LCD телевизори

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
А како ти беа до сега поврзани? Незнам какви се тие конектори што ги кажа...
Требаше подетално да образложам, моја грешка... Планот ми е да купам нови 5.1 сараунд звучници (значи ги немам сега) , WD TV HD player и 32" LCD TV (Full HD), на кои би уживал во најновите холивудски остварувања во фул 1080p резолуција со опкружувачки звук
. Е сега проблемот е во тоа што WD TV Media player има само HDMI и toslink optical toslink audio 5.1 output, а звучнициве што ги загледав немаат позади оптички аудио влез
(неможам никако да закачам слика незнам зошто). Затоа прашав дали има низ градов 5.1 звучници со вградено појачало и со оптички аудио влез (toslink), за да не морам да давам пари посебно за ресивер или појачали и звучници, плус да ми се прави гужва под телевизорот.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Сега е јасно:) Јас имам ваков сараунд, на линков има упатство, постар модел е, али се во едно е и појачало и вуфер и оптички влез. На него и се поврзуваат 5.1 звучници:) Самсунг е од пред некоја година моделче, али екстра е.
Новине сараунди што се по 15-30000 сигурно имаат оптички влез:) А за ефтини моделчиња, незнам да ти помогнам:)

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Аман давајте совет за купување на LCD до 28к денари (до сега сум многу изгорен со црт тв)
Благодарам за помошта на еден полу-инвалид!!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Требаше подетално да образложам, моја грешка... Планот ми е да купам нови 5.1 сараунд звучници (значи ги немам сега) , WD TV HD player и 32" LCD TV (Full HD), на кои би уживал во најновите холивудски остварувања во фул 1080p резолуција со опкружувачки звук
. Е сега проблемот е во тоа што WD TV Media player има само HDMI и toslink optical toslink audio 5.1 output, а звучнициве што ги загледав немаат позади оптички аудио влез
(неможам никако да закачам слика незнам зошто). Затоа прашав дали има низ градов 5.1 звучници со вградено појачало и со оптички аудио влез (toslink), за да не морам да давам пари посебно за ресивер или појачали и звучници, плус да ми се прави гужва под телевизорот.
Не сум гледал и барал вакви звучки, бидејќи имам оптички на рисиверот.
Али најверојатно се поскапи од обичните, бидејќи самиот оптички влез подразбира и вградени декодери, па со тоа и електроника - што се вика, мал компјутер да има внатре.

Види на втор спрат ГТЦ, хм, како да ти објаснам чекај...:)
Значи, ако тргнеш од Кино Милениум накај Плоштад на втори, одма вртиш десно во пролазот и има специјализирана продавница за Аудио-опрема. Ич не ме прашувај за името, не ми текнува.

Аман давајте совет за купување на LCD до 28к денари (до сега сум многу изгорен со црт тв)
Благодарам за помошта на еден полу-инвалид!!
Хех, абе многу тешко е да се прати во денешно време со цениве, постојано паѓаат.
Мој совет е да отидеш до Нептун и Техно-маркет, да ги погледаш расположливите телевизори...и да ги избегнуваш Quart. Зависи и за твоите потреби сега, обично гледање на телевизија или уживање во домашно кино...:)

Некоја 32ка од Филипс би ти завршила работа, само не им ги знам цените...

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Цената на Филипс од 32 инчи се движе околу 28-29к ако не се лажам. Памтам, затоа што истиот телевизор (ваљда и модел) го земав лани за 37к :nesvest:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Али најверојатно се поскапи од обичните, бидејќи самиот оптички влез подразбира и вградени декодери, па со тоа и електроника - што се вика, мал компјутер да има внатре.

Значи, ако тргнеш од Кино Милениум накај Плоштад на втори, одма вртиш десно во пролазот и има специјализирана продавница за Аудио-опрема. Ич не ме прашувај за името, не ми текнува.

Хех, абе многу тешко е да се прати во денешно време со цениве, постојано паѓаат.
Мој совет е да отидеш до Нептун и Техно-маркет, да ги погледаш расположливите телевизори...и да ги избегнуваш Quart. Зависи и за твоите потреби сега, обично гледање на телевизија или уживање во домашно кино...:)

Цената на Филипс од 32 инчи се движе околу 28-29к ако не се лажам. Памтам, затоа што истиот телевизор (ваљда и модел) го земав лани за 37к :nesvest:
Аман бе пред 2 месеци 40" и 42" LCD двата FullHD едниот Самсунг другиот ЛГ ги земав за 34000 и 36000. Не ми е баш исплатливо 28-29000 да се дадат за 32" па уште и филипс:)

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170

Аудио Центар се вика продавницата, и позната е надалеку по смешно високите цени на сите производи :helou: Така што отпаѓа како опција. Нема везе, се решив да земам сараунд систем со оптички влез преку кој ќе го терам аудиото...

LG 32LH2000 hd ready е околу 25 000 ден, а LG 32LH3000 Full HD e 29 000 ден во Нептун. Во Техномаркет има попуст на 37" LCD 37LG2100 hd ready za 29 990 ден...

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Аудио Центар се вика продавницата, и позната е надалеку по смешно високите цени на сите производи :helou: Така што отпаѓа како опција. Нема везе, се решив да земам сараунд систем со оптички влез преку кој ќе го терам аудиото...
:)

Него, за оптички кабел, имаш во Логинг - 5 метри за 690 денари.

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
:)

Него, за оптички кабел, имаш во Логинг - 5 метри за 690 денари.
Нема да ми треба толку долг кабел, ќе си земам најверојатно од техномаркет thomson toslink кабел 1,8м за 299 ден.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
814
Не знаев баш кај да го ставам ова, па решив во хардвер зашто освен како телевизори овие LCD-то и Plasma-та се користат и како монитори, епа сега прашањето ми е што е подобро еден LCD телевизор од 40" или еден Plasma телевизор од исто така 40", но сепак главнато прашање е што е подобро од овие две и зошто? Mоже да правите споредба и меѓу различни големини на овие телевизори.
Вака,направи си споредба прво кој тип на панел колку троши ел.енергија,тоа е најбитно ќе видиш на месечно ниво разликата е огромна а и по сметките за ел.енергија:
Инаку,ако е за мене,јас би си го зел LG LCD LH3000,види го во живо вади екстра слика,прецизна,боите се одлични исто и аголот на гледање а и веќе има вградено дигитален тјунер DVB-T,DVB-C(мошне битно,ако имаш дигитален прием на слика,на пр,Маx-TV од телеком),во обратен случај ќе мораш сам да си го купуваш)
42 инчен LCD=125 W
42 инчен PLASMA=250 W

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Ako nekoj znae nesto podetalno za lg 37lg2100 neka pise, go ima vo amc za 30000d
ama na netot nema nikakva recenzija za nego ne mozev da najdam ni od koja godina e
modelov

noviot

Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ako nekoj znae nesto podetalno za lg 37lg2100 neka pise, go ima vo amc za 30000d
ama na netot nema nikakva recenzija za nego ne mozev da najdam ni od koja godina e
modelov
И јас барав ама не најдов ништо друго освен сувопарни технички податоци. Евтин е зошто е ептен entry 37" модел, има слаб contrast ratio, hd ready e Нормално итн. Јас би ти препорачал подобро да си земеш 32" посаглам на пример LG 32LH3000 (full hd 28 000 ден) или 32LH2000 (hd ready 24 000ден) отколку да земаш 37" за 30000 ден. Ако веќе мора да земеш 37", не верувам дека ќе најдеш саглам под 35 000 ден...

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
И јас барав ама не најдов ништо друго освен сувопарни технички податоци. Евтин е зошто е ептен entry 37" модел, има слаб contrast ratio, hd ready e Нормално итн. Јас би ти препорачал подобро да си земеш 32" посаглам на пример LG 32LH3000 (full hd 28 000 ден) или 32LH2000 (hd ready 24 000ден) отколку да земаш 37" за 30000 ден. Ако веќе мора да земеш 37", не верувам дека ќе најдеш саглам под 35 000 ден...
Ne mi treba full hd zatoa sto nema da igram igri , imam maxtv i ke gledam
kanali so sd rezolucija, pa zatoa ako nekoj ima lg 37lg2100 neka kaze kakov e kvalitetot na sd rezolucija so ovoj model i dali moze usb-to da se sredi za da se gledaat divx filmovi bidejci znam deka za serijata lg lh20 moze da se sredi usb-to, inaku bev deneska vo amc i mi rekoa da pocekam so kupuvanje bidejci ke gi namalat cenite pred pocetok na svetskoto prvenstvo vo fudbal.

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Ne mi treba full hd zatoa sto nema da igram igri , imam maxtv i ke gledam
kanali so sd rezolucija, pa zatoa ako nekoj ima lg 37lg2100 neka kaze kakov e kvalitetot na sd rezolucija so ovoj model i dali moze usb-to da se sredi za da se gledaat divx filmovi bidejci znam deka za serijata lg lh20 moze da se sredi usb-to, inaku bev deneska vo amc i mi rekoa da pocekam so kupuvanje bidejci ke gi namalat cenite pred pocetok na svetskoto prvenstvo vo fudbal.
Усб-то можеш да го средиш 100% функционира јас го средив мојот 32lh2000 и сеа растура.Еве ти линк читај внимателно и прави како што ти пишуваhttp://forum.setcom.bg/index.php/topic,41474.msg365850.html#msg365850/

Член од
26 април 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Грешка... Незнам за другите телевизори али на мојот LG LH4000 може да се гледаат FullHD филмчиња преку УСБ а знам и дека на LH3000 исто така може да се гледаат. Така да цените што си ги пишал се далеку од цените на овие телевизори

Поздрав
Аха браво :pos2: FULL HD филм 50гб преку УСБ 2.0 проток ЛОЛ
што го напраи усб во дека има поголем проток и од ХДМИ ондак зашто и го измислиле хдми то..

Kajgana Shop

На врв Bottom