Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Zdravo na site imam eden (moze da se kaze) problem koga rezam DVD cds.Mi veli dali sakam da rezam nekakva multisesija:
BURN MULTISESION ANYWAY
BURN WITHOUT MULTISESION

sto e toa multisesija dali moze da mi kaze nekoj i dali treba da BURN MULTISESION koga snimam igri ili filmovi.
pozdrav i blagodaram odnapred.
Кога режаш со Multisesion, го оставаш цедето "отворено" т.е. ако има уште слободен простор, после тоа можеш пак да режаш на него (на слободниот простор), а ако не ти е Multisesion, тогаш и да срежаш нешто од 1 МВ, после тоа цедето ќе има 1 МВ и крај, неможеш ништо друго да му доставиш.

С

Спенсер

Гостин
вака...незнам како но ми ја нема иконата од интернет експлорел...користам опера и не ми треба,али сега ми затреба ИЕ...идам на срч, не наоѓа..го наоѓа фолдерот али не и иконата...како да го стартувам ИЕ??? инсталирав пак, пак нема иконка...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
вака...незнам како но ми ја нема иконата од интернет експлорел...користам опера и не ми треба,али сега ми затреба ИЕ...идам на срч, не наоѓа..го наоѓа фолдерот али не и иконата...како да го стартувам ИЕ??? инсталирав пак, пак нема иконка...
И на старт менито ти го нема ИЕ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
никаде го нема....а морам со него да отворам нешо...
Гледам по форумов за софтвер дека си правиш експерименти..почесто:helou:

Да не случајно си го „деинсталирал’’ од add remove windows components или пак со некоја од програмите за tweak си дал забрана за негово користење....во секој случај пробај....стави инсталационо ЦД во add remove windows components провери дали ИЕ ти е отштиклиран, ако е штиклирај го ...ок...па види што ќе стане....

Ај дај ми слика од....
C:\Program Files\Internet Explorer

има ли таму...

iexplore ...kb application

С

Спенсер

Гостин
Гледам по форумов за софтвер дека си правиш експерименти..почесто:helou:

Да не случајно си го „деинсталирал’’ од add remove windows components или пак со некоја од програмите за tweak си дал забрана за негово користење....во секој случај пробај....стави инсталационо ЦД во add remove windows components провери дали ИЕ ти е отштиклиран, ако е штиклирај го ...ок...па види што ќе стане....

Ај дај ми слика од....
C:\Program Files\Internet Explorer
аууу звер си *чоече* (од к-15 шо викаше еден кандитат:pos2:)...
нашрајв како болдираното и сега се појави во старт мени...фала многу!

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
malce pomos okolu ova:
Zna4i mi paga mnogu konekcijata i se javuvam tamu da prasam dali e do niv ili nesto e do mene, mi vikaat da ne imam virusi vo pc-to...itn
Napraviv format na pc-to ama nisto okolu toa...

Ako moze malce pomos okolu ova...:nesvest:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
malce pomos okolu ova:
Zna4i mi paga mnogu konekcijata i se javuvam tamu da prasam dali e do niv ili nesto e do mene, mi vikaat da ne imam virusi vo pc-to...itn
Napraviv format na pc-to ama nisto okolu toa...

Ako moze malce pomos okolu ova...:nesvest:
Каков интернет имаш? Како ти е повржан модемот? Паѓа ли кога креваш слушалка на телефонот?

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Имам проблем со еден компј. кога го вклучам во биосот пишува вака:
(Има горе текст која верзија е биосот ... )

Checking NVRAM ..

И така тоа стои во место. По 1 час нема промена. btw. Комјутерот е P4 1,4 GHz и е од 2002 год. Има ли спас ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

Checking NVRAM ..

И така тоа стои во место. По 1 час нема промена. btw. Комјутерот е P4 1,4 GHz и е од 2002 год. Има ли спас ?
Мислам дека е ова наменето за Хардвер, но ако немаш гаранција на машината пробај следново, да ги смениш стиковите рам меморија, џамперите да ги промениш (доколку го можеш ова) или ако знаеш да пробаш да го ресетираш биосот преку матичната тука
Или дури овој проблем може да се јави од вируси.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Checking NVRAM ..

Ако се разбираш малку во хардвер, отвори го компјутерот и на матичната ќе побараш батерија, иста како за рачен часовник, малку поголема. Извади ја, почекај минута-две и врати ја пак. Види што ќе биде.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
како може да му пратам на брат ми во Англија Офис,може некако да ми помогнете,пробав со една страна www.phazeddl.com,ama не го симнува последниот дел од истиот,?:jaj:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
како може да му пратам на брат ми во Англија Офис,може некако да ми помогнете,пробав со една страна www.phazeddl.com,ama не го симнува последниот дел од истиот,?:jaj:
Пробај со катз.цд (на латиница).
Прати му линк од таму, нека си спушти он Office.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
еј ајде ако може некои да ми даде линк за download на Windows XP

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom