Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Vidi si kolku procesi imas i skini go toj so te koci i ke se ubrza posle si pisuvas msconfig u run i go naogas vo samo podiganje i go kines i od tamu i teras

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Од кога ми е форматиран компјутерот иам проблеми.Хард Дискот С има 17 гига бајти,а во Д 56 гигабајти,во С имам 168 мегабајти слобофно а Д 16 гигабајти.Скам 8 гига да префрлам во С односно,С да има 26 гига,а Д 48 гига.Помош ве молам

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Од кога ми е форматиран компјутерот иам проблеми.Хард Дискот С има 17 гига бајти,а во Д 56 гигабајти,во С имам 168 мегабајти слобофно а Д 16 гигабајти.Скам 8 гига да префрлам во С односно,С да има 26 гига,а Д 48 гига.Помош ве молам
Мислам дека неможе без формат т.е. со самиот формат ке си избереш како ке ги поделиш партициите.(а може и има некоја програма за без формат :toe:)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Пробај со Partition Manager

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.464
Поени од реакции
6.791
двд драјвот не ми работи!
не се појавува во мај компјутер и кога ке ставам цеде не го отвара!
воопшто го нема како да не постои!
кога ставам цеде се слуша дека цедето врти, а во device manager го отворам вика дека постои и дека работи!
пробав со update ми вика дека е најнова верзија, пробав да го избришам и наново да го инсталирам ама пак истиот проблем!
мислев дека е заради алкохол програмата ја избришав и пак не се појавува!
помош нешто чаре???

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
кога ставам цеде се слуша дека цедето врти, а во device manager го отворам вика дека постои и дека работи!
пробав со update ми вика дека е најнова верзија, пробав да го избришам и наново да го инсталирам ама пак истиот проблем!
помош нешто чаре???
Да пробаш да ги извадиш каблите и повторно да ги вметнеш (ако немаш гаранција) и/или во device manager да избришеш и да рестартираш да ги пронајде и да ги инсталира повторно драјверите па да видиш дали ќе се среди...

M

Mr.InF3ction

Гостин
Не ми помогна.
како не ти помогна? нема тука што

отвараш програмата... најпрво... намалуваш Local Disk D..
тоа се прави со десен клик Resize и од левата страна ја буткаш кон десната страна како во сликата :

одкако ќе оставиш празен простор кој што сакаш да го префрлиш во Ц....десен клик на Local Disk C: ... Resize... и ја влечеш кон десната страна т.е целото празно место..

и за крај само Apply .. ќе рестартираш ... и се треба да биде ок..можеби ќе потрае десетина минути поместувањето да податоците во Local Disk D но за крај ќе го имаш тоа што го сакаш...повеќе простор во Locak Disk C

помош нешто чаре???

од кога ти е така? да не си инстарирал нов оперативен систем? зш јас го имав истиот проблем само во Windows Vista™ .. а со XP и Win Vista SP1+ и Win 7 го немам... сепак пробај како што кажа Junkie ... или ресетирај биос..

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.464
Поени од реакции
6.791
Да пробаш да ги извадиш каблите и повторно да ги вметнеш (ако немаш гаранција) и/или во device manager да избришеш и да рестартираш да ги пронајде и да ги инсталира повторно драјверите па да видиш дали ќе се среди...
под гаранција е не смеам да фаќам позади!
а пробав со device manager го избришав драјверот рестартирав и се инсталира самото кога ке се пушти компјутерот и пак го нема!
проблемов го немаше до пред една недела а во меѓувреме немам ништо инсталирано!

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
od kaj da simnam sticky gadgeti za wiln7?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
помош нешто чаре???
Во BIOS-от ке наместиш AUTO, изгледа у ти е исклучено и за тоа не ти го јавува

I

InF3cTeD

Гостин
помош нешто чаре???
пробај систем ристор неколку дена наназад или пробај со registry mechanic

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Незнаев кај да го поставам прашањево...па еве тука..
Како да напраам дуал боот на компјутеров?
Имам две партиции, и сеа на првата ми е windows 7, а на втората инсталирав XP.
Како да направам на старт да можам да изберам меѓу овие два OS
Сега по дифулт ми е XP (от кога го инсталирав XP-то):uvo:

M

Mr.InF3ction

Гостин
Незнаев кај да го поставам прашањево...па еве тука..
Како да напраам дуал боот на компјутеров?
Имам две партиции, и сеа на првата ми е windows 7, а на втората инсталирав XP.
Како да направам на старт да можам да изберам меѓу овие два OS
Сега по дифулт ми е XP (от кога го инсталирав XP-то):uvo:
EasyBSD ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom