Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
пратено пп

Може малку помош. Кај еден другар го палиме компјутерот и ги нема иконите.. Нема ни старт лента а не работи ни десен клик. само ctrl alt i del работи. Како може да се реши ова. п.с пробав и safe mode и таму ги нема иконите.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
пратено пп

Може малку помош. Кај еден другар го палиме компјутерот и ги нема иконите.. Нема ни старт лента а не работи ни десен клик. само ctrl alt i del работи. Како може да се реши ова. п.с пробав и safe mode и таму ги нема иконите.
Стисни Win + R и пиши explorer.exe ако е до тоа би требало да се среди, но ќе треба да се средат и други работи за да не се пишува стално тоа на секое стартување на Windows-от.

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
:salut:Зашто кога ке ставам македонски превод на некој филм ми се праи шкљ шкљ а иам македонски фонтови : мак свобода , мак тимес и др :helou:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
:salut:Зашто кога ке ставам македонски превод на некој филм ми се праи шкљ шкљ а иам македонски фонтови : мак свобода , мак тимес и др :helou:
А unicode наместено ти е на МК ?

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Ај малце помош..Го инсталирав Zune Alarm и ми го кочепе пцто многу и реков ај да го uninstal.Му напраив uninstal и пак го има, се зачудив и глеам во старт го нема, влегов во msconfig дали е во startup ама го немаше ни таму, а во add/remove го имаше, зш неќеше обично remove симнав revouninstaler и му акнав delete и го рестартирам пцто и во процеси пак еден процес од zuneto и неке да се исклучи. му мавам end process tree и вика аксес дениед, симнав process terminator и му правам делете и НЕЌЕ МАЈКЕ МУ го напнав поише пати терминате и пак неќе и нека иде да се слика... aj хелп :/ зш нз што да праам друго :nerv:

и во program files го има, пробав со file assasin, некје. обично делете па ич да не збориме :toe: ај помош малце :)

aneta:)

animal lover
Член од
3 јули 2007
Мислења
449
Поени од реакции
13

Иначе ми се појави ова, еднаш веќе го рестартирав компјутерот и го скенираше. И ете сега пред малце пак ми се појави, тоа значи дека вирусот сеуште си е тука. А може и ова да биде проблм што ме исклучува цело време од мсн-от.

П.С.- иначе пак го преинсталирав мсн-от и пак истото ми го прави
Еве сега пред ова со аваст ми се појави вакво известување, и кога идам на delete ми го појавува ова со аваст. Веќе ова со авастот еднаш го направив и не ми помогна.

Attachments

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ај малце помош..Го инсталирав Zune Alarm и ми го кочепе пцто многу и реков ај да го uninstal.Му напраив uninstal и пак го има, се зачудив и глеам во старт го нема, влегов во msconfig дали е во startup ама го немаше ни таму, а во add/remove го имаше, зш неќеше обично remove симнав revouninstaler и му акнав delete и го рестартирам пцто и во процеси пак еден процес од zuneto и неке да се исклучи. му мавам end process tree и вика аксес дениед, симнав process terminator и му правам делете и НЕЌЕ МАЈКЕ МУ го напнав поише пати терминате и пак неќе и нека иде да се слика... aj хелп :/ зш нз што да праам друго :nerv:

и во program files го има, пробав со file assasin, некје. обично делете па ич да не збориме :toe: ај помош малце :)
Види прво во start > run > msconfig > Startup, овде барај ги сите zone alarm процеси, и дештиклирај ги. Направи рестарт, и потоа со Unlocker
да ги избришеш фајловите што останале. Ако и така несака, пробај со system restore.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Пробувам да режам филм. Дали преводот да го ставам во папката VIDEO_TS или треба некоја посебна? Anybody help:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Пробувам да режам филм. Дали преводот да го ставам во папката VIDEO_TS или треба некоја посебна? Anybody help:smir:
А што сакаш да постигнеш со ова?
Режаш DVD филм а пробуваш да ставиш превод за DivX, незнам што ти е поентата...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Иам некој проблем со firefox-от, кога ставам букмаркс или пак си ги лепам страните на firefox за побрз пристап по гасење на пребарувачот и повторно палење ги нема нигде ни во букмаркс ни таму каде што ги залепив.anyone?:smir:
Да не се замараш многу, избриши ја со REVO UNINSTALLER, симни ја пак, инсталирај ја и терај.
Истиот проблем, го избришав со REVO ама после некое време пак почна да ме ебе. ени ајдиа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom