Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Vaka, na sred instalacija na windows komp se isklucuva. Linux se instalira bez problemi i sea maka macam so nego. Znaci ne e problemot do cd-to so windows, probav da go instaliram od 3 razlicni cd-inja.
Ako nekoj znae dali bi mozel da e problemot do hard diskot, do maticnata, do memorijata, do nesto drugo, ve molam pisete.

I btw nekoj ako znae kaj bi mozela da ja odnesam centralata na proverka u Skopjevo, po moznost u Kisela Voda, od prilika cena, i od prilika kolku vreme ke mi go zadrzat (od interes mi e sto pobrzo da mi go vratat, mi treba za ucenje).

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Vaka, na sred instalacija na windows komp se isklucuva. Linux se instalira bez problemi i sea maka macam so nego. Znaci ne e problemot do cd-to so windows, probav da go instaliram od 3 razlicni cd-inja.
Ako nekoj znae dali bi mozel da e problemot do hard diskot, do maticnata, do memorijata, do nesto drugo, ve molam pisete.

I btw nekoj ako znae kaj bi mozela da ja odnesam centralata na proverka u Skopjevo, po moznost u Kisela Voda, od prilika cena, i od prilika kolku vreme ke mi go zadrzat (od interes mi e sto pobrzo da mi go vratat, mi treba za ucenje).
Бидјеќи ти се инсталирал друг оперативен и си немала проблем не верувам дека е до рам/хард диск.
Најверојатно ти прегрева можеби од прашина во кулери и поради одредена температура во биос кога ќе надмине се исклучува.
Вака тешко е да се каже, но најдобро би било да го однесеш на сервис.
За сервис е препорачливо од таму од каде што ти е купена машината :helou:

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
Најверојатно самиот тракер е fake или пробај вака десен клик па Manual Hash Check
Ова е помош за програмата инаку забранети се торенти :)
еден другар дојде кај мене дома и ми кажа дека ми било до виндоусот, значи треба да го форматирам
е сега
можно ли е некако да го преместам јас делот шо торентот ми го симнал во друга партиција и после форматирањето да го досимнам, зошто имам 99.7% симнато и ми фалат уште само 10мб, не ми се даваат пак 3.36гб над лимит оидам секој месец

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
еден другар дојде кај мене дома и ми кажа дека ми било до виндоусот, значи треба да го форматирам
е сега
можно ли е некако да го преместам јас делот шо торентот ми го симнал во друга партиција и после форматирањето да го досимнам, зошто имам 99.7% симнато и ми фалат уште само 10мб, не ми се даваат пак 3.36гб над лимит оидам секој месец
Mozes. Procepkaj na desen klik na torentot u programata i idi na change file location, namesti vo particijata so nema da ja formatiras, i iskopiraj go veke simnatoto tamu. Potoa otkoga ke formatiras, prefrli go pak vo formatiranata particija i idi change location.
Se nadevam deka pomognav.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
Kako да го избришам Интернет Експлорер ... и дали ке има некакви последици на софтверот од тоа ?

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ај ке ве замолам за помош дека стварно незнам што да правам.
На лап топот преинсталиравме Windows 7!И сега неможам да гледам видеа.Страници како youtube и слично ми се апсолутно не достапни.Вели дека треба да симнам Adobe Flash Player, но не успева.Ке се симне програмата и неможе да се отвори.
Чаре?!

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
Care ...odi na filehipo i imas flash player za IE i non IE (internet explorer ) zatvori gi site krenati brosweri i instaliraj.... ne bi trebalo da imas problem

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ај ке ве замолам за помош дека стварно незнам што да правам.
На лап топот преинсталиравме Windows 7!И сега неможам да гледам видеа.Страници како youtube и слично ми се апсолутно не достапни.Вели дека треба да симнам Adobe Flash Player, но не успева.Ке се симне програмата и неможе да се отвори.
Чаре?!
а зашо не стаиш FireFox...? (станав ко кулзрок со сафари-то)...

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Имам еден проблем снимив еден програм арно ама менито му е на македонска поддршка а кај мене го појавува тоа со прашалници како да направам да прочитам што пишува ???:smir:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Имам еден проблем снимив еден програм арно ама менито му е на македонска поддршка а кај мене го појавува тоа со прашалници како да направам да прочитам што пишува ???:smir:
Преинсталирај го ако има на англиски не треба да ти прави проблем.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Control Panel > Regional and Language > Advanced, тука намести Macedonian :smir:

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Ок, проблемот не е ни во линкот ни во нешто друго.Пробав да симнам најобичен програм ,програмот се симнува..идам десен клик, Open како опција ми е напишана со сиви букви, што значи дека неможам да го отворам.Користам Мозила.Оперативен систем Windows 7.ке се најде ли јунак да ја опраи работава?:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom