Divider
Seraphim
Se e smisleno za da ne snema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Почнувам да мислам дека и тие преговори што се водени и што ќе бидат водени се наместени, т.е. се одвивале по однапред утврдено сценарио.
А сигурно и нашите преговарачки позиции ги утврдила европската комисија. Не е можно да се биде толку глуп и да се испреговара „отежнување„. Јас мислам не е до преговарачите, кои биле само марионети во рацете на европјаните. Еден суртук од човек како Ахмети постигнува далеку подобри резултати. И сите земји постигнаа исти резултати во преговорите. Ја имам друга дефиниција за зборот преговори од онаа што ни се сервира дека било преговори.
Ама не ми е јасно чуму целиов театар на Европската унија.Дали да си кренат рејтинг дали да ги смири малце врескањата во балканскиот логор или нешто друго .....
BUBE vo pravo si se sveduva na toa deka vo Eu ke vlezat samo tie od koi EU ima interes
Абе АБЦ тоа што си го продал чмарот на татарски стап е една работа , тоа што си п.чка во душа е сосем друга работа па немаш муда да пишеш директно него постираш линк. Дојди клошару да видиш дека може македонец со МАКЕДОНСКИ пасош да успее во странство , ке ти дадам на пп контакт и давам збор дека ке те поканам да дојдеш да видиш дали сум јас нечиј слуга душо бедна , ама после ке ти го заглавам во муцката прљава и ке те лупнам на галерија нека видат сите како изгледа рехабилитација на една душа продадена татарска.
ајде побугарин , не јади гомна по комшии , да не ти залетне . Пиши на пп да си размениме податоци идам редовно за МК па ке ми објасниш од блиску, серко мариовски .Па можеби ти си успеал во странство откаку му си се поднапрчил на некој "потсечен",штом си успеал така добро "да успееш" со Македонски пасош во странство.Со Македонски пасош во странство успеваат само оние кој побарале азил,оние кој имаат дипломатски Македонски пасош и оние кој добро се "рокнале" со некој педофил од ЕУ.Е сега доколку ти си еден од тие погоре можеш да "свираш" знаеш кому овде по форумиве колку што сакаш и да се браниш со тезата оти "од еднаш педер не се станувало" ама ретко кој би ти поверувал.
ABC da drzi tvojata teorija i ima logika, no drzi samo koga Makedonija bi bila izolirana od nadvoresni vlijanija i kako sistem bi bila zatvorena i rabotite bi se slu4uvale samo vnatre vo neja. No da pogledneme malku nadvor, ako nekade imase korupcija i nekade imase oligarsi toa bese Bugarija, ako nekade se slu4uvaa ubistva na politi4ari toa e Srbija no Bugarija pobrzo vleze vo evorpska unija a Srbija veruvaj spored najavite na Oli Ren pobrzo ke dobie pregovori za vlez vo EU. Ne e mozno ednostavno samo Oligarsite koi ajde da re4eme kolku brojka 100-200 da ja zagor4uvaat sudbinatana dva milioni Makedonci ednostavno e nevozmozno.
Од ова заклучив само дека мразиш било кој со капитал = комунист. Тоа што го дудлаш цело време за ГЕТОТО е разбирливо оти ти од патриотски прични едвај чекаш да влеземе во шенген зоната и да му ја летниш.. од патриотски причини... год дамн ит...
тоа што му плаќаат толку ниски плати е логично од 33% невработеност, дури има спремни и за помалце од 50 евра да работат.
Почнувам да мислам дека и тие преговори што се водени и што ќе бидат водени се наместени, т.е. се одвивале по однапред утврдено сценарио.
А сигурно и нашите преговарачки позиции ги утврдила европската комисија. Не е можно да се биде толку глуп и да се испреговара „отежнување„. Јас мислам не е до преговарачите, кои биле само марионети во рацете на европјаните. Еден суртук од човек како Ахмети постигнува далеку подобри резултати. И сите земји постигнаа исти резултати во преговорите. Ја имам друга дефиниција за зборот преговори од онаа што ни се сервира дека било преговори.
Ама не ми е јасно чуму целиов театар на Европската унија.Дали да си кренат рејтинг дали да ги смири малце врескањата во балканскиот логор или нешто друго .....
BUBE vo pravo si se sveduva na toa deka vo Eu ke vlezat samo tie od koi EU ima interes
HMMMMMM, TOCNATA dijagnoza i nejzino prifakanje, dava gooolemi sansi da se NAJDE I LEKOT......eee, sega moze raat da otsetam onamu kade me prati Trnot...![]()
ајде побугарин , не јади гомна по комшии , да не ти залетне . Пиши на пп да си размениме податоци идам редовно за МК па ке ми објасниш од блиску, серко мариовски .
Зошто сам си ја понижуваш земјата во која живееш, зошто да не може да се спореди со Норвешка. Еве за мене Македонија во исполнување на критериумите за укинувањето на границите со Шенген државите е во чекор со Швајцарија која во текот на 2008 ќе ги усполни условите.
хахахаха....многу слатко ме насмеа ..Норвешка ја споредуваш со Македонија ..хахахаххахахах...ти не си свесен што е Норвешка
еве ти еден клип [media]http://www.youtube.com/watch?v=xJ0B2xDzSgg[/media]
хахахаха....многу слатко ме насмеа ..Норвешка ја споредуваш со Македонија ..хахахаххахахах...ти не си свесен што е Норвешка
еве ти еден клип
Немој многу да бидеш сигурен дека не знам која е Норвешка, земјата со најскапи прехрамбени продукти, која е омилена доселеничка земја на многу незадоволни граѓани од ЕУ.
Бидејќи не ги читаш темите од почеток, еве специјално за тебе ќе повторам:
- Споредбата се однесува само на кретеруимите за влез во Шенген зоната , а не за стандартот на некоја земја.
И уште еднаш, условите за влез во Шенген зоната се технички, а нема ни еден економски, во превод нема врска што Норвежаните имаат 4000 евра просечна плата а Летонците 400.
Или пак јас нешто незнам,дај кажете ми ...........
Сите услови кои "треба" да ги исполниме се базирани и реализирани со директни упатства од ЕУ консултанти и поголем дел од ЕУ средства или кредити од ЕУ.
Од една страна имаш домашни влади, финансирани од олигарси, кои заедно ја базираат својата моќ преку ниско платени државни обврзници и релативно високи даноци за малите бизниси, а од друга страна имаш "досие за ЕУ Бугарија" која економски не се разликува многу од нас, но од друга страна има подобра географска положба (излез на море) и е протекторат на бившиот СССР. Едноставно ние немаме што да и понудиме на ЕУ, за разлика од Бугарите.
Како да се оправда ЕУ за своите интереси кон Бугарија и перењето пари во генерално неинтересна МК, и од друга страна, како нашите влади да се оправдаат со гетото на своите директни финансиери? Одговорот се наоѓа во поставените "критериуми"...