Помош, проблеми, прашања, совети...

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Па и не лади баш добро, мене кога не ми е оптеретен е околу 25 степени... може не ти е прицврстен убаво кулерот врз процесорот, може пастата лошо ти е нанесена, може и е подесен кулерот да врти со минимум обртаи, можно е и кулерот да е тапа...
Вртежите се добро 2700 рпм, е сеа тоа колку е добро прицврстен за процесорот, и колку добро е нанесена маста незнам. Али во секој случај до кулерот ќе да е. Ќе мора појак кулер да купам.

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
a go dirnav i eve sega zavrsiv so reinstal hehe BTW page fail ot go staviv na vtoriot hdd 2024 so 4048 i se oseka deka e pobrz tuku sega drug problem vcera smeniv ram staviv corshair 2x2gb cl5 i sega ne mozam ni herz da go podignam klokot bez boot fail imal nekoj vakov problem?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
a go dirnav i eve sega zavrsiv so reinstal hehe BTW page fail ot go staviv na vtoriot hdd 2024 so 4048 i se oseka deka e pobrz tuku sega drug problem vcera smeniv ram staviv corshair 2x2gb cl5 i sega ne mozam ni herz da go podignam klokot bez boot fail imal nekoj vakov problem?
Клок на што?

Член од
27 март 2010
Мислења
249
Поени од реакции
15
vistata e svezo instalirana a so toa problemot so page fail e resen ostaj ti toa tuku od koa go staviv ramot nisto ne mozam ni herz da pokacam znaci ni ram ni cpu ni fsb nisto odma reset pravi ni do bios ne stasuva

M

Mr.InF3ction

Гостин
Едно прашање :)
Значи имав прецосор Intel Pentium 3.40 Ghz и кулерот работеше ОК тивок и се. Се разбира кога пуштав нешто рендер или некоја игра кулерот работеше побрзо и погласно. Но сега имам E3200 @ 2.40GHz и со ист кулер и цело време е гласен онака кога немам пуштено никаква апликација итн. Со SpeedFan направив Automatic Fan speed и CPU температурата се движи од 40-42 и брзината е 3181RPM.
Па тоа сакав да прашам да не треба друг кулер да купам што ќе работи солидно со процесор? И ако треба друг процесор ако може да ми дадете совет каков кулер да земам за солидна цена :)

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
CM Hyper 212+ ти е солиден кулер.. само провери дали ке го собере во кукиштето. Пробај прво смени ја термичката паста.. и зачисти го кулерот.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
CM Hyper 212+ ти е солиден кулер.. само провери дали ке го собере во кукиштето. Пробај прво смени ја термичката паста.. и зачисти го кулерот.
auuu ako ne neka zeme CM V10 za toj procesor a... toj kuler 212+ kolku procesorot kosta moze da pomine i so nekoj poeftin kuler kako hyper 101 750 den e so pasta i so PWM e vo SET.

Член од
13 август 2010
Мислења
236
Поени од реакции
5
Дали знаете како може да одблокирам web страна на Линух, блокирана од Opendns?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482

Kajgana Shop

На врв Bottom