60 :)

Така што во многу слуачи истата имплементација е ништо повеќе од маркетиншки трик и место да ја прави сликата подобра ја прави полоша..бидејќи сигналот што телевизорот го прима е аналоген, телевизорот го конвентира во дигитален и потоа го филтрира повотрно во аналоген за финален приказ. Каде е проблемот? проблемот е во фактот што повеќето од овие телевизори користат конвентори од низок квалитет така да финалниот резултат е полош од природниот 50/60хц приказ и доаѓа до пискелажа на сликата. Пред се не постои телевизија што пренесува сигнал од 100хц така да целиот муабет е излишен за гледање на спорт без замаглување..

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Dali moze nekako da povrzam nadvoresen HDD preku USB so televizor? USB-to cita sve divo i zivo, mi prepozna USB formatirano vo NTSC i vo FAT32 (8 giga), HDD mi e 250 giga, dali e mnogu ova, dali treba pomalku, sto treba ustvari da pravam? :)

Po netov citam epten smesni raboti, demek, sum trebal vo Hard Diskot da gi podreduvam fajlovite, da ne im stavam mnogu dolgi iminja, i takva sve nekoi detski idei.

Care?
Јас имам LG LCD телевизор и го поврзувам со екстерен хард (1 TB) и нема никаков проблем.
Единствено филмот и преводот мора да имаат индентичен наслов.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дали некој има поврзано LG телевизор со оптички кабел на некое домашно кино. Дали добива вистински сараунд звук од УСБ или само стерео може да пренесува?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
планираме скоро да земеме нов ЛЦД телевизор, и се двоумеме мегу овие: Philips LCD TV 42PFL5405H и LG 42LH5000 или Вие препорачајте некој телевизор. Да биде 40-42 инча, Full HD, USB, HDMI, се друго е + . :tv:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
планираме скоро да земеме нов ЛЦД телевизор, и се двоумеме мегу овие: Philips LCD TV 42PFL5405H и LG 42LH5000 или Вие препорачајте некој телевизор. Да биде 40-42 инча, Full HD, USB, HDMI, се друго е + . :tv:
Не ги бива, види овде, и овде.

Вториот и третиот се многу добри за парите, најдобра понуда кај нас за ниска цена со Alpha IPS панели се од Viera серијата..

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Zemav LG LD550 LCD, najvekje radi moznosta da si pustam video fajlovi direkt od USB.
Vaka kako sto mi dojde od tehnomarket taa moznost ja nema. Navodno treba vo servis menito da ja ovozmozam taa opcija.

Kako da go napravam ova?

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Zemav LG LD550 LCD, najvekje radi moznosta da si pustam video fajlovi direkt od USB.
Vaka kako sto mi dojde od tehnomarket taa moznost ja nema. Navodno treba vo servis menito da ja ovozmozam taa opcija.

Kako da go napravam ova?
Да, треба да се апдејтира софтверот на телевизорот и да се променат некој опции во сервисното мени. Јас така го направив кај мене.
Имаш информации овде, меѓутоа прво разгледај внимателно дали твојот модел е поддржан бидејќи можеш лесно да го оштетиш телевизорот.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Дали некој има поврзано LG телевизор со оптички кабел на некое домашно кино. Дали добива вистински сараунд звук од УСБ или само стерео може да пренесува?
Јас го имам поврзано мојот LG LH3000 32" на домашно кино LG HT503 PH со оптички кабел, и најнормално си репродуцира dolby digital (AC3) 5.1 канален звук на сите звучници. Нормално DTS не можам да пуштам преку телевизорот пошто не е подржан од LG на овој модел на ТВ, ама затоа си купив WD TV Live player, па сега си пуштам се без проблем, плус со многу подобри подесувања за слика и звук коишто неможат да се модификуваат преку USB влезот.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Јас го имам поврзано мојот LG LH3000 32" на домашно кино LG HT503 PH со оптички кабел, и најнормално си репродуцира dolby digital (AC3) 5.1 канален звук на сите звучници. Нормално DTS не можам да пуштам преку телевизорот пошто не е подржан од LG на овој модел на ТВ, ама затоа си купив WD TV Live player, па сега си пуштам се без проблем, плус со многу подобри подесувања за слика и звук коишто неможат да се модификуваат преку USB влезот.
Некаде прочитав дека од усб не можело да се пушта 5.1 звук само за телевизија бил тој излез затоа прашав. Инаку како си задоволен од домашното кино затоа што и јас сакам да земам такво?

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Некаде прочитав дека од усб не можело да се пушта 5.1 звук само за телевизија бил тој излез затоа прашав. Инаку како си задоволен од домашното кино затоа што и јас сакам да земам такво?
Нема врска тоа, инаку домашното кино малце го имам користено пошто немам место да го поставам правилно, а за квалитетот можам да ти кажам дека не сум баш задоволен, затоа што басот е премногу јак, предните звучници премеки, а подесувањето е прилично рудиментарно. Значи потребна ти е поголема просторија иначе ќе те боли глава од јачината, а и комшиите ќе ти се наљутат :nenene: Исто така дизајнот не е баш најдобар (да не речам ружен).Проблем е што за жал кај нас по фирмиве нема избор на домашни кина со оптички влез и помала јачина, па затоа не верувам дека ќе најдеш нешто посоодветно.

П.С провери си на google: LG HT503PH review и ќе си видиш самиот.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
WD TV Live Player ти ги обработува дигиталните звуци и ги пушта до телевизорот преку аналоген кабел?? Те прашувам зошто имам WD HD Media Player (ист како твојот само без можност за интернет) и пошто немам систем со оптички влез ги конвертирам на компјутер од DTS во AC3.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Да ги обработува. Како излез ќе му ставиш, од таков ќе ти го пушта звукот:) Имам гледано и на обичен телевизор со пинови, и нормално си имал звук. А филмот беше 1080р со ДТС:)

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
WD TV Live Player ти ги обработува дигиталните звуци и ги пушта до телевизорот преку аналоген кабел?? Те прашувам зошто имам WD HD Media Player (ист како твојот само без можност за интернет) и пошто немам систем со оптички влез ги конвертирам на компјутер од DTS во AC3.
Да ги обработува. Како излез ќе му ставиш, од таков ќе ти го пушта звукот:) Имам гледано и на обичен телевизор со пинови, и нормално си имал звук. А филмот беше 1080р со ДТС:)

Ко што кажа Јане, на самиот WD player се мести каков ќе биде аудио излезот (Stereo или Digital t.e Optical out) така што не е битно дали ќе го поврзеш на телевизорот со HDMI, component или composite. Нормално на телевизор со обичен стерео влез ќе добиеш 2 канален звук и толку сигурно не сараунд :)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
decki me interesira koe e optimalnoto rastojanie za gledanje vo lcd tv.
dali gledanjeto vo slikata na 42 incen tv. , od 310 cm rastojanie izgleda mnogu losho

Kajgana Shop

На врв Bottom