Сакаш да кажеш дека марката е тиња и дека е премногу евтин за да биде добар...епа јас затоа и го оставив линкот за да види некој кој што се разбира и кој што има искуство со тоа мониторот да го користи и како тв....значи колку е добар за обична работа!Ако се водам по она што го знам од македонскиов пазар и исксутвата на корисниците кои купувале нешто од сегментот наречен хардвер и переиферија едно ќе ти кажам. Што и да земеш ќе бидеш презадоволен едноставно таква нација сме, сите се презадоволни од све што ќе купат така да земи го моделот што е најефтин!
Не сакам да кажам дека што и да купиш од мониториве/телевизориве кај нас ќе бидеш презадоволен, како и 95% од луѓето во државава. И да, 700:1 е доволно за секојдневна употреба.Сакаш да кажеш дека марката е тиња и дека е премногу евтин за да биде добар...епа јас затоа и го оставив линкот за да види некој кој што се разбира и кој што има искуство со тоа мониторот да го користи и како тв....значи колку е добар за обична работа!
Значи сакам да потенцирам на тоа дали е доволно што контрастот е 700:1 за обично работење(значи не сум јас графички дизајнер)...или овој контраст е смешен??
Еј и успат да те прашам дали времето за реакцијата од 8мс е бавно и дали ќе ми смета при гледање на брзи сцени(фудбал,некоја акција и сл.)???Не сакам да кажам дека што и да купиш од мониториве/телевизориве кај нас ќе бидеш презадоволен, како и 95% од луѓето во државава. И да, 700:1 е доволно за секојдневна употреба.
Не, ок ќе си биде, ако сакаш да гледаш убаво сцени при брзо движење без motion blur, биди спремен да фрлиш многу погoлема сума на пари.Еј и успат да те прашам дали времето за реакцијата од 8мс е бавно и дали ќе ми смета при гледање на брзи сцени(фудбал,некоја акција и сл.)???
Ок фала..ќе глеам пред нова година да го купам...па ќе известам подетално дали вреди да се купуваат толку евтини ЛЦД ТВ :tv:Не, ок ќе си биде, ако сакаш да гледаш убаво сцени при брзо движење без motion blur, биди спремен да фрлиш многу погoлема сума на пари.
Ако се водам по она што го знам од македонскиов пазар и исксутвата на корисниците кои купувале нешто од сегментот наречен хардвер и периферија едно ќе ти кажам. Што и да земеш ќе бидеш презадоволен едноставно таква нација сме, сите се презадоволни од све што ќе купат така да земи го моделот што е најефтин!
Дечки да ви се пофалам го земав тв-то..и да не го подречам презадоволен сум....
Брат абе дај кажи као да си ја решам дилемава!!?? ...оти стварно е глупаво да имаш LCD со FULL HD а да неможеш да најдеш како да го поврзеш со сараундНели ти кажав?
Дечки има некој одговор на моево прашање или ...????Дечки да ви се пофалам го земав тв-то..и да не го подречам презадоволен сум....
Е сега имам мала збунка околу тоа како уопште да го спојам тв-то со сараундот...значи сите опции ги прегледав и никако не ми дојде идеја да го поврзам(едино преку обичен стерео пин да го бапнам на местото кај што има за слушалки на тв-то..ама на шо ќе личи тв со фул хд подршка јас да слушам преку џек за слушалки,нема логика)
Значи дај помагајте како да поврзам ЛЦД-то звукот да го пренесува на сараундот...еве што приклучоци има на тв-то : HDMI,Scart,SPDIF(coax. out),Vga...е сега овоа SPDIF читнав на интернет дека е за аудио...ама неам благе везе каков кабел треба да оди за него...
п.с Еве за кој телевизор станува збор
Може да го поврзеш преку spdif ако твојот surround има coax inДечки има некој одговор на моево прашање или ...????
Да ама нели постои оваков влез за во тв-то а за во сараундот влезот да биде оваковМоже да го поврзеш преку spdif ако твојот surround има coax in
Еве ти како изгледа кабелот и влезот
Тоа е влез, не е излез.Да ама нели постои оваков влез за во тв-то а за во сараундот влезот да биде оваков???
еве како изгледа сараундот од позадиТоа е влез, не е излез.
Како што гледам само SPDIF излез имаш, јесда не знам колку е паметно да поврзуваш ТВ на САРАУНД, зашто квалитетот на локалниве програми е очаен. Да имавме HD програми со 5.1 сараунд ајде де, ама вака исти курац дали ќе ти пренесува телевизорот звук или пак сараунд. Освен ако не планираш да рокаш музика од МТВ Адриа.
Значи двд/аудио систем ај да поврзеш на сараунд, ама телевизор не би ти препорачал. И битно е дали сараундот (што е тоа, аудио систем или рисивер имаш?) воопшто има SPDIF coax-in?