Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
не знам дали тука или во хардвер требаше али ајт ќе прашам тука
денеска стравив интернет во другиот компјутер што го имам дома со рутер... и сега ме интересира дали може да го лимитирам трансферот во тој компјутер преку рутерот ? или на друг начин?
ако има некој начин ве молам кажете детално како се прави или ако има софтвер дајте линк нешто

Како да го тргнам ова што излегува при стартување на windows? Веројатно е останато од некоја претходно инсталирана програма и останат е само фајлот, ама не го покажува, не е ни hidden, еве што излегува:

70169994.jpg

па иди во run>msnconfig>Startup и види таму најди mp3plugin.. или некој процес што стартува од MYWEBS фолдерот.. унштиклирај ги тие и рестартирај ,.. би требало да не се појави повторно

E aj сега што е проблемот?!
Во C дискот немав слободно, ја избришав кантер од C диск-от од таму и од Revo избришав, и пак имав 10MB free..
Што е работата?

па иди во run>msnconfig>Startup и види таму најди mp3plugin.. или некој процес што стартува од MYWEBS фолдерот.. унштиклирај ги тие и рестартирај ,.. би требало да не се појави повторно

:pos2: не е MSNconfig туку msconfig a плагинот е m3 а не mp3plugin.:helou:

@ walker girl: Tоа ти се јавува пошто го немаш тој фајл значи си го избришалa некако,џабе го бараш во компјутер, види на нет најди од која програма е фајлот. :smir:

E aj сега што е проблемот?!
Во C дискот немав слободно, ја избришав кантер од C диск-от од таму и од Revo избришав, и пак имав 10MB free..
Што е работата?

Ако си ја избришал рачно ти стои уште во канта, а кантата се наоѓа во C и затоа не ти се ослободило место :wink:

Абе кантата не можам да ја најдам никаде..

Vaka sea ....

Odi desen klik ..odberi Properties

Pa klikni na Desktop

Odi poslem na Customize Desktop tamu e ikonata za recycle bin

klikni na nejze i odi na [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Restore Default

i sredeno e .......................................
[/FONT]

Vaka sea ....

Odi desen klik ..odberi Properties

Pa klikni na Desktop

Odi poslem na Customize Desktop tamu e ikonata za recycle bin

klikni na nejze i odi na [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Restore Default

i sredeno e .......................................
[/FONT]
Е пак имам 11 МB...:vozbud:

Брат незнам ништо, имаше две канти и на двесте стискав тоа што рече и ништо..
Ај ти пишав порака.

@ walker girl: Tоа ти се јавува пошто го немаш тој фајл значи си го избришалa некако,џабе го бараш во компјутер, види на нет најди од која програма е фајлот. :smir:

Кај една другарка го јавуваше, не кај мене, не знам што правела ама веројатно ќе го носи на формат зашто има и некои други проблеми. Фала ви сепак. :smir:

Е пак имам 11 МB...:vozbud:

Оди во Add/Remove Programs и избриши уште нешто што зафаќа барем над 100 MB (гледај да е инсталирано во C). Ако ти се ослободи место, значи се е во ред, треба само да ослободуваш место.

Ако не, properties на С, па таму во TOOLS табот мислам се викаше, и одбери го тоа ERROR CHECKING и штиклирај ги тие 2 опции што ти ги нуди. Направи рестарт за да почне оправањето, остај го нека заврши, треба да е решен проблемот.

пред некое време направив унистал на мојот windows live messenger 8.5 за да инсталирам понова верзија 2009 .. на таа верзија неможев да се пуштам (имаше некаков ерор) и ја избришав и кога сакам да ја инсталирам повторно старата ми вика дека имам понова верзија во пц-то ... фората е во тоа што е поврзано со windows live messengerot избришав и од CP и рачно во C:\ и никако неможам да инсталирам било каков мсн на мојот пц ... симинјав милијарда верзии на мсн-а стари нови ништо неможам да инсталирам :toe:

друг проблем е што неможам да ја отворам страната на microsoft
од кај нет кафе се отвара се е ок , кај мене дома не ми ја отворило никад :nesum:

било каков совет е добредојден
фала :nesum:

некаква идеа ???
или одма да одам со формат :nesum::zid:

This action is only valid for products that are currently installed!

и никако да инсталирам мсн !:nesum:

фала многу во секој случај

Оди во Add/Remove Programs и избриши уште нешто што зафаќа барем над 100 MB (гледај да е инсталирано во C). Ако ти се ослободи место, значи се е во ред, треба само да ослободуваш место.

Ако не, properties на С, па таму во TOOLS табот мислам се викаше, и одбери го тоа ERROR CHECKING и штиклирај ги тие 2 опции што ти ги нуди. Направи рестарт за да почне оправањето, остај го нека заврши, треба да е решен проблемот.
Не го прочитав постот но Manga ми помогна..
Во секој случај фала:smir:

Можеби за друг пат ке ми треба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom