Македонска ватерполо репрезентација

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Makedonija - Belorusija 19-5 Убедливa победa нa нaшите Вaтерполисти

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
bravo bravo...nekoj gledam se smeat na forumov za vaterpolistite....ama pobeda protiv holandija ni nosi mesto na evropskoto prvenstvo vo malaga...19-5 bravooo.....ne znam vo makedonija ne se ceni mnogu ovoj sport ali na balkanot e mosne cenet...posobeno vo srbija,crna gora,hrvatska... jas ne znam mnogu za vaterpolo...ama sega gledam imat 8 internacionacli srbi i 3 hrvati vo mak.repreze.....znaci moze da se pocne da se prati i vaterpolo vo mak.....ajdee evropsko prvenstvo

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Европското првенство ни е на дофат, уште утре во 20:30 да ги победиме Холанѓаните и одиме во Малага.Е сега малку би се осврнал на нашата српско-хрватска репрезентација:wink: .....Од една страна е лошо што се собрани 11 странци затоа што тоа не е ни од блиску реалниот приказ на македонското ватерполо и неговиот стандард на вредност.

Јас како 17 годишен ватерполист во залез, додека активно тренирав(до пред 5 месеца) 6 години имав во глава една желба, а тоа е да имам можност како сениор да заиграм за Македонија на едни квалификации.Но мојата желба и напор за успех, секоја година без исклучок беше во корен засекувана секој период од декември до февруари (значи 6 години по ред) не работеше ниту едне базен и целиот мој напор и труд во текот на годината одеше напразно.Џабе ги обработував летните припреми и не заминав речиси 4 години на одмор со семејството и другарите само за да тренирам и во својата најдобра форма во зимниот период морав да седам дома или да пливам на суво.Тоа е реалната ситуација за македонското ватерполо и за постарите младинци(од 18 до 21 год) кои знаеме се столб за една сенироска репрезентација.Значи реалниот приказ за нашето ватерполо во моментов е една чиста нула!

Од друга страна пак задоволство ми е што конечно федерација за водени спортови профункционира и започнаа работите да се движат со брзо темпо напред.Едноставно БРАВО за храброста на поединци кои дебело го одврзаа ќесето и успеаа да доведат волку квалитетни играчи во нашата репрезентација.Секако овие квалитетни играчи ќе придонесат популаризација на овој спорт меѓу младите и ажурност на институциите во однос на условите кои треба да ги имаат ватерполистите.Нови ветришта дуваат за нашите млади пионери кои имаа можност да тренираат и по нешто да научат од засилувањата во репрзентацијата и ме радува посветеноста на одредени луѓе во федерацијата кои токму оваа млада репрезентација на деца од 92 год. ја форсираат гледајќи во неа шанса за долгорочен успех.

Во секој случај добро е што работите мрднаа од мртва точка и еве се движиме веднаш многу брзо кон светскиот ватерполо врв, но јас искрено стравувам, кога ќе пресуши финансискиот извор за отплата на Србите и Хрватите во репрезентацијата што понатаму.....дали ќе треснеме повторно на дното каде што се наоѓавме 15 години...?

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
Вечерва на базенот Карпош започнуваат квалификациите за Европското првенство.Нашиот прв натпревар е со Белорусија од 20:30

ne nasiot prv natprevar prviot natprevar na Srbija 3 e so belorusija

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Јас многу сакам ватерполо али нема кај да се тренира :S

П

Паспарту

Гостин
ne nasiot prv natprevar prviot natprevar na Srbija 3 e so belorusija
не него на македонија!!! па што не идеш да тренираш ватерполо бе!? ако те бива може и ќе те земат за репрезентација и нема да викаат срби. само да се серело за секој успех, е*ате балканците е*ате... ти си видел негде некој репрезентацијата на франција да ја нарече алжир,сенегал,мароко...? или пак репрезентацијата на холандија да ја нарече некој суринам? на некоја тема пишав што мислам за ватерполо репрезентацијата и не сакам да се повторувам сега, а тебе ако не ти одговара тогаш навивај за свирипичија или хондурас слободно, македонија ни губи ни па добива нешто од ебиветре како тебе

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
не него на македонија!!! па што не идеш да тренираш ватерполо бе!? ако те бива може и ќе те земат за репрезентација и нема да викаат срби. само да се серело за секој успех, е*ате балканците е*ате... ти си видел негде некој репрезентацијата на франција да ја нарече алжир,сенегал,мароко...? или пак репрезентацијата на холандија да ја нарече некој суринам? на некоја тема пишав што мислам за ватерполо репрезентацијата и не сакам да се повторувам сега, а тебе ако не ти одговара тогаш навивај за свирипичија или хондурас слободно, македонија ни губи ни па добива нешто од ебиветре како тебе
Е вакви луѓе поштувам. Луѓе што ценат успех, без стереотипи.
Добро да прашам, што ви смета ако странец игра за репрезентација? Ако тој се изјаснува дека ја сака Македонија повеќе отколку некој кој е Македонец само на хартија, без дело? Дечките ја прифатија Македонија како своја земја, ја научија химната, го учат и јазикот, супер си се. А не ви сметаше кога бразилецот Брага заигра за Македонската фудбалска репрезентација? Вака пред некој ден и идиотот Миленко ме изнервира, јадеше гомна (кога не јадел) за репрезентацијата, демек цела Југославија се собрала.. Ако тој знае да направи подобра, што не дојде? За зборење и јас знам. Треба на едно 2-3ца од федерацијата да им се даде орден за ова, за помалку од година не однесоа во Европа, а ние уште мани наоѓаме. Пусто Македонче!
Ме нервираат луѓе кои се мешаат а се зелки, и ќе ме нервираат до крај на животов.:nenene:

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
Е вакви луѓе поштувам. Луѓе што ценат успех, без стереотипи.
Добро да прашам, што ви смета ако странец игра за репрезентација? Ако тој се изјаснува дека ја сака Македонија повеќе отколку некој кој е Македонец само на хартија, без дело? Дечките ја прифатија Македонија како своја земја, ја научија химната, го учат и јазикот, супер си се. А не ви сметаше кога бразилецот Брага заигра за Македонската фудбалска репрезентација? Вака пред некој ден и идиотот Миленко ме изнервира, јадеше гомна (кога не јадел) за репрезентацијата, демек цела Југославија се собрала.. Ако тој знае да направи подобра, што не дојде? За зборење и јас знам. Треба на едно 2-3ца од федерацијата да им се даде орден за ова, за помалку од година не однесоа во Европа, а ние уште мани наоѓаме. Пусто Македонче!
Ме нервираат луѓе кои се мешаат а се зелки, и ќе ме нервираат до крај на животов.:nenene:

KO prvo Alzir i surinam i honduras se koloniii na francija i holandija i ako ne se momentalno do pred nekoe vreme bea, ama dobro i makedonija e do negde srpska kolonija pa moze da im napraime usluga ,gubreto od kaj niv da im go zememe, oti ne za drugo moze i da iskoristime nesto. Abe dali ste normalni bre, vo zemjava edval 2 litri voda ima vo site bazeni( dva se), ima deca i luge sto ostaile ili ostavaaat dragoceno vreme i nikoj ne gi e**e,ama za toa pod druga strana imas otpad os srbija koj e skap zgora na toa,pa nie im praime dupla usluga ,em im go razvivame sportot niv, em pai im davame,em uste podlaboko toneme.Ova so zemanje stranski igraci e resenie za vakvi zemji ko nas ama da se zemat eden,dvajca pa i trojca ,pa da se pottiknat domasnive igraci,pa da se javi interes kaj mladite i se po red ama ne da zemes cela ekipa, pa i tie sto gi imas igraci od doma da izgubat interes,zasto znam slucaj vo koj selektorov segasen mu vika na nas igrac,ko nas mislam makedonec , ti spremen si da igras,a nemabazen 2 meseci,i ovoj ne sum ama za mesec denake sum vo nekoja forma,i cenetiot selektor nemora da se spremas ke vikneme uste eden SRBIN. i tipov fala bogu se otkazuva.Pa sega vidi ti kakov napredok e ova.I uste edno reprezentacijata treba da pretstavuva odlika na domasniot sport,domasnite uslovi i sostojbata vo zemjata,nema slaba zemja so jag grupen sport toa e fakt,a i vakvo lazenje nema so 13 stranci da reces deka se makedonci,pa ako e taka utre i premier i pretsedatel i se po red da si zeeme stranci,em pari ke im davame em vo nivnite zemji nema da ima gubre,em nie zadovolni.cista smetka dolga ljubov....................

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
KO prvo Alzir i surinam i honduras se koloniii na francija i holandija i ako ne se momentalno do pred nekoe vreme bea, ama dobro i makedonija e do negde srpska kolonija pa moze da im napraime usluga ,gubreto od kaj niv da im go zememe, oti ne za drugo moze i da iskoristime nesto. Abe dali ste normalni bre, vo zemjava edval 2 litri voda ima vo site bazeni( dva se), ima deca i luge sto ostaile ili ostavaaat dragoceno vreme i nikoj ne gi e**e,ama za toa pod druga strana imas otpad os srbija koj e skap zgora na toa,pa nie im praime dupla usluga ,em im go razvivame sportot niv, em pai im davame,em uste podlaboko toneme.Ova so zemanje stranski igraci e resenie za vakvi zemji ko nas ama da se zemat eden,dvajca pa i trojca ,pa da se pottiknat domasnive igraci,pa da se javi interes kaj mladite i se po red ama ne da zemes cela ekipa, pa i tie sto gi imas igraci od doma da izgubat interes,zasto znam slucaj vo koj selektorov segasen mu vika na nas igrac,ko nas mislam makedonec , ti spremen si da igras,a nemabazen 2 meseci,i ovoj ne sum ama za mesec denake sum vo nekoja forma,i cenetiot selektor nemora da se spremas ke vikneme uste eden SRBIN. i tipov fala bogu se otkazuva.Pa sega vidi ti kakov napredok e ova.I uste edno reprezentacijata treba da pretstavuva odlika na domasniot sport,domasnite uslovi i sostojbata vo zemjata,nema slaba zemja so jag grupen sport toa e fakt,a i vakvo lazenje nema so 13 stranci da reces deka se makedonci,pa ako e taka utre i premier i pretsedatel i se po red da si zeeme stranci,em pari ke im davame em vo nivnite zemji nema da ima gubre,em nie zadovolni.cista smetka dolga ljubov....................

Oд толку глупости што ги изнатреска не знам од каде да почнам да ти реплицирам. Како што сме биле ние под Југославија така и Суринам и Алжир биле под Франција и Холандија.
Ќе пробам да се воздржам и да ти реплицирам само за последново болдирано - Може и треба да си земеме таков претседател и премиер, не верувам дека ќе ни биде полошо.

А за тоа твое "Македонија е Српска колонија", моли се да не прочитаат Мисирков или Трн во Око.

Eдит : Поздрав до тебе со сликава

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Добро бе цел француски фудбалски тим се црнци па сепак ја претставуваат Франција нели.
Браво за НАШИТЕ ватерполисти

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Во право е The_Dzo !
Според мене сиротици сме, неаме лице. Ја иам другари што беа у репрезентација, се натпреваруваа у турција. Јбга изгубија али неможе одма да победуеме. Плус нема никој не ги стимулира, за базени да не праиме муабети. Едни маички им дадоа и тоа беше се.

само 2ца Македонци, пуууу семката селекторска ...

The_Dzo

FIELD MARSHAL
Член од
3 февруари 2007
Мислења
256
Поени од реакции
2
stanavme kanta za sobiranje otpadoci,nikoj od as ne bara da pobeduvame,ali vazno e da se pruzi dostoinstven otpor.Samo me interesira kolkav ke e napredokot vo vaterpolovo vo maednija i voopsto vo site sportovi.......

Kajgana Shop

На врв Bottom