Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Vaka, na sred instalacija na windows komp se isklucuva. Linux se instalira bez problemi i sea maka macam so nego. Znaci ne e problemot do cd-to so windows, probav da go instaliram od 3 razlicni cd-inja.
Ako nekoj znae dali bi mozel da e problemot do hard diskot, do maticnata, do memorijata, do nesto drugo, ve molam pisete.

I btw nekoj ako znae kaj bi mozela da ja odnesam centralata na proverka u Skopjevo, po moznost u Kisela Voda, od prilika cena, i od prilika kolku vreme ke mi go zadrzat (od interes mi e sto pobrzo da mi go vratat, mi treba za ucenje).

Vaka, na sred instalacija na windows komp se isklucuva. Linux se instalira bez problemi i sea maka macam so nego. Znaci ne e problemot do cd-to so windows, probav da go instaliram od 3 razlicni cd-inja.
Ako nekoj znae dali bi mozel da e problemot do hard diskot, do maticnata, do memorijata, do nesto drugo, ve molam pisete.

I btw nekoj ako znae kaj bi mozela da ja odnesam centralata na proverka u Skopjevo, po moznost u Kisela Voda, od prilika cena, i od prilika kolku vreme ke mi go zadrzat (od interes mi e sto pobrzo da mi go vratat, mi treba za ucenje).

Бидјеќи ти се инсталирал друг оперативен и си немала проблем не верувам дека е до рам/хард диск.
Најверојатно ти прегрева можеби од прашина во кулери и поради одредена температура во биос кога ќе надмине се исклучува.
Вака тешко е да се каже, но најдобро би било да го однесеш на сервис.
За сервис е препорачливо од таму од каде што ти е купена машината :helou:

Најверојатно самиот тракер е fake или пробај вака десен клик па Manual Hash Check
Ова е помош за програмата инаку забранети се торенти :)
еден другар дојде кај мене дома и ми кажа дека ми било до виндоусот, значи треба да го форматирам
е сега
можно ли е некако да го преместам јас делот шо торентот ми го симнал во друга партиција и после форматирањето да го досимнам, зошто имам 99.7% симнато и ми фалат уште само 10мб, не ми се даваат пак 3.36гб над лимит оидам секој месец

еден другар дојде кај мене дома и ми кажа дека ми било до виндоусот, значи треба да го форматирам
е сега
можно ли е некако да го преместам јас делот шо торентот ми го симнал во друга партиција и после форматирањето да го досимнам, зошто имам 99.7% симнато и ми фалат уште само 10мб, не ми се даваат пак 3.36гб над лимит оидам секој месец

Mozes. Procepkaj na desen klik na torentot u programata i idi na change file location, namesti vo particijata so nema da ja formatiras, i iskopiraj go veke simnatoto tamu. Potoa otkoga ke formatiras, prefrli go pak vo formatiranata particija i idi change location.
Se nadevam deka pomognav.

Kako да го избришам Интернет Експлорер ... и дали ке има некакви последици на софтверот од тоа ?

Ај ке ве замолам за помош дека стварно незнам што да правам.
На лап топот преинсталиравме Windows 7!И сега неможам да гледам видеа.Страници како youtube и слично ми се апсолутно не достапни.Вели дека треба да симнам Adobe Flash Player, но не успева.Ке се симне програмата и неможе да се отвори.
Чаре?!

Care ...odi na filehipo i imas flash player za IE i non IE (internet explorer ) zatvori gi site krenati brosweri i instaliraj.... ne bi trebalo da imas problem

Ај ке ве замолам за помош дека стварно незнам што да правам.
На лап топот преинсталиравме Windows 7!И сега неможам да гледам видеа.Страници како youtube и слично ми се апсолутно не достапни.Вели дека треба да симнам Adobe Flash Player, но не успева.Ке се симне програмата и неможе да се отвори.
Чаре?!
а зашо не стаиш FireFox...? (станав ко кулзрок со сафари-то)...

Имам еден проблем снимив еден програм арно ама менито му е на македонска поддршка а кај мене го појавува тоа со прашалници како да направам да прочитам што пишува ???:smir:

Имам еден проблем снимив еден програм арно ама менито му е на македонска поддршка а кај мене го појавува тоа со прашалници како да направам да прочитам што пишува ???:smir:

Преинсталирај го ако има на англиски не треба да ти прави проблем.

Control Panel > Regional and Language > Advanced, тука намести Macedonian :smir:

Ок, проблемот не е ни во линкот ни во нешто друго.Пробав да симнам најобичен програм ,програмот се симнува..идам десен клик, Open како опција ми е напишана со сиви букви, што значи дека неможам да го отворам.Користам Мозила.Оперативен систем Windows 7.ке се најде ли јунак да ја опраи работава?:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom