Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Беше штиклирана го дештиклирав и сеа не се рестартира ама ми се појавува плав екран и пишува:
stop:c000021a {fatal system eror}
the windows logon unexpetedly witha a statys
f 0x00000000
(0x00000000 0x00000000)
the system has been shut down
Види под она STOP дали пишува nv4_disp.dll, или некојсифајл.sys Тоа е важно, за да оптрилика ти кажам каде и во што е проблемот.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Нема нисто исто како сто ти написав се појавува. А ја да направам repair на виндоусот??

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Нема нисто исто како сто ти написав се појавува. А ја да направам repair на виндоусот??
Пробај repair, ако небиде така пробај и со reinstal. Туку да не испадне она најлошото - хардверски проблем...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
фала многу во секој случај сто биде нека биде:toe:

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
1. Уклучи Windows Task Manager.(ctrl+alt+delete)
2. Исклучи wgatray.exe процесот во Task Manager.
3. Рестартирај го Windows XP in Safe Mode.
4. Избриши го WgaTray.exe од c:WindowsSystem32.
5. Избриши го WgaTray.exe од c:WindowsSystem32dllcache.
6. Започни RegEdit.
7. Следи ја локацијата:
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogonNotify
8. Избриши го ‘WgaLogon’ фолдерот и се што е поврзано со него.
9. Рестартирај го Windows XP.

Ова е од google.
како да го рестартирам во Safe Mode ??

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
како да го рестартирам во Safe Mode ??
Рестартирај го компјутерот, и додека се подига притискај на F8. И овде ќе ти се појави едно мени, одкаде што треба да ја избереш најгорната опција т.е. SAFE MODE

Член од
5 мај 2008
Мислења
1.357
Поени од реакции
127
Може ли да се случат некакви последици од тоа.(од цел процес за Генуиге)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Може ли да се случат некакви последици од тоа.(од цел процес за Генуиге)
Па, на секое вклучување на компјутерот ќе ти се појавува дијалог прозорец и треба да чекаш 5 секунди да поминат па да се вклучи целосоно. А како што имам читано, после месец дена на секој час ќе се појавувал црн екран и виндоусот ќе престанел да работи. Колку е тоа точно - незнам, немам експериментирано до толку.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
На некој Компјутери се влева и со F5 :baeh:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ја слегнав нова COD World at War ама 6 и нешто гига е и ISO фајл е. И сега неможам да ја ставам на ДВД ЦД не ја собира за да ја префрлам на PC-то. Може ли некако да ја намалам да ја собере на ДВД или некој друг начин?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ја слегнав нова COD World at War ама 6 и нешто гига е и ISO фајл е. И сега неможам да ја ставам на ДВД ЦД не ја собира за да ја префрлам на PC-то. Може ли некако да ја намалам да ја собере на ДВД или некој друг начин?
НАПРАВИ уште една компресија со ВинРар и при тоа избери опција да се подели на помали датотеки па режи после на што сакаш

или купи празно dual layer DVD и на него изрежи го

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
НАПРАВИ уште една компресија со ВинРар и при тоа избери опција да се подели на помали датотеки па режи после на што сакаш

или купи празно dual layer DVD и на него изрежи го
А нема ли да може да ги поврзам лап топот и PC-то преку рутерот? Имам NetGear Wireless рутер и има 4 порти на него. Ќе може ли некако да направам преку рутерот да ги поврзам и двата и да ја копирам играта директно од лап топот на PC-то? Ако може нека ми објасни некој подетално затоа што на гугл што најдов ништо не разбрав се испомешав....:toe::toe::pos2:

Edit: ОК е средив работа, лесно и едноставно било....:toe::vozbud::vozbud::pos2::pos2::kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom