Помош, проблеми, прашања, совети...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам POWERFULL, тоа е доле кај што пишува еквилајзер, а горниот дел на подесуванје најдов во листата ливинг рум да не треба и тоа.

п.с. и уште еден проблем имам, го приклучив моето двд на компјутер со 5.1 ДТС звучници и кога го тестирам прек усаунд менаџерот ми дава вук само на предните два звучника а кога гледам филм сараундот работи и за игри работи сараундот, што е проблемот тука знае некој?
Опиши ДЕТАЛНО како ти е све поврзано

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ми треба драјвер за Delux Web Camera USB DLV_B01
Тие што ги има на Delux страната неможам да ги слегнам. Доколку некој може да ги слегне од страната не би било лошо да ми ги прати по меил.
iksimkd@gmail.com
Благодарам однапред!

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Имам проблем со еден лаптоп, имено Dell Inspiron 5010. Му имав инсталирано Win 7 32 bit. Лаптопов доста често му се случува сам од себе да закочи целосно, дали при мозила пуштена, iTunes, AIMP или било што друго, знае дури ни на Ctrl-Alt-Delete да не реагира, за по некое време, сам да се откочи како ништо да не било.
Барам помош, немам врска до што можи да биди проблемов. Дали е до виндовсот, драјвери (сите ги симнав од официјалната dell страница), вирус не ќе е, дали е хардверски проблем?
Помош плиз?

DonJas

Married and Happy
Член од
22 јуни 2008
Мислења
2.651
Поени од реакции
586
имам POWERFULL, тоа е доле кај што пишува еквилајзер, а горниот дел на подесуванје најдов во листата ливинг рум да не треба и тоа.

п.с. и уште еден проблем имам, го приклучив моето двд на компјутер со 5.1 ДТС звучници и кога го тестирам прек усаунд менаџерот ми дава вук само на предните два звучника а кога гледам филм сараундот работи и за игри работи сараундот, што е проблемот тука знае некој?
Го имав истиот проблем со саунд менаџерот ако се работи за Realtek звучна.
Фората е шо самиот менаџер е по троа багосан, доколку сараундот ти работи на се друго освен саундменаџер не се замарај уопште, моуст лајкли нема да го средиш до следен формат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Па поврзано ми е кај двд - то audio in а на компјутерот во товорот за звуцниците она зеленото по боја
Тоа не е сараунд.

Ти си направил место звукот да го вадиш на звучки од 150 ден. или наместо слушалки, да слушаш преку звучките на DVD. Толку.

Пак, тоа не е сараунд.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Тоа не е сараунд.

Ти си направил место звукот да го вадиш на звучки од 150 ден. или наместо слушалки, да слушаш преку звучките на DVD. Толку.

Пак, тоа не е сараунд.
Епа како да направам сараунд?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Епа како да направам сараунд?
1. Оптички кабел од РС до појачало што има сараунд (во твојов случај тоа е DVD)
2. Коаксијален кабел од РС до појачало што има сараунд (во твојов случај тоа е DVD)
3. Со сплитери за банана џекови директ од звучна (па во појачало)
.........

За џековите кој каде, можеш по ова да се ориентираш.

Или викни некој дома што се разбира во појачала, звучки, компутери....

Можеш и од тука да научиш нешто.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Odednas nemozam da pristapam na internet preku mozilla, internet explorel i google chrome. Internet imam no nemozam da otvoram nitu edna web strana preku internet prebaruvacite. Inace imam windows XP. Resenie??????

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Odednas nemozam da pristapam na internet preku mozilla, internet explorel i google chrome. Internet imam no nemozam da otvoram nitu edna web strana preku internet prebaruvacite. Inace imam windows XP. Resenie??????
Имаш фатено многу интересен спајвер, ти додава proxy сервер на пребарувачите и неможеш да сурфаш.Оди во Firefoxo и промени ги поставките за proxy сервер.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Имаш фатено многу интересен спајвер, ти додава proxy сервер на пребарувачите и неможеш да сурфаш.Оди во Firefoxo и промени ги поставките за proxy сервер.
Sredeno fala mnogu!!!!!!!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Може и моиве прашања се глупи ама...да си прашам :)
според што се гледа дека имаш интернет и
дали си ресетирал модем (или исклучил извесно време од струја), рутер, дали си рестартирал пц и дали си пробал да исчистиш кеш колачиња на браузерите и дали го имаш скенирано компјутерот од евентуално некој интрудер (тројанец, спајвер,...). Ова би биле онака основните чекори доколку не може да се сурфа.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ќе одам по ред на секое прашање.
Интернет можеш да видиш дали имаш, прво со проверување дали воопшто имаш ip адреса(RUN>CMD>IPCONFIG/ALL), па потоа пингаш познат домејн или IP адреса(RUN>CMD>PING), бркаат работа и ДНС серверите на телеком.

Рутерот се проверува во поставките, колку има UP TIME или нешто слично, пошто на секој е различно.
Компјутер се гледа дали се ресетирал во EVENT VIEWER, со пратење на систем логот.
Кеш колачиња најдобро се проверуваат во C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temporary Internet Files (доколку е полно со cookie фајлови, тогаш сеуште има.)
Дали си направил скен се гледа во Антивирусниот програм што го користиш, како ставка Last Scan или нешто слично.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
1. Оптички кабел од РС до појачало што има сараунд (во твојов случај тоа е DVD)
2. Коаксијален кабел од РС до појачало што има сараунд (во твојов случај тоа е DVD)
3. Со сплитери за банана џекови директ од звучна (па во појачало)
.........

За џековите кој каде, можеш по ова да се ориентираш.

Или викни некој дома што се разбира во појачала, звучки, компутери....

Можеш и од тука да научиш нешто.

друже ама гледај што пишува -

With a Surround-based setup, you have the option of using either a single digital interconnect or a series of analog interconnects.

Јас сум сега поврзан на analog interconnects. Ова го направив затоа што -

if you plan to listen to 5.1 encoded Windows Media Audio (WMA) files or watch Windows Media High Definition Video (WMV-HD) DVDs, I would recommend using the analog-based connection.

кога пуштав блу реј филмови звук немав на дигитален тук усамо на аналоген, значи како може ти сега да ми викаш дека јас немам сараунд кога сите 5 звучници и вуфер работат додека гледам филм или играм игри?

Kajgana Shop

На врв Bottom