Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Сето ота го направив ама нишо . . . ке мозе некој да ми казе како да го вратам компјутерот за едно 12саати или 1 ден назад ? ? ? извинете сите со ве умарам:nesum:
Пали Run и пиши CMD, ќе ти се отвори еден црн прозор и во него пиши C:\boot.ini и стисни ентер. Треба во нотепад да ти се отвори boot.ini фајлот, тука можеш да наместиш како да ти биде boot loader-от само вака на памет незнам точно како да ти кажам, дека моментално имам само еден оперативен систем инсталирано :S, ако можеш некако со Google да се снајдеш арно, ако не... :toe:

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Пали Run и пиши CMD, ќе ти се отвори еден црн прозор и во него пиши C:\boot.ini и стисни ентер. Треба во нотепад да ти се отвори boot.ini фајлот, тука можеш да наместиш како да ти биде boot loader-от само вака на памет незнам точно како да ти кажам, дека моментално имам само еден оперативен систем инсталирано :S, ако можеш некако со Google да се снајдеш арно, ако не... :toe:
Не му е финтата да го вратам dualboot него да го вратам компјутерот пред да го инсталирам Vistata , ја Vistata више ја избришав ! ! ! :uvo:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Како да направам нова партиција на виста? Пробувам онаму manage.. shrink Ли као беше тоа.. и ми дава да направам партиција од 1 GB а иам 40-50 GB слободни.. help?

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Како да направам нова партиција на виста? Пробувам онаму manage.. shrink Ли као беше тоа.. и ми дава да направам партиција од 1 GB а иам 40-50 GB слободни.. help?

Тоа е барем лесно кога ке инсталираш ке ти се појави слободното место ако немаш ништо до сеа инсталирано и само Vista инсталираш а ако имаш друг OS тоа место 40-50 прво ке му направиш делите а после NEW и стави си таму колку сакаш :toe:

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Тоа е барем лесно кога ке инсталираш ке ти се појави слободното место ако немаш ништо до сеа инсталирано и само Vista инсталираш а ако имаш друг OS тоа место 40-50 прво ке му направиш делите а после NEW и стави си таму колку сакаш :toe:
Па не инсталирам ништо бе..

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
Ако имаш една партиција не гледам зошто не ти дава повеќе од 1гига.Пробај да ја делиш другата(ако имаш таква) а не системската.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
^ епа јас таа систематската сакам да ја делам, а другите ми се помали нема што да делам.. ми треба за да инсталирам win7

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
^ епа јас таа систематската сакам да ја делам, а другите ми се помали нема што да делам.. ми треба за да инсталирам win7
Не мозес да ла делис систематската партиција не се маци за џабе секад ке ти вика така инаце треба јово на ново цел компјутер пробај со другата партиција ако имаш . .. . :toe: и ус пут на кој начин ја делис ? ? ?

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Не мозес да ла делис систематската партиција не се маци за џабе секад ке ти вика така инаце треба јово на ново цел компјутер пробај со другата партиција ако имаш . .. . :toe: и ус пут на кој начин ја делис ? ? ?
Десен клик на My Computer > Manage > Disk Mangment И ќе ја селектираш која партиција сакаш да ја делиш десен клик на неа и Shrink Volume, после ќе се снајдеш. Илипобарај на гугл има се тоа.. :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5

krume1995

Гејмер
Член од
2 декември 2008
Мислења
308
Поени од реакции
13
Ај ако може помош за ова, коа ке упалам калкулатор ова ми вика:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Иам некој проблем со firefox-от, кога ставам букмаркс или пак си ги лепам страните на firefox за побрз пристап по гасење на пребарувачот и повторно палење ги нема нигде ни во букмаркс ни таму каде што ги залепив.anyone?:smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Иам некој проблем со firefox-от, кога ставам букмаркс или пак си ги лепам страните на firefox за побрз пристап по гасење на пребарувачот и повторно палење ги нема нигде ни во букмаркс ни таму каде што ги залепив.anyone?:smir:
Да не се замараш многу, избриши ја со REVO UNINSTALLER, симни ја пак, инсталирај ја и терај.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom