Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Z

ZeroStyle

Гостин
За гледање филмови го користам MV2 player. До сега не сум имал проблеми со превод и сл.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Луѓе имам проблем за кој што не знаев дека постои...Случајно отворив во Disk Managemant и видов дека имам 20гб партиција на која што нема ништо а не ми ја покажува ни во My Computer. Пробав да ја избришам од тука ама неможам ми дава само New Logical Drive и Help. Како да ја избришам? Благодарам однапред

Attachments

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Луѓе имам проблем за кој што не знаев дека постои...Случајно отворив во Disk Managemant и видов дека имам 20гб партиција на која што нема ништо а не ми ја покажува ни во My Computer. Пробав да ја избришам од тука ама неможам ми дава само New Logical Drive и Help. Како да ја избришам? Благодарам однапред
Немаш партиција туку имаш само празен непартициониран простор на екстендет партицијата, убаво ти вика виндовсот да ти направи уште една логичка партиција.

Значи за крај...нема што да бришеш..или нов логички диск или припои ги кон D

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Немаш партиција туку имаш само празен непартициониран простор на екстендет партицијата, убаво ти вика виндовсот да ти направи уште една логичка партиција.

Значи за крај...нема што да бришеш..или нов логички диск или припои ги кон D
Ама финтата е што несакам уште една партиција не ми треба, сакам овие 20гб да ги вратам на партицијата D затоа што од неа тие 20гб се земени...Сакам пак да ги вратам на D...Има ли начин?:helou:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ама финтата е што несакам уште една партиција не ми треба, сакам овие 20гб да ги вратам на партицијата D затоа што од неа тие 20гб се земени...Сакам пак да ги вратам на D...Има ли начин?:helou:
аЈ СО НАЈБЕЗБОЛНИОТ НАЧИН.....
...пошто во Ц имаш доволно простор..се што ти е во Д привремено префрли во Ц...
..потоа...по сликата....избриши го Д..па потоа пак формирај го Д но овој пат со целиот слободен простор..
....за крај..пак врати си ги работите во Д

..има и посебни програми за ова Pаrtition Magic но во твојот случај може и без него.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
аЈ СО НАЈБЕЗБОЛНИОТ НАЧИН.....
...пошто во Ц имаш доволно простор..се што ти е во Д привремено префрли во Ц...
..потоа...по сликата....избриши го Д..па потоа пак формирај го Д но овој пат со целиот слободен простор..
....за крај..пак врати си ги работите во Д

..има и посебни програми за ова Pаrtition Magic но во твојот случај може и без него.

хаха само што го направив ова, еве сега повторно ми се копираат фолдерите од ц на д и тие 20гига се вратија на д-то...ми текна дека вака можеби ќе можам да го средам. во секој случај ти благодарам...:helou::smir:

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Најверојатно ќе купувам лаптоп, и ме интересира што е разликата помеѓу Inter Core 2 Duo Processor и Inter Centrino Processor?

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Pomos drugari mi treba programov za u Petok polagam :vozbud:
Se raboti za programot SolidWorks 2007, imam problem !!!
Eve vo slikive e prikazan problemov:

Pomagajte ve molam, soveti ....... za problemov

Attachments

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Pomos drugari mi treba programov za u Petok polagam :vozbud:
Se raboti za programot SolidWorks 2007, imam problem !!!
Eve vo slikive e prikazan problemov:

Pomagajte ve molam, soveti ....... za problemov
Проба со тоа што ти е на втората слика CHECK ONLINE FOR A SOLUTION AND CLOSE THE PROGRAM??????????

D

DeviL_32`

Гостин
Дечки ај малце помош ако може...кога работам на програмата хип хоп иџеј 3 и 4, ќе ми се појаве енд процес...а програмата нормално си работи нема никаков проблем :toe:

Inspektorat

www.guliver_tip.bloger.hr
Член од
22 август 2008
Мислења
95
Поени од реакции
0
Pomos

Luge aj kazete mi sto e ova i kako mozam da go trgnam koga go ukluciv kompjuterov mi se pojavi ova i ne se trga od pozadina pozz!

Attachments

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Luge aj kazete mi sto e ova i kako mozam da go trgnam koga go ukluciv kompjuterov mi se pojavi ova i ne se trga od pozadina pozz!
Windows-от не ти е легален. :) По пп имаш genuine key. Барај на google како да го промениш key-от. :smir:

(имам пишано и некоја страна назад во темава, I think)

I

InF3cTeD

Гостин
има и еден друг начин и немора да менува key.....еве како

1. Lauch Windows Task Manager-(ctrl+alt+delete)
  2. End wgatray.exe process in Task Manager.
  3. Restart Windows XP in Safe Mode.
  4. Delete WgaTray.exe from c:\Windows\System32.
  5. Delete WgaTray.exe from c:\Windows\System32\dllcache.
  6. Lauch RegEdit-start>run>regedit
  7. Browse to the following location:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
    Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
  8. Delete the folder ‘WgaLogon’ and all its contents
  9. Reboot Windows XP.
ја кај еден другар овака го средив и му нема направено проблеми веќе пола година

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom