Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
не помогна ни едно ни друго
Start > run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL. Десно барај “CheckedValue” . Треба да е DWORD клуч. Ако не е, избриши го и креирај нов. Десен клик > new > DWORD value (hexadecimal) со вредност 1.

Или пробај со ова Smart virus remover

П.С овој вирус на факс да не го правите ? Како што сум слушнал од некои деца од факултет и ми имат кажувано дека на факс правеле нешто вирус или слично ... ама незнам ...
Јас на факс ? Да не си грешка нешто :) ?

Attachments

naum_spaseski

Стружанец
Член од
25 јануари 2007
Мислења
534
Поени од реакции
2
Дечки вака.. имам Windows XP SP3, со скоро сите апдејти. Имам KasperskyIS 2009, имам Spybot S&D.
Пред некое време ми текна да скенирам со спајботот, и ми пријави вирус Virtumonde. За жива глава неможам да го исчистам. Спајботот го чисти ко бајаги, на нареден рестарт пак е тука. Спуштив vundofix, џабе. Разгледав (и спроведив) неколку туторијали на нет, пак исто.

Забележав дека сервисот Automatic Updates ми е Disabled, и ако пробам да го стартувам сервисот, се појавува грешка:
Could not start the Automatic Updates service on local computer.
Error 1058: The service cannot be started, either because is disabled or because it has no enabled devices associated with it.
Ваша идеја како да го решам проблемчево?

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
vo msconfig vidi vo startup da ne ti e namesteno toa virtumonde da ti se podiga so start na kom . spyware e toa ili nesto takvo preporaka brisi toa kaspersky i spybot i staj si ESET nod 32 ke go resi problemot 100% ama simni go od oficijalnata strana

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
koga otvaram local disk d ili c mi bara programa, znae li nekoj kako da go otstranam problemot pls help

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Друже убаво ти пишува дека не е копитабилно со Vista 64 bit таму ти пишува 86x тоа ти 32 bit барај за 64 битна верзија,ти имаш 64 bit Vista како што пиша
Друже, па ако имаш некој Torrent или Link од некој програм што има функција за да зима рефрен од песна.
за OC Vista (x64) ??
Прати по ПП.
Поздрав.
:oeoeoe:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Instalirav Avast i koga go restartirav PC-to mi kazuva deka mi treba kod za registracija za da mozam da se logiram na username-ot. Moze nekoj da mi pomogne da go resaam problemot?

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Имам 5.1 звучна исто така и 5.1 звучници ама не ми работи Центар звучникот. Ако некој ми пише да проверам дали е расипан, одговорот ќе биде не оти кога го ставам на друг излез работи. Дали некој може да ми помогне?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom