stick figure
#MiaSanArsenal
- Член од
- 2 мај 2010
- Мислења
- 4.811
- Поени од реакции
- 3.705
Каде можам да видам?Да не ти прегрева процесорот или графичката?
Каде можам да видам?Да не ти прегрева процесорот или графичката?
Ќе видиш ќе си ги провериш температуритеКаде можам да видам?
A како?Ќе видиш ќе си ги провериш температурите
SpeedFanA како?
Освен СпидФан можеш и со Core Temp (CPU) и GPU-Z (GPU) да си ги провериш температурите :wink:.A како?
Core Temp дава температура само на процесоротОсвен СпидФан можеш и со Core Temp (CPU) и GPU-Z (GPU) да си ги провериш температурите :wink:.
http://www.alcpu.com/CoreTemp/
http://www.techpowerup.com/gpuz/
Знам само не ми се свиѓаше порано интерфејсот и престанав да го користам, ако го подобриле уште пофино :wink:.Core Temp дава температура само на процесорот
GPU-Z дава температура само на графичка
SpeedFan дава температура на графичка, процесор, хард дсик, дава и волтажи...
Ако графичката ти вади 70 степени температура кога НЕ ПРАВИ НИШТО, тогаш мораш да ја зачистиш зашто кога ќе пуштиш игра, ти оди накај 100 степени.
Ако графичката ти вади 70 степени температура кога НЕ ПРАВИ НИШТО, тогаш мораш да ја зачистиш зашто кога ќе пуштиш игра, ти оди накај 100 степени.
А и овие волтаживе не ти се гледаат баш најдобро, ама сега за сега графичката мораш да си ја зачистиш.
Според ова што го гледам, не. Ако не знаеш ти, викни некој да ти отвори куќиште, да извади графичка, да ја избрише убаво,А може ли на пример оти ми се беше расипало напојувањето, па дали се расипала и графичката со него?
Не си навел каква конфигурација имаш, не си навел каква звучна имаш, не си навел кој оперативен систем го имаш и сакаш да ти помогнеме?Ај ве молам некој ако знае нека пише...Имам изгледа проблеми со звучната...Значи звучниците ми крчат ,а тазе се купени,коа ке стаам слушалки крчат,микрофонце коа ке стаам и ке зборам на Skype или кај било,ми шушти ептен...Па моето прашање е дали е до звучната??Инсталирав и нови драјвери и се али пак си останува така....Ако знае некој нека пише,да не фрлам за џабе пари....Фала однапред
Неможам брат да ставам нова слика, не бива да се гледаат волтажите оти исто така имам проблеми со резолуцијата... Ми вика ако не е 1600x1200 нема да се гледа се.Според ова што го гледам, не. Ако не знаеш ти, викни некој да ти отвори куќиште, да извади графичка, да ја избрише убаво,
да ја издува, да смени термална паста... И дај пак слика од SpeedFan ама гледај да се читаат убаво тие волтажите што се доле на прозорецот.