Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
За песни? рапид, мегаап, нетлоад (не се програми, сервери се)... торент клиент како програм... има доста извори, само овде за линкови тешко, правила, правила....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Превземање - златен јазик имаме...

Ова се 10 најкористени p2p клиенти
1. eDonkey
2. Shareaza
3. WinMX
4. BitTorrent
5. Limewire
6. Morpheus
7. eMule
8. Ares
9. BearShare
10. Kazaa

Јас ти го препорачувам Shareaza ако не сакаш веќе да го користиш Limewire.
Благодарам за Shareaza:smir:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Има ли некој начин да наместам кога ќе симнам некоја песна од BearShare да не ми отвара нов фолдер туку да си ги става песните како порано што беше.

И да прашам зошто вчера симнував преку уторент брзината беше 700 кб/с,
a денес 50 кб/с а исти торент симнувам дали е тоа до брзината на нетот или нешто друго е проблем.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Има ли некој начин да наместам кога ќе симнам некоја песна од BearShare да не ми отвара нов фолдер туку да си ги става песните како порано што беше.
Незнам точно, ама во сетинзите на BearShare би требало да има опција каде да ти се зачувуваат работите кои ги симнуваш, прочекпај низ опциите види што и како...

И да прашам зошто вчера симнував преку уторент брзината беше 700 кб/с,
a денес 50 кб/с а исти торент симнувам дали е тоа до брзината на нетот или нешто друго е проблем.
Имаш повеќе фактори за тоа, али на кратко кажано најглавниот фактор е брзината на нетот.

Јас на телекабел од 3:30h некаде навечер, до 7-8h сабајле симнувам со 800-900kb/s, ама преку ден едвај до 40kb/s стасува брзината на Download :S

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
u zadnje vreme mi se desava problem so grafika,mi se pojavuvaat crveni tocki na bela pozadina,mi se sinuva cela slika na Conquer i mi se koci pc na Warcrat sred igra(spas samo reset)probav so menjanje na monitor,reinstall na driverot,imam zadnji driveri i nisto ne pomaga,
dali nekoj znaes sto ke e ili da mu mavnam format?
eve i linkovi ako nekoj imal ist problem neka kaze?:toe:
http://yfrog.com/6cupmvekep

http://img228.imageshack.us/img228/4069/upmveke.png

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Другари, мал проблем (барем јас така мислам). Кај еден другар му го преинсталираа компјутерот и сега не му ја покажува мрежната картица во Device Manager. Сега мислам да не се е откачил некој кабел при транспорт, или па нешто софтверски е. Ако знае некој што може да му е нека пише.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Другари, мал проблем (барем јас така мислам). Кај еден другар му го преинсталираа компјутерот и сега не му ја покажува мрежната картица во Device Manager. Сега мислам да не се е откачил некој кабел при транспорт, или па нешто софтверски е. Ако знае некој што може да му е нека пише.
Драјвери инсталирај Windowsot не ја препознава, или отвори види дали е наместена да не се извадила од слотот или е па ако е интегрирана на матичната тогаш драјвери треба само

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
Дали инсталирал (под претпоставка дека е onboard мрежна карта) драјвери од цд-то за матичната за неа? Ако не е onboard, секако пак се потребни драјвери. Некои од нив системот не ги препознава, во тој случај подобро е да се инсталираат драјвери од соодветното цд.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
Проблем со Виста... Коа иам укључено ју тјуб не можам да слушам песна на комп и обратно некоја идеа ??? :nesum:

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Проблем со Виста... Коа иам укључено ју тјуб не можам да слушам песна на комп и обратно некоја идеа ??? :nesum:
instaliraj si gi audio driverite ili probaj vo sound menager da ne si staiL na zvuk mute....
a za jutub vidi daLi imas Flash Player instalirano....

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Го имав истиот проблем. Flash Player Reinstall-ирај си го и немаш гајле.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Друже а зошто сакаш да слушаш песна и на Јутуб и на компјутер истовремено, мене не ми е јасно:nesum:

P

Princ

Гостин
Друже а зошто сакаш да слушаш песна и на Јутуб и на компјутер истовремено, мене не ми е јасно:nesum:
Зошто да не сака? Има одреден проблем дечкото и помогни му да го отстрани ако знаеш.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Зошто да не сака? Има одреден проблем дечкото и помогни му да го отстрани ако знаеш.
Ок ок само прашав........инаку ај нека каже што плеер користи и нека го смени да види да не е до плеерот.....и нека каже!!

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Можеби во компјутерот ја нема таа што сака да ја слушне бе друже.:helou:

Инаку со реинстал на flashplayer се ке му се среди. И кај мене немаше звук на интеренет пребарувачот,а на винамп имаше па со реинстал на флеш плеер се среди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom