Охрид

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ај смирете тоа нервите. Росичке , оди посети го Охрид оти е многу убав. Секако има многу недостатоци низ него , ама не е крив за тоа Охрид туку луѓето кои живеат таму и секако луѓето кои го посетуваат!
Само немој да се лажеш да мислиш или викаш дека е бугарски град, цар Самуил бугарски цар и такви ми ти каракачанови од г’с м’кнеш прикаски, оти тогаш и нормалните Македонци не „ненормализираат“.
Ти посакувам прекрасен помин било каде во Македонија :wink:

EDIT:

Охриѓани го почитуваат законот за заштита од пушењето но заборавија на законот за јавна чистота.

Со него не е дозволено фрлање и оставање на отпушоци по јавно прометните површини.

Отпушоците се фрлаат насекаде по тротоарите, парковите, коловозите и каде уште не.

Отпушоци запалки и остатоци од кибрит е дел од грдата слика и во најфреквентните делови од градот.

Граѓаните велат дека за да се донесе и почитува некој закон најнапред треба да се овозможат алтернативни услови за истиот а потоа тој да стапи на сила.

ЈП Охридски Комуналец проблемот го гледа во тоа што некои од кафетериите, ноќните клубови од мал обем кои немаат обезбедено пред нивните објекти соодветни садови во кои ќе може да се фрлаат отпушоците.

Така нивните гости отпушоците ги фрлаат на земја.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zabranata-za-pushenje-se-pochituva-javnata-higiena-ne

Охриѓани и охридско-македонски власти .... - do something about it :tapp:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Ај смирете тоа нервите. Росичке , оди посети го Охрид оти е многу убав. Секако има многу недостатоци низ него , ама не е крив за тоа Охрид туку луѓето кои живеат таму и секако луѓето кои го посетуваат!
Само немој да се лажеш да мислиш или викаш дека е бугарски град, цар Самуил бугарски цар и такви ми ти каракачанови од г’с м’кнеш прикаски, оти тогаш и нормалните Македонци не „ненормализираат“.
Ти посакувам прекрасен помин било каде во Македонија :wink:

EDIT:

Охриѓани го почитуваат законот за заштита од пушењето но заборавија на законот за јавна чистота.

Со него не е дозволено фрлање и оставање на отпушоци по јавно прометните површини.

Отпушоците се фрлаат насекаде по тротоарите, парковите, коловозите и каде уште не.

Отпушоци запалки и остатоци од кибрит е дел од грдата слика и во најфреквентните делови од градот.

Граѓаните велат дека за да се донесе и почитува некој закон најнапред треба да се овозможат алтернативни услови за истиот а потоа тој да стапи на сила.

ЈП Охридски Комуналец проблемот го гледа во тоа што некои од кафетериите, ноќните клубови од мал обем кои немаат обезбедено пред нивните објекти соодветни садови во кои ќе може да се фрлаат отпушоците.

Така нивните гости отпушоците ги фрлаат на земја.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/zabranata-za-pushenje-se-pochituva-javnata-higiena-ne

Охриѓани и охридско-македонски власти .... - do something about it :tapp:
Ма ајде, вие у Скопје отпушоците в канта ги фрлате. Исто како шо ке дојте овде, со ѓубрето, абе стално в канта да се фрлало. Шо култура ке бевте ви се чудам.:vozbud:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Од завчерашниот снег ни "с" не остана :pos:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
абе заебани сте коа ќе е сезона,никој неможе да ми каже дека не. ама шо да праиме коа сте ни тука. ак не ни чини немора да идаме,нели?

многу работи треба да смените и во култура и во хигиена и во гостопримство.

Во продавница влегувам ни добар ден ми вика ни повели ни ништо. Ај тоа домашна култура ама на некој пред мене патлиџанот му го продава 25 ја доаѓам на ред ми вика 30.
Во куќата кај што седам креветите прашина цели. Спиеш и ти мириса на прашина. Случајно да се сретнам со вујко ми во кафич еден,истиот ладен чај што во продавници е 30 денари литро,тука една чаша е 70 денари. Поинтлес.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Во СК сигурно во кафич ледениот чај е 30 ден/литро. :pos:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Soild не е за смеење,стварно нема смисла ова.
Само Охрид се вакви цените, Скопје на кеј се многу поефтини.
Охрид е најнечистиот град во Македонија.
Премногу е скапо стварно,па шпицот ко ќе е ... за 300 денари соба без ТВ,сопствено wc,интернет и клима,стварно ја претераја Охриѓаниве.
Јас предлагам сите виши умови тука да се соберат на едно место и да го решат проблемов со Охрид.
Скапо е за туристичко место кафето да биде 10,20 денари поскапо и собите да не се ко дома.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Стварно се извинвам,во право си,ме понесе моментот.

П

Паспарту

Гостин
Абе дај не зезајте сега и вие, литро чај 30 денари, а чаша ви наплаќаат 70 денари... Па кај нас во Скопје во дискотеки и кафичи колку плаќате шишенце Кока Кола!? 80-90-100 денари, а колку ја купува газдата знаете!?

Има работи кои не ми се свиѓаат кај одреден дел на луѓе во Охрид, но не значи дека треба цел град да го плукам поради одредени олоши...

За мене, Охрид е еден од најубавите градови во Европа :smir:

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
абе заебани сте коа ќе е сезона,никој неможе да ми каже дека не. ама шо да праиме коа сте ни тука. ак не ни чини немора да идаме,нели?

многу работи треба да смените и во култура и во хигиена и во гостопримство.

Во продавница влегувам ни добар ден ми вика ни повели ни ништо. Ај тоа домашна култура ама на некој пред мене патлиџанот му го продава 25 ја доаѓам на ред ми вика 30.
Во куќата кај што седам креветите прашина цели. Спиеш и ти мириса на прашина. Случајно да се сретнам со вујко ми во кафич еден,истиот ладен чај што во продавници е 30 денари литро,тука една чаша е 70 денари. Поинтлес.

А замисли ова, одам јас Скопје во Рамстор, и истата Кока Кола шо коштат 17 денари набавна цена, мене ми ја продават 80. Поинтлес. Аман.:uvo:

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Филип, другиот пат ко ќе се среќаваш со чичко ти, трк до продавница, купи си литро ладен чај и пијте си, ак ви е толку скапо в кафич. Ее будали охриѓани, само да заработет гледет.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Ее будали охриѓани, само да заработет гледет.
Како не му е страм, да заработет на сиромашкиов народ што оди на одмор. Место да се угледаат на кафичине по кеј или на Македонија или во Рамстор и најниската цена да им е 100 денари тие за 70 денари ти го продаваат чајот. Стварно страмота.
п.с. Целта на секој економски субјект е да го максимизират профитот-прво економско правило во цел свет:smir:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Ма ајде, вие у Скопје отпушоците в канта ги фрлате. Исто како шо ке дојте овде, со ѓубрето, абе стално в канта да се фрлало. Шо култура ке бевте ви се чудам.:vozbud:
Драга моја Емке:
1.Јас не сум од Скопје и ви плукам на сите ваши охридско-скопски простачки комплекси!
2.Сега сум „викенд-пушач“ ама и кога бев страствен не си дозволував да фрлам отпушок на улица (тоа кај нас го викаме домашна култура).
3.Моментално не сум во Македонија, а и во оваа земја која не ми е дома и не ми ама баш ич омилена не си дозволувам да го фрлам ниту хартивчето од бомбоните кои ги смукам, туку го ставам во џеб за до следната канта или пак за дома (чисто заради природата,пошто Охрид ,Скопје и Македонија далеку ми се некако).
4.Она болдираното погоре : „размисли што култура си ти и оние кои размислуваат како тебе“. :kesa:
5.За да се надоврзам на темава и да не испадне дека пишав само за вниманието на Емка.
Цените во Охрид се многу ОК, само би требало и услугите и културата на домакините да бидат на повисоко ниво, било за скопјани, београѓани,паризјани или кривогаштанци (секоја чест на исклучоците кои навистина сакаат реално развиен туризам на повисоко ниво од досегашново).:smir:

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Драга моја Емке:
1.Јас не сум од Скопје и ви плукам на сите ваши охридско-скопски простачки комплекси!
2.Сега сум „викенд-пушач“ ама и кога бев страствен не си дозволував да фрлам отпушок на улица (тоа кај нас го викаме домашна култура).
3.Моментално не сум во Македонија, а и во оваа земја која не ми е дома и не ми ама баш ич омилена не си дозволувам да го фрлам ниту хартивчето од бомбоните кои ги смукам, туку го ставам во џеб за до следната канта или пак за дома (чисто заради природата,пошто Охрид ,Скопје и Македонија далеку ми се некако).
4.Она болдираното погоре : „размисли што култура си ти и оние кои размислуваат како тебе“. :kesa:

Драг мој Горане

1. Ни јас не сум си дозволила никогаш да фрлам отпадок надвор од предвиденото место ( за разлика од некој такозвани туристи ), било да се наоѓам во Охрид,во Скопје или во која било друга држава. Значи никогаш. И кај нас го викаме домашна култура, која очигледно баш домашните туристи замаени од претераното пакување патлиџани,пиперки и компири, со цел да се заштедит на ручек ко ке се дојдит овде, пошо, нели 80 денари за хамбургер се многу :)nesvest:), ја заборајле некаде по пат.
2.Моментално сум во Македонија, ја знајш она земја, кајшо иако имаш канта на 1 метро до тебе, абе мораш отпадокот да го фрлиш веднаш до кантата. Значит никако во кантата, ДО.
3. А замисли, сега, јануари месец, штама во градов, само Охриѓани сме, јас никаде не гледам цели кеси полни со ѓубре фрлени на сред улица. -> Морат нешто да не е во ред со нашите туристи на лето. Логичен заклучок.
4. За болдираното погоре, размисли кај ке беше Македонија да размислуваа сите како тебе, from the other side. Знајш, малце потчукни ја глата, стај се на наше место, и согледај ги работите реално.
:back:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Случајно да се сретнам со вујко ми во кафич еден,истиот ладен чај што во продавници е 30 денари литро,тука една чаша е 70 денари. Поинтлес.
Па излегувајте со вујко ти по продавниците во Охрид, поинтлессс е да се трошите по кафичите.. :smir:

Член од
31 октомври 2008
Мислења
42
Поени од реакции
1
Случајно да се сретнам со вујко ми во кафич еден,истиот ладен чај што во продавници е 30 денари литро,тука една чаша е 70 денари. Поинтлес.
Па излегувајте со вујко ти по продавниците во Охрид, поинтлессс е да се трошите по кафичите.. :smir:
Врв :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom