Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ја имав Ccleaner но не сум забележал дека може да ги поправа регистрите, го користев само како чистач.
Сега ги средив регистрите со него, а тие програми за кои барав клуч ги избришав.
Го средив Pc то :helou:

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Ti pomogna da go resis problemot so go imase?

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Od koj go formatirav PC na sekoi 15-20 min mi se pojavue Win32 Genric Host Prosces error.Znae nekoj so moze da e problemot?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Od koj go formatirav PC na sekoi 15-20 min mi se pojavue Win32 Genric Host Prosces error.Znae nekoj so moze da e problemot?
Close Port 445:
1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:
1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

:helou:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
имам еден мал unsolvable-for-me проблем. Наводно имам симнато цела сезона на Симпсонови и пробав да ја пуштам, но од пуштање ни п нема. После викам ај да го конвертирам во некој од поприфатливите екстензии со any video converter и total video converter но ни тие не сакаат да ја вршат работата. any other soluton?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам еден мал unsolvable-for-me проблем. Наводно имам симнато цела сезона на Симпсонови и пробав да ја пуштам, но од пуштање ни п нема. После викам ај да го конвертирам во некој од поприфатливите екстензии со any video converter и total video converter но ни тие не сакаат да ја вршат работата. any other soluton?
Од кај ги симна?
Што фајлови се?
Ги проба ли на друг РС?
Ги имаш ли најновите кодеци?
Ги проба ли на DVD Player?

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze probaj flv pleer toj treba da ti zavrsi rabota. Sega gi praat pomalce prostor da fakaat i zatoa smo so nego on ima vnatre implementirano ti edni posebni kodeci i otvara a isto moze da probas so kristal pleer ili real pleer i tie imaat takvi kodeci. Ako ne mozes da go resis pisi koja ekstaenzija e i ke ti kazam resenie pozdrav

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пиши ја екстенцијата .нешто на google и ќе добиеш информации.
Како што напомена @Cak flv или vlc плеерите отвараат скоро се.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.729
Поени од реакции
13.468
Проблемот е што е .avi - една најобична екстензија. Можеби како што рече Корун се работи за немање на соодветен кодек. Може некој д ми достави линк по пп за најновите? Thanks in advance:)
BTW пробани се на двд плеер но со никаков резултат, иако некогаш некои фајлови на плеерот не се пуштаат а на ПСто најнормално си функционираат.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Проблемот е што е .avi - една најобична екстензија. Можеби како што рече Корун се работи за немање на соодветен кодек. Може некој д ми достави линк по пп за најновите? Thanks in advance:)
BTW пробани се на двд плеер но со никаков резултат, иако некогаш некои фајлови на плеерот не се пуштаат а на ПСто најнормално си функционираат.
Пратени кодеци

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
*.mkv фајлови со кој програм е најдобро да ги отварам.. ама да можам и превод да вметнам како во BS Player.. фала

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
*.mkv фајлови со кој програм е најдобро да ги отварам.. ама да можам и превод да вметнам како во BS Player.. фала
Исто можеш и со VLC Player тој е еден од најдобрите плеери на нет отвара скоро се вклучувајќи и хд (.mkv)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom