Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Имам проблем
по форматирањето на компјутерот, не сака да ми отвара pdf фајлови, и ниту да ги симне
претпоставувам треба да се симне нешто
може да ми кажете што и се да ми дадете ЛИНК, затоа што сум тапа во компјтери
фала однапред
Foxit Reader

Јас би ти го препорачал Foxit Reader наместо Adobe Reader затоа што Foxit не го умара компјутерот и премалце зафаќа (3,5MB).

Симни го, инсталирај го и потоа ќе можеш да отвараш .pdf фајлови.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Пробав како што ми кажа Корун, се направив како што треба и после ми се уклучува компјутерот и доле (кај иконите кај саатот) ми се инсталира тоа драјверот, нели ромот... и ми вика driver wasn't installed sucesly.
Да не има некој друг начин? :S
И ми се појавува доле во кош едно: Driver Software Installation
И во него вика: Please consult with your device manufacturer for assistance getting the device installed.
ASUS DRW-1814BL ATA Device Failed

Help?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
И во него вика: Please consult with your device manufacturer for assistance getting the device installed.

Help?
Start > Десен клик на MyComputer и иди на Propertis > Hardware > Device Manager > DVD/CD-ROM Drivers и во тоа што ќе ти се појави (да речеме Pionir DVD RW) иди на десен клик е Enable и рестарт на компјутерот. Ако пак несака, дај скриншот од Device Manager од DVD/CD Rom делот.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271

Help?
Друже ај земи симни и инсталирај ова, направи рестарт и кажи што ќе направиш:helou:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
No Driver Match! вика. иначе еве сриншат.
Како што кажа Корун, ако немаш опција Enable, иди направи му Uninstall на PowerISO и рестартирај го компјутерот. Би требало да сам да си се нормализира.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Бато може ти рикнал DVD-Rom-от за да бидеш сигурен стави Windows vista или XP пробај да ботираш ако го пријави дека има CD тогаш не е рикнат , а и ногу варијанти ти кажаа пријателиве па со ниокоја не успеја да го вратиш назат пошто гледам дека си мал да не ти е откачен кабелот ATA T.E SATA па да не чепкаш ти пробај направи му апдате на на DVD-rom па ако не биде пробај System Restore , да не имаш чепкано и у BIOS па од таму да ти е исклучен ???

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Бато може ти рикнал DVD-Rom-от за да бидеш сигурен стави Windows vista или XP пробај да ботираш ако го пријави дека има CD тогаш не е рикнат , а и ногу варијанти ти кажаа пријателиве па со ниокоја не успеја да го вратиш назат пошто гледам дека си мал да не ти е откачен кабелот ATA T.E SATA па да не чепкаш ти пробај направи му апдате на на DVD-rom па ако не биде пробај System Restore , да не имаш чепкано и у BIOS па од таму да ти е исклучен ???
Ништо немам чепкано. Само по грешка сум ја тргнал иконата од MY Computer, и не знам како да ја вратам.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
На стартување на компјутер со свежи инсталиран XP, ми ја јавува оваа порака
“Your system is low on virtual memory”

Конфигурацијата не е нешто најнај, но сепак ги исполнува recommended стандардите за XP. Пробував мануелно да ги сетирам вредностите на меморијата според формулата што ја најдов на гуглајќи initial size = ram*1.5 а максималната *3. И да, пејџингот е 0mb :S?

Никако, како и да ја сетирам. После рестартот повторно се појавува тој проблем, кој не дозволува покренување на било какви апликации. Пробав и со формат и нова инсталација. Исто. Чаре?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
На стартување на компјутер со свежи инсталиран XP, ми ја јавува оваа порака
“Your system is low on virtual memory”

Конфигурацијата не е нешто најнај, но сепак ги исполнува recommended стандардите за XP. Пробував мануелно да ги сетирам вредностите на меморијата според формулата што ја најдов на гуглајќи initial size = ram*1.5 а максималната *3. И да, пејџингот е 0mb :S?

Никако, како и да ја сетирам. После рестартот повторно се појавува тој проблем, кој не дозволува покренување на било какви апликации. Пробав и со формат и нова инсталација. Исто. Чаре?
Јове, вака сеа... иди:

Start > на MyComputer иди десен клик па Propertis > Advanced > во делот Performance иди на Settings > после иди на табот Advanced па после иди на Change и тука зголеми ја меморијата и иди на Set па на Ok (кај мене на 1gb вака е подесено 1536 со 3072).

Би требало да не ти ја јавува таа порака после зголемувањето на меморијата.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Јове, вака сеа... иди:

Start > на MyComputer иди десен клик па Propertis > Advanced > во делот Performance иди на Settings > после иди на табот Advanced па после иди на Change и тука зголеми ја меморијата и иди на Set па на Ok (кај мене на 1gb вака е подесено 1536 со 3072).

Би требало да не ти ја јавува таа порака после зголемувањето на меморијата.

Другар ти кажав дека тоа веќе го пробав, по формула оди тоа. Џабе, исто.

1024*1.5 = 1536
1024 треба по 3 да се помножи = 3072.

Сето е сетирано и пак имам проблем.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

да не ти рикнал едниот рам ? ??

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Другар ти кажав дека тоа веќе го пробав, по формула оди тоа. Џабе, исто.

1024*1.5 = 1536
1024 треба по 3 да се помножи = 3072.

Сето е сетирано и пак имам проблем.
Јове, проба со друга меморија ?

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Дали и како може да го вратам компјутерот назад за 3-4 часа(ми кажаа дека имало и таква опција)...ако може побрзо итно ми е...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Мислиш на System Restore

Start all programs --->Accessories---->System Tools ---->System Restore

Статус
Затворена за нови мислења.