Види вака:А кога не можам да го избришам, барем може ли да направам да не ми се појавува на Старт Уп туку директно да ми се подига компјутерот од мојот Усер?
Се сомневаш на вируси, но ако воопшто неможеш да го вклучиш најверојатно ќе да е некој хардверски проблем. За почеток пробај со друга рам меморија...baram sovet,kompjuterot ne mozam voopsto da go vklucam mi se restartira sam,pa dali znae nekoj procedura za da go vklucam,se somnevam na virusi
Фала, Аце:smir:Види вака:
- Log on as Administrator, or as a user with administrator permissions.
- Right-click My Computer, and then click Manage.
- In the left pane, expand the Local Users and Groups node, and then click Users.
- In the right pane, double-click the Administrator account.
- On the General tab, select the Account is disabled check box, and then click OK.
- Quit the Computer Management console. The new setting take effect the next time you attempt to log on to this computer.
Се сомневаш на вируси, но ако воопшто неможеш да го вклучиш најверојатно ќе да е некој хардверски проблем. За почеток пробај со друга рам меморија...
Кога се рестартира? Влегуваш во оперативен систем? Кажи ни повеќе детали.baram sovet,kompjuterot ne mozam voopsto da go vklucam mi se restartira sam,pa dali znae nekoj procedura za da go vklucam,se somnevam na virusi
Ima edna opcija Automatically Restart on System Failure na desen klik na MyComputer pod Startup and Recovery i nazalost kaj tebe e ukljuceno zatoa taka ti pravi ali ako nemozes ni so SafeMod da vlezes da go destikliras ke treba Repair da napravis so XPCDto....e sea imase finta kako da ti ostanat programite da nemoras sve nanovo da instaliras tuku samo da gi sredi sistemskite fajlovi.....neso bese ne se izbirase odma R za recovery tuku eden cekor posle toa izbriras R neso taka bese, ali apdejtite ke ti se izbrisat ke ti go vrati u faza ko so ti e Cdto.Probaj prvo scandisk dali ke zavrsi rabota, verovatno diskot neso ti e zeznat.voopsto ne go pokazuva operativniot sistem,pocnuva so polnenje i se restartira,preku safe mode se slucuva isto zatoa se somnevam na virus,unisteni se fajlovi od oper.sistem
bato,ovde voopsto ne se podiga operativniot sistem a kamo li da dojdam do nekoja druga opcija:smir:Ima edna opcija Automatically Restart on System Failure na desen klik na MyComputer pod Startup and Recovery i nazalost kaj tebe e ukljuceno zatoa taka ti pravi ali ako nemozes ni so SafeMod da vlezes da go destikliras ke treba Repair da napravis so XPCDto....e sea imase finta kako da ti ostanat programite da nemoras sve nanovo da instaliras tuku samo da gi sredi sistemskite fajlovi.....neso bese ne se izbirase odma R za recovery tuku eden cekor posle toa izbriras R neso taka bese, ali apdejtite ke ti se izbrisat ke ti go vrati u faza ko so ti e Cdto.Probaj prvo scandisk dali ke zavrsi rabota, verovatno diskot neso ti e zeznat.
Pa zlato toas opcijata so butabilno CD ne ti bega samo mi mirisa deka ni CD nemas pri raka :smir: Safe mod so command prompt i scandisk napravi, valjda do tamu ke stignes bez restartbato,ovde voopsto ne se podiga operativniot sistem a kamo li da dojdam do nekoja druga opcija:smir:
:smir:Pa zlato toas opcijata so butabilno CD ne ti bega samo mi mirisa deka ni CD nemas pri raka :smir: Safe mod so command prompt i scandisk napravi, valjda do tamu ke stignes bez restart
samo format mu e majkata:smir:Pa zlato toas opcijata so butabilno CD ne ti bega samo mi mirisa deka ni CD nemas pri raka :smir: Safe mod so command prompt i scandisk napravi, valjda do tamu ke stignes bez restart
Од кога вака ти прави? АЈ пробај напраи му Систем Ристор!Зошто кога ќе го уклучувам ПЦ-то кај welcome ми се појавува една табела и после кога ќе дојде на дестоп иконите ми се избришани????
Не знам точно од кога...а тоа ситем ристор е да го вратам неколку дена назад? ако е тоа пробав и пак не бива исто е...дај кажи некое друго чареОд кога вака ти прави? АЈ пробај напраи му Систем Ристор!